Начинаещи във Фотошоп-а чакат своето контролно първо! (3)

• 25 739
  • 386
  •   1
Отговори
# 105
  • На края на света !
аз каквото си харесам от нета си го сейфам после си го изрязвам и си го слагам на прозрачен фон и готово имам си елемент Hug,надписала съм си паки за фон текстури и елементите ми са разделени в групи за да не се ровя и да търся ,така е по бързо и лесно  Peace

# 106
В другата тема на 1 стр. има линкове с елементи Peace

# 107
Във фотошопската библиотека има всичко. Peace

# 108
Вярно че ги преместиха в библиотеката Mr. Green

# 109
  • София
Аз търся и така, когато нещо конкретно ми потрябва: http://images.google.bg/images?hl=bg&q=%D1%81%D0%BB%D1%8A%D0 … 8%D1%8F&gbv=2 Съответно и на английски и немски.

Последна редакция: нд, 18 ное 2007, 14:23 от Лекси

# 110
имам един въпрос като търсите елементи които сваляте с каква ключова дума задавате или се ровите из всичките албуми? Снощи къснопробвах в замундата, но на  нищо не попаднах Embarassed
Сори за тъпия въпрос но стигнах до задънена улица Sad
Да търсиш елементи за фотошоп в Замунда е все едно да влезеш в автосалон и да поискаш аспирин... Защо ти е да търсиш там елементи, при положение че има достатъчно неща, правени специално за рамки във ФШ??!!!
Да обърна внимание и на някои други момичета, които сега започват. За да са що годе нормални рамките ви, избягвайте картинки, които просто намирате в Гугъл. Не, всички са подходящи, тъй като са с различна резолюция и стават размазани след като ги изрежете и добвате към снимката. Казвам го защото после се получава нещо,повече от абсурдно - снимка с висока резолюция, а край нея две зайчета примерно, които са с ужасно качество. И това в тази тема съм го виждала неведнъж! Затова поне в началото се придържайте към неща, които са правени специално за фотошоп и с нужната за него резолюция- има достатъчно такива. Или си  правете сами елементите, пък някой ден като придобиете опит и се научите да отсявате кое може да стане за рамка, изрязвайте на воля картинки от нета... И когато искате да намалите някакъв елемент, го правете задължително само и единствено държейки натиснат Ctrl. Така елемента ще запази оригиналната си форма, няма да се сплексва или деформира - също често срещана грешка сред по - новите фотошопци. Имайте предвид, че не е добре да увеличавате наново вече намален елемент, защото той отново губи резолюцията си и става размазан. Затова ако имате такава ситуация, по - добре си сложете отново оригиналния елемент и пак го смалете до желания размер..

# 111
Бихте ли ми обяснили как да си сложа контролното в  mamma08. Praynig

# 112
  • Пловдив
ще направя корекциите, а що се отнася до фона той е такъв. Та като стана дума ако при уголемяване фона се размаже как може да се оправи?

По принцип, ако фонът е малък не се препоръчва да се разтяга много.
Много зависи и какво е изобразено на фона.
Лично аз, понякога постъпвам по следният начин.
1. Слагам си фонът върху празния лист - Layer 1
2. С десен клавиш на мишката натискам върху Layer 1 и избирам Duplicate Layer 1
3. След което с мишката взимам диблирания вече слой и го поставям на празното място, което искам да покрия.

Естествено всичко това може да стане и по по-лесния начин  Simple Smile
Като просто още веднъж вземеш и влачиш оригиналния фон и го поставиш като нов слой  Sunglasses
т.е. вместо да разтягаш, долепяш  Wink

Това е от мен .. незнам да има друг начин.

val_stef, много весела рамка  Peace

# 113
Бихте ли ми обяснили как да си сложа контролното в  mamma08. Praynig
Логваш се с парола, отиваш в съответната папка, там натисткаш load image, и после в полетата които ти се появяват качваш снимкките ...накрая даваш сейв естествено.
Колкото до въпроса с уголемяването на фона, уви Ханна не е посочила най- правилния и лесен начин за това. Как се прави: отваряш си фона във ФШ, след което го правиш на pattern. Това става по следния начин: edit/ define pattern. След това отваряш си нов слой, и кликваш върху кофата. От падащото меню горе, сменяш от foreground на pattern. Веднага до него трябва да има едно малко квадратче, където се намират всички фонове, в това число и този, който току що е направен. Избираш го и просто ливваш с кофата върху новия слой...

Последна редакция: нд, 18 ное 2007, 14:38 от кошничката

# 114
Елементи..... - фен съм на сайтовете на дамите от другата тема....Свалям като побъркана от библиотеката.....Ползвам само нея!

Питах и там....ама да питам и тук - търся елементи с библейска тематика за Рождество - напр. Мария с Младенеца, Младенеца в яслите и др. Не гирлянди, топки, елхи, снежен човек и пр.

# 115
  • Пловдив
кошничката, благодаря   bouquet
Знаех си аз, че само с проба и грешка не става.
Друго си е да ти се обясни с думи ясни и прости  Hug
Сега вече знам  Blush

# 116
Цоце, виж в www.lenagold.ru мяркала съм там разни ангели, може и други библейски неща да има. Поразрови се дълбоко  Wink

# 117
  • в гората
Айде и аз ще се престраша.
Пускам първи опит с ФШ-а. Благодаря на всички, които търпеливо обясняват на нас начинаещите!

http://shtrak.multiply.com/photos/photo/19/1

# 118
Уф,нищо не ми се получава днес.
проба-грешка,проба - грешка и нищо.

Не ми е ден за ФШ днес явно.  Tired

# 119
  • София
Една жена на 33 , намали кафявата звезда която закрива детето.  Така се губи снимката .
Елементите, по - принцип  са за подчертаване на снимката  Peace

Общи условия

Активация на акаунт