Раничка на шийката на матката *Б*

• 398 738
  • 1 127
  •   1
Отговори
# 270
Здрасти пак!
Токът е по-старият метод и определено доколкото знам не е от безболезнениите. Ако се разровиш, много има писано за това, че не е съвсем без болка. За лазера - тъй като не го имат навякъде, не е под път и над път и определено се препраща към конкретния специалист. Мен например ме пратиха в Майчин. Мисля, че има и на още места в София. Няма проблем лекарката ти да те препрати и да препоръча кой кабинет точно. С това тя не престава да ти е лекар, просто тази процедура се прави от друг. А после пак си те подхваща тя. Аз съм точно така. Но не знам все пак какъв е случаят ти. може да се поиска биопсия да тивземат преди това, както и цитонамазка.

След като направя два курса на лечение с Гиналгина ще ходя пак на преглед и тогава ще ми вземе цитонамазка преди да се реши кога ще е обгарянето, може би точно тогава трябва да и кажа че искам с лазер, а не с ток.

# 271
А защо не поискаш да те намажат трикратно със Solcogyn? Това е т. нар. химична каутеризация. И наистина не боли. Обгарянето по този начин достига по-дълбоките слоеве и е доста по-ефикасно от обгарянето с ток.

# 272
Не знам дали е по- темата, но просто искам да споделя, че преди доста време (още като ученичка) и на мен ми откриха някаква раничка. С какво ли не я лекувах- резултат- никакъв. Но не ми и пречеше (гинеколожката каза, че била доста малка). Наскоро ходих при същата гинеколожка и тя каза, че нямам раничка. Не знам дали се е излъгала сега или преди, но ако не е, значи е възможно тези ранички да се лекуват от само себе си Peace Рзабира се, не препоръчвам на никого да чака на съдбата да се излекува- просто исках да споделя и един такъв случай Heart Eyes
  bouquet

# 273
  • Варна
не е отворена рана. Не си представям, че можеш да я напипаш  Naughty

теди на мен доктора ми каза точно обратното  newsm78 - че е отворена рана която при по-голямо напрежение или дразнение (примерно носене на тежко, напъване при голяма нужда или секс ) секретира (при мен прокървява  Confused ).
каза че се вижда ясно и е около 1-2мм в началото на шийката. дори бърка с някаква сладоледена клечка  Laughing и взе секрет от нея та предполагам че се и напипва - ако имаш достатъчно дълги пръсти  Laughing , но пък зависи къде е точно  Thinking

но така като чета има най-разнообразни вариации по темата и докато не те прегледа доктор не може да се каже със сигурност какъв тип е  newsm78

на всички пожелавам успешно третиране Peace
аз като родя ще разправям как е минало лечението  Wink

# 274
не е отворена рана. Не си представям, че можеш да я напипаш  Naughty

теди на мен доктора ми каза точно обратното  newsm78 - че е отворена рана......
Ще се радвам да де включи още някой по темата, защото ми стана интересно.
Винаги съм знаела, че раничките са видоизменени епителни клетки. Явно съм бъркала  Embarassed

# 275
  • Варна
да наистина ако някой знае нещо по въпроса  newsm78
защото ,моята "раничка" кърви а това се получава при отворена рана, не знам видоизменени епителни клетки да кървят  Thinking явно има доста варианти  Shocked

# 276
  • София
Virginity , Виждам че си в напреднала бременност така че е нормално раничката да прокърви.
При мен също беше така!!!

# 277
  • София
Момичета,
ето какво ми казаха и на мен:
Откриха ми преди около 1 год. раничка, която даже кървеше. Отидох при специалист в онкодиспансера за 2-ро мнение. Той ми каза, че е много малка раничката и не кърви. Цитонамазака - II група. Попитах за изгаряне, каза, че той не препоръчва да се горят т.нар. ранички, когато цитонамазката е ОК, а просто редовно да се следят. Това ме изненада малко след всичко прочетено, но приех. Преди 10 дни бях отново на преглед при него (държа да отбележа, че ми е близък и се отнася с голямо внимание), но не успяха да ми дадат резултат от цитото, защото съм имала възпаление на каналчето на шийката - Endocervicitis (или нещо подобно). Сега го лекувам с Клион Д и следващия месец отново там Sad. Попитах го отново за раничката - каза ми цитирам "нещата изглеждат спокойни"  Rolling Eyes Казах му, че планираме 2 бебе, но той изрично каза, че в такъв случай, ако има раничка, тя трябва да се третира чак след бремеността и раждането ooooh! Вече не знам на кого да вярвам....
Чувала съм, че изгореното става нееластично и при раждане може да се разкъса там. Друго - трудно се забременявало след горене на ранички Confused Лутам се общо взето какво да предприема в този момент....Имахме намерение напролет да започнем с опитите за бебе N 2 Sad

# 278
  • Sofia
Скиорче, ще изкажа само мое лично мнение.
Аз съм с раничка и ПАП 3а. Третирана ми е с лазери дано скоро ми кажат че всичко е ок (стискайте палци). Аз не съм на мнение, че раничките са безобидни. От всичко което прочетох и научих, за себе си не бих оставяла нещата да си ги гледам.
Колкото за разкъсвания след раждане - не съм чувала за такова нещо. Знам, че лазерът например няма нищо подобно като резултат. Както токът, че дори и с конизация се ражда и по нормален път.

# 279
  • Варна
Virginity , Виждам че си в напреднала бременност така че е нормално раничката да прокърви.
При мен също беше така!!!

София - тя ми прокърви още в 7ма седмица Confused и от тогава си кърви от време на време. Сега вече бебето натиска надолу и явно се отваря  Rolling Eyes
това което ме интересува е защо се прояви след като забременях? дали съм я имала преди това или след като забременях  newsm78 до тогава съм нямала никакви симптоми на нещо такова  Thinking

# 280
Моми4ета, интересува ме къде в София прилагат горене на рани4ка с лазер и колко струва-препоръка за доктор също. При мен пап е II, и дисплазия 1 степен. Кървене нямам, но усещам непрекъснато тежест ниско долу и имам жълто-слузесто те4ение, което ми казаха 4е е от рани4ката, секретирала. Полу4и ми се след раждането, преди 10 месеца. Благодаря предварително.

# 281
  • Sofia
Здрасти!
Моята е третирана при проф. Карагьозов в Майчин. Първият преглед е с биопсия (въпреки че аз имах вече взета) и секрет. И после се насрочва час за лазер. Струва 30 лева лазера, а прегледа 20. Аз съм доволна, при мен излезе много добре и съм много доволна!

# 282
  • София
Suprema преди колко време си прави тази процедура, защото тази цена е доста ефтина. Мен ми поискаха 280 лв. само за лазера иначе изследванията отделно в някакво частно..... Shocked и аз се отказах за този месец, може би наистина е по добре да се насоча към Майчин дом.
А иначе от Ситонамазката излезна 2 група, но раничката си я имам. Sad

# 283
  • Sofia
На 5 септември ми я изгориха, а преди 2 седмици бях на контролен да се види дали шийката е чиста. Това са цените при него. 20 лева е прегледа, а 30 за лазера. Около 10 лева са биопсиите, които стават за седмица. Толкова ми поискаха, толкова им дадох. Това е в частния му прием във вторник в МД. При мен резултатът е добър. Препоръчвам го! Манипулацията е около 5 мин, 280 лева ми се виждат страшно много. Аз съм правила отделни изследвания, микробиологии, ала бала, типизиране, те, естествено са си отделно. При него отидох само с препоръка за лазер.

# 284
  • София
Suprema , какво имаш предвид под "типизиране"  Blush

Общи условия

Активация на акаунт