Раничка на шийката на матката *Б*

• 398 639
  • 1 127
  •   1
Отговори
# 420
Много се извинявам момичета, но виждам, че темата постепенно се е изменила и вече не е за това дали тези ранички пречат на бременността. Пред мен стой дилемата дали да забременея втори път или първо да изгоря раничката и тогава да забременявам.Но от прочетеното разбрах, че горенето с ток/електокоаголация/ не се прилага на нераждали жени поради риск от проблеми при забременяване след това.И не мога да разбера как така е опасно преди първото раждане, а не е опасно преди следващо забременяване. Много моля ако някоя от вас знае отговорът на този въпрос да ме насочи.Предварително ви благодаря. Thinking
И аз това се питам  newsm78 ...и как когато подобни манипулации се извършат преди планирана бременност не са опасни да привлекат инфекции или да причинят усложнения ...в края на бремеността и при раждането?

# 421
  • Sofia
Много се извинявам момичета, но виждам, че темата постепенно се е изменила и вече не е за това дали тези ранички пречат на бременността. Пред мен стой дилемата дали да забременея втори път или първо да изгоря раничката и тогава да забременявам.Но от прочетеното разбрах, че горенето с ток/електокоаголация/ не се прилага на нераждали жени поради риск от проблеми при забременяване след това.И не мога да разбера как така е опасно преди първото раждане, а не е опасно преди следващо забременяване. Много моля ако някоя от вас знае отговорът на този въпрос да ме насочи.Предварително ви благодаря. Thinking
И аз това се питам  newsm78 ...и как когато подобни манипулации се извършат преди планирана бременност не са опасни да привлекат инфекции или да причинят усложнения ...в края на бремеността и при раждането?

Не можах да разбера това реторичен въпрос ли е или наистина  питаш. Ако се върнеш някоко поста нагоре, ще видиш какво е отговорено ( от мен и от Мини) на въпроса на Палома.
И не смяташ ли, че самата ранички е симптом на инфекция на шийката. Манипулациите са именно с цел да махнат инфекцията, ако не беше така, защо щяхме да ги правим??

# 422
  • София

Не можах да разбера това реторичен въпрос ли е или наистина  питаш. Ако се върнеш някоко поста нагоре, ще видиш какво е отговорено ( от мен и от Мини) на въпроса на Палома.
И не смяташ ли, че самата ранички е симптом на инфекция на шийката. Манипулациите са именно с цел да махнат инфекцията, ако не беше така, защо щяхме да ги правим??

Здравейте, и аз преди 3 седмици бях на гинеколог-онколог (следи ми малка раничка от повече от година) Казах му, че планираме 2-ро бебе и той ме посъветва първо да забременея и родя и чак тогава да се гори. (цитонамазката ми е II група) Каза, че мястото на горенето става нееластично и при раждане много често се получават разкъсвания  на шийката:sick: Специално го попитах, дали бремеността и хормоналните изменения в организма не биха предизвикали някакви кофти промени в раничката и той каза, че няма връзка и няма страшно като се наблюдава често. Цитирам: "Приключи с ражданията щом сте решили сега и тогава ще я горим, че иначе реждането ще ти се види черно". Много ми е объркано и не знам какво да правя. От друга страна му имам доверие, защото е доказан и търсен специалист. Това го чувам от него на всеки преглед. Сега лекувам някакво течение с Полижинакс и после ще има да се главоблъскам относно бебеправенето... Tired

# 423
  • Sofia
Ееее, айде сега - всички на които са ни горени ранички и да ни се видят черни ражданията... Твърде генерално се е изказал спред мен. На мен ми казаха, че 6 месеца след манипулацията бременност не е препоръчителна просто защото е третирано мястото, за да има време хубаво да заздравее. Ама чак пък такива черни картини... Предполагам, че не е имал това предвид.
Изборът е твой

# 424
Ми! риторика  Naughty много съм притеснена, но сега изчетох всичко тук  Embarassed
това ме устройва като отговор:
... На мен ми казаха, че 6 месеца след манипулацията бременност не е препоръчителна просто защото е третирано мястото, за да има време хубаво да заздравее.

Лека нощ  smile3524 на всички

# 425
  • Sofia
Ми! риторика  Naughty много съм притеснена, но сега изчетох всичко тук  Embarassed
това ме устройва като отговор:
... На мен ми казаха, че 6 месеца след манипулацията бременност не е препоръчителна просто защото е третирано мястото, за да има време хубаво да заздравее.

Лека нощ  smile3524 на всички

Радвам се, ако съм внесла някаква яснота, на мен точно за тези 6 месеца ми казаха и то защото регенеративните процеси на шийката не са завършили. Освен това никакви други противопоказания не съм имала. Иначе когато се обсъждаше каква терапия да ми се приложи (ток, лазер, конизация), а аз съм нераждала, избраха лазера, че бил най-точен и щадящ, а ми казаха и че с ток не винаги резултатите са така точни.
Успех в начинанията и после в бременността , дай Боже Simple Smile

# 426
момичета,

изчетох цялата тема и сега да ви питам нещо
преди шест години ми откриха раничка и ми я лекуваха, не си спомням вече как.  Понеже дотогава никога не бях стъпвала на гинеколог може да е била там от години, защото беше голяма. Както и да е, излекуваха я.
Сега съм в щатите, тук родих две деца и никой нишо не споменава за никакви ранички, дори разпитах познати тук и за процедурата горене на раничката не са и чували.
ще ходя на доктор тук след три месеца, но ако ме изгледа тъпо както всеки път когато изкажа някакво притеснение или въпрос искам след 9 месеца като си дойда в България да отида на свестен лекар. Препоръчайте ми моля ви в София свестен лекар, който си разбира от работата и ми кажете след 6 години възможни ли са някакви сериозни последици за които да се притеснявам, че докато четях темата много се притесних.

# 427
  • Sofia
Нали казваш, че раничката ти е излекувана, защо се притесняваш? Ако е излекувана добре, в смисъл изцяло, и след това имаш добри резултати от цитото, не виждам защо да се притесняваш. Отиди на лекари и ги питай, като се върнеш пак, от това глава не боли. Мисля, че ако е имало нещо притеснително, за това време е щяло да се прояви. Редовни прегледи си прави Simple Smile

# 428
  • София
На младини (преди 14г.) и на мен ми откриха раничка, но бях бременна, и казаха че няма да я пипат. Отидох чак след близо 2 години за изгаряне. Беше станала голяма и не успяха от 1 път да я обгорят. Правиха ми 2-ро обгаряне след година.
Преди 3г. чух мнение на един професор гинеколог, че при младите жени тези така наречени ранички били нормални и не трябвало да се пипат, защото това било разрастване на ендометриума навън, и се случвало при висико фертилни жени (плодовити).
Малко не му повярвах, някой друг чувал ли е такива теории?

# 429
  • Sofia
Това, за което говориш, се нарича псевдоерозио и представлява цилиндричен епител, характерен за ендуметриума. То не се третира като нещо, което изисква лечение. За млади жени е често, но не съм чувала да е свъразно с фертилитета.
Иначе има и други ранички - ерозио, лезии, дисплазии и т.н.

# 430
  • София
Здравейте Simple Smile
Аз нямам време да изчета всички страници, но за раничките, знам че моя АГ - лекар е много добър. Не ги гори, а с някаква апаратура ги обработва. Чувала съм много добри отзиви, ако някой се интересува ще дам кординати.

# 431
  • София
 GERBER , моля пиши ( на лични или тук) кой е твоят лекар и координати, евентуално и някакви цени!  bouquet

# 432
миналата седмица ходих за първи път на гинеколог и при прегледа тя установи,че имам мн мъничка раничка,като 1ст,даже по-малка...каза,че няма страшно и засега нищо няма да правим...чакам си резултата и от цитонамазката...но въпреки всичко ми е малко странно,аз съм на 17 и горенето ми изглежда малко краен вариант newsm78

Хич не е краен вариант!!!! А това е вариантът, който ще ти спести главоболия в следващите години. Доста си млада, за да си позволиш при открита раничка вече да "не правиш нищо". Като ти излезне цитото, прочети и попитай какво да правиш. Защото някои от тези малки ранички в началото, после правят големи беди!!! Ако прочетеш дори и тази тема от началото, ще ти стане ясно.
мерси за отг. Hug ще изчакам цитонамазката и ако трябва ще отида при друга Simple Smile

Добре би направила, още повече че от още едно мнение може да имаш само по-голяма сигурност, тъй че действай и не се страхувай.

цитото ми е от първа група и лекарката каза,че няма смисъл да пипаме раничката след като нямам никакъв проблем,още повече че не е хубаво на нераждали да се горят раничките Flutter мерси все пак за съветите ви  bouquet

# 433
Бихте ли ми препоръчали гинеколог в Пловдив, който гори ранички
Или поне такъв, от когото сте доволни
Имам раничка и не знам към кого да се обърна

# 434
Освен течението, което се появява след обгарянето,гинеколожката ми каза че трябва да падне нещо като коричка до 10 дни след процедурата, но поне до този момент не съм видяла подобно нещо, възможно ли е да е паднало по време на цикъла? На вас казаха ли ви нещо ???

Общи условия

Активация на акаунт