За видни кокетки измисляме плетки - 11

• 259 023
  • 309
  •   1
Отговори
# 165
как се разбирате кой по-какъв начин плете. Явно има нещо дето ми убягва.

Има различие, вярно, но до сега не се бях замисляла, че може да се подведе някой. Аз не мога да плета на пръст, показвали са ми, пробвала съм ама някак завъртяно ми идва. Предложението ми е като си обясняваме наистина да посочваме и кой как плете та да няма объркване  Hug

# 166
като мене едва ли някой плете  Joy на мен лявата ми кука е опряна почти неподвижно с помощта на лакътя към тялото. Движа само дясната кука. Затова и с обръч ми е много трудно, къси са ми кукичките и нямам какво да си притискам с левия лакът  hahaha  нито на пръст, нито на врат мога. Преждата ми минава наметната веднъж през левия показалец.

# 167
като мене едва ли някой плете  Joy на мен лявата ми кука е опряна почти неподвижно с помощта на лакътя към тялото. Движа само дясната кука. Затова и с обръч ми е много трудно, къси са ми кукичките и нямам какво да си притискам с левия лакът  hahaha  нито на пръст, нито на врат мога. Преждата ми минава наметната веднъж през левия показалец.

Аз точно така плета,съвсем какт го описваш!Въобще не знам как и защо съм развила този навик,който ме види,ме гледа с почуда,а майка ми, перфектна изрядна плетачка,често посяга да ме удря през ръцете и мнооого се дразни от този мой странен плетачески маниер.

# 168
  • София/Овча купел 2
Аз плета с обръч,а конеца ми минава през врата,после го омотавам през средния пръст.Пробвала съм с куки,но имам чувството че за да плета с тях трябва в радиус от 2м да няма абсолютно нищо Mr. Green.
Вчера си купих 5 куки за да се мъча да плета чорапи.Как се правят там бримките,има ли някаква особеност?

Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 16:57 от niunia

# 169
niunia нанизваш си бримките на едната кука и после ги разпределяш на четири.Това е ако започваш от горния край на чорапа.Ако започваш от пръстите се нанизват бримките върху три куки заедно,издърпваш едната и плетеш веднъж като изкарваш само втората кука,след това се изплитат и през третата(същите първоначално нанизани бримки).След това се прибавят бримки в зависимост от големината на чорапа и дебелината на преждата.Надявам се да съм обяснила разбираемо!

# 170
  • София/Овча купел 2
Мисля,че разбрах.Благодаря Hug.

# 171
Хайде ще чакаме резултата!
И аз се запалих по чорапите,но неща не ми потръгна.За сега съм само с единия.

# 172
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе
Относно разликата при плетене с конеца през врата и на пръст:
Според мен различията идват от там, че когато е през врата, дясната игла напр. при опъковата плетка се прекарва през предната нишка, а когато е на пръст е по-удобно през задната нишка на бримката.
Аз мога да плета и по двата начина, но като почнеш една плетка по единия, трябва така да я завършиш. Ако се наложат едно до друго парчета плетени проста лицева гладка плетка, но по двата способа, има видима разлика.

# 173
  • София
poison_avi, именно това имам предвид. Е тогава английски ластик на врат става хлабаво и пухкаво, а на пръст - не можеш да бръкнеш с иглата. Тогава как се плете английски ластик на пръст  newsm78 Явно не е 1 опакова, 1 свалена с наметка, защото пробвах 10 пъти сигурно вече и не става и не става. Толкова стегнато се получава, че е мъка да се плете. Айде ти остави мъката, ама поне да ставаше, а то нищо не излиза.

# 174
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе
Ами наметката как я правиш?

# 175
  • София
Ами, все едно ще я изплитам бримката, но я свалям от иглата  newsm78 демек в същата посока намятам, както и като изплитам бримката.

# 176
  • София

И понеже и аз съм потънала в Пикасата - тук има хубави снимки за оформяне на реглан, бие, джобче http://picasaweb.google.com/taisiaH/zBkPLD

И аз съм потънала в Пикасата тези дни и направо ми изтекоха очите....  Rolling Eyes

Палечка, благодаря за инфото за златното тире, ще го прегледам, въпреки че още се мъча с моето....  Sad

Аз плета през пръст, това през врат дори не мога да си го обясня как точно се получава, но то е въпрос кой как се е учил. Преди плетях с дълги игли (котката много се забавляваше да им лови крайчетата  Joy), сега съм на обръчи.

# 177
По въпроса за златистия конец - миналата седмица ходих до Плевен и в един магазин видях мостра на тънък златист конец,марка ФИНЕС. Според мен става за една кука,макар че е по-дебел от тире.За жалост имаха само мострата,но не и преждата в наличност и казаха,че всъщност никога не са им я зареждали.

Предлагаха ми златисти копринени конци на чиле,но аз отказах,понеже ми е смърт да плета коприна на една кука и не проявих голям интерес,но се сещам,че на етикета пишеше с големи букви "ИДЕАЛНО за една кука" и продавачката ми вика"Ето,това ИДЕАЛНО ще ви свърши работа, вземете си от Идеалното" - тя си мислеше,че това му е името Laughing

# 178
  • София
poison_avi, именно това имам предвид. Е тогава английски ластик на врат става хлабаво и пухкаво, а на пръст - не можеш да бръкнеш с иглата. Тогава как се плете английски ластик на пръст  newsm78 Явно не е 1 опакова, 1 свалена с наметка, защото пробвах 10 пъти сигурно вече и не става и не става. Толкова стегнато се получава, че е мъка да се плете. Айде ти остави мъката, ама поне да ставаше, а то нищо не излиза.
Аз плета на пръст тази (и всички останали) плетка. Добре става Rolling Eyes
А през врата пък хич не мога. Когато за първи път видях някого, че плете по този начин, ми се стори много странно и мислих,че е специален начин за специална плетка, но после разбрах, че е въпрос на навик и кой как се е учил. Laughing
Когато свърша най-накрая и двете неща, които плета едновременно с английски ластик, ще покажа.

# 179
и аз плета с конец през врата, предпочитам обръчите. поради липса на обръч номер 4, в събота започнах да плета пуловер на съпругът на дъъъъълги куки и буквално се измъчвам- много са ми неудобни.

Общи условия

Активация на акаунт