За видни кокетки измисляме плетки - 11

• 259 032
  • 309
  •   1
Отговори
# 180
Тъкмо английският ластик ми е на дневен ред. Как правите там наддавките? Може би така трябва да си направя сметката ,че да наддавам по две бримки наведнъж, а?

# 181
poison_avi, именно това имам предвид. Е тогава английски ластик на врат става хлабаво и пухкаво, а на пръст - не можеш да бръкнеш с иглата. Тогава как се плете английски ластик на пръст  newsm78 Явно не е 1 опакова, 1 свалена с наметка, защото пробвах 10 пъти сигурно вече и не става и не става. Толкова стегнато се получава, че е мъка да се плете. Айде ти остави мъката, ама поне да ставаше, а то нищо не излиза.
1 лицева,1 свалена лицева с наметка и така до края. 2 ред - лицевата ,изплетена от първия ред , сваляш с няметка , а лицевата с наметка от първия ред ,плетеш лицева. С една дума плетеш само лицеви като ги редуваш с лицеви прехвърлени с наметка.
               Дано съм обяснила добре. Laughing

# 182
Мамииии, здравейте отново!
Искам да изплета ето това на моето момиченце, но нещо не ми идва на ума от къде да го започна newsm78
Първо плета ластика и после изваждам бримки или предните трябва да събирам и наддавам бримки, за да се получи извивка newsm78
Абе моля Praynig ако някой е наясно да ми подскаже, че пак ще падне едно плетене, разплитанееее.... Mr. Green

# 183
                     Ластика се плете последен на цялата жилетчица.Заплиташ гръбчето /без ластик/ ,след това предниците,като ги закръгляш с наддаване на бримки.Зашиваш трите части и нанизваш по края бримки и плетеш ластик. Peace
                     Пропуснах - за оформяне на деколтето свиваш бримки.

# 184
  • София
Мерси много, Didia!
Ще опитам пак!

# 185
                     Ластика се плете последен на цялата жилетчица.Заплиташ гръбчето /без ластик/ ,след това предниците,като ги закръгляш с наддаване на бримки.Зашиваш трите части и нанизваш по края бримки и плетеш ластик. Peace
                     Пропуснах - за оформяне на деколтето свиваш бримки.

bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря, ще пробвам звучи лесно, но на практика дали ще е така ще видим Peace

# 186
  • Севлиево
Момичета аз съм почти готова с чантата от торбички, но се чудя как да направя закопчаването. Ще съм ви благодарна ако ми дадете идеи как да стане.
А ето я и нея:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=190905&photo=5
А тук е снимана от вътре, има преградка за шише:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=190905&photo=6

# 187
Ако може, направи гайка на капака и сложи копче на чантата. Извинявам се, ама не знам как ги плетете тия торбички...

# 188
Някой да е плел козирка?

# 189
Разяснете ми какво означава израза
Вденете кратен на 4 брой бримки.Работете всеки ред звезда л2,о2:пов.от звезда

# 190
Разяснете ми какво означава израза
Вденете кратен на 4 брой бримки.Работете всеки ред звезда л2,о2:пов.от звезда
Общия брой на бримките да се дели на 4 и се редуват 2 лицеви 2 опъкови бройки.

# 191
Благодаря Коте,
Това ли е всъщност оризова плетка?

# 192
Оризова плетка може да се плете и с 1 л и 1 оп на първи ред,на 2-ри ред лицевата се плете опакова и обратно.
               Другият начин е 2 л, 2 оп като на всеки четен ред се обръщат лицевите стават опакови и обратно.Нечетните редове се изплитат както ги виждаш.Така става равномерно - като квадратчета.Ако сменяш на всеки ред лицевата на първия ред ,на втория да е опакова става като правоъгълничета и е с по-голям наклон редчето във височина.

# 193
Благодаря Коте,
Това е двоен ластик. Дидиа е обяснила оризовата.

# 194
Оле, много е трудно,няма да се справя.
Трудно е по книга,ако няма някой до тебе да ти показва.
Възхищавам ви се!
Но ще проява инат и продължавам с уроците.

Общи условия

Активация на акаунт