Супер мами от Norge 13

• 14 444
  • 241
  •   1
Отговори
# 45
Аз успях да намеря антибиотик, спомням си аз  че мама ми прати преди  Mr. Green Ospamox е ама като му чета страничните действия и  Sick ама ще го почвам какво да правя че вече и ушите ме болят и не е на добре.
mishelle ами какво да ти кажа трудничко си е тук с намирането на работа, зависи и какво искаш и можеш да работиш. Като цяло не е лесно но всеки си е с късмета   bouquet Пожелавам ти успех!!!

# 46
Майчица , ти антибиотика го вземай докато ти спаднат лимфните възли.  Това може да стане и за 1, и за 2 дни. Знам че правилата за вземане на антибиотик в медицината са други, но понякога на организма му помага и съвсем малко, а и не го натоварваш излишно. Пий много течности и ако можеш си легни за поне няколко часа.
Забравих: ако се притесняваШ, иди до легевактен

Последна редакция: нд, 18 ное 2007, 14:35 от rkb

# 47
Мерси  rkb!!!   bouquet Да ще го почна дано помогне бързо. Там пише за многото течности, ще взимам. А легевакт след понеделник ако не съм по-добре  Peace

# 48
Майчица , късмет и бързо оздравяване.
А за диалектите, я си ги разпознайте тук:
http://www.youtube.com/watch?v=UlGtTQVlzQ8  Joy

# 49
Такааа, до търкалях се до компютъра!
Искам публично да се оплача от deata! Тая жена като тури една трапеза и до разни зори не можем да станем! Явно искаше да ме умори от преяждане! Като ме лъхна оня ми ти аромат на прясно изпечен хляб, лошо стана!
Сега релаксирам, барем до следобед се освестя и да врътна една баница! Че до сега номера "ма не знам къде има кори" минаваше, но rkb много подло ме зареди с кори в петък и сега няма къде да бягам по тъч линията!   chef

Абе, Розе какво е това норвежко знаме, бе? Ние не бяхме ли български женици в Норвегия?  Grinning

# 50

А за диалектите, я си ги разпознайте тук:
http://www.youtube.com/watch?v=UlGtTQVlzQ8  Joy
[/quote]                                                                                                                                                                                                                                 Joy Joy Laughing hahaha

# 51
това ми хареса rkb newsm10

# 52
Росеее.....защо на мен не ми се отваря твоята карта... Rolling Eyes Мерси за списъка...ще вкарам и другите момичета в списъка... Hug

# 53
ркб....отвори ми се...Месри ! Hug newsm78  В тази карта обаче се появявт и някакви други хора... Rolling Eyes

Марйо...не е важно ние откъде сме/то е ясноLaughing ..важно е  къде сме се заселили... Grinning Така че требва да е норвежкото знаме... Hug

Майчице.....никой диалект не може да се сравани с трондешкия... Joy Joy Joy Няма такъв филм... Joy Това нещо няма  нуачаване... ooooh! Моя в началото  като говореше...се заливах от смях...ся свикнах  hahaha А как е на новата ти работа? Как са дечицата...слушат ли те... Mr. Green

А момо.....даааа..поправих се. Моя грешка. Peace

Ся надявам се сте доволни.... Crossing Arms  Щото вече темичката ни изглежда някак си по-жива и по-интересна.... Heart Eyes А и така няма да забравяме и да бъркаме  кой откъде е ... Joy
Освен това чакаме да се разрастваме...ето евентуално mishelle и Ана-Виктория....се очаква да идват насам  Hug Зза което много ще се радваме  Heart Eyes
Мишелка...твоя да пита шефа за кола да му даде фирмата. Както писах..Теленор е много богата фирма  Wink Така че твоя хич да не се притеснява да  пита за това. Нищо не му пречи...ако не пита,няма как да знае.Нищо срамно няма в това  Sunglasses

Жлако за бебчо че е в БГ...на моменти ми липсваше  а и р327 не се е включвала аотдавна... Thinking

# 54
Разкарах ги Laughing нали се водя админ на картата Joy
Обаче като регистрираш другите пиши ник и избери пол ( т.е. червена точица). А младежа е админ от сайта. Мен ме има и на една друга карта, та си имам няколко майл а от него Joy

# 55
Розе, той вече е питал, но фирмата му /в  Норвежко/ няма практика да дава служебни коли.
Сега проучваме варианта да кара бг кола в Норге с пълномощно...

Иначе за работата няма да се притеснявам. Гледам в http://www.finn.no търсят над 21хил. специалисти. Все и за мен ще се намери едно местенце. Wink

С тези баници дето сте сте разпекли...ще ме накарате след време, живот и здраве като тръгна, да се натоваря с листи. Wink

Момичета, много се извинявам, но четейки другите ви темички срещам думи, които не ми говорят нищо. Бихте ли ми помогнали с превода им?  Hug

Arbeidstillatelse eller oppholdstillatelse til familiemedlem  - разрешение за пребиваване?

Опфолдстилатelse – ?

norskopplæring  - ?

introduksjonsprogram – ?

folkeregistre – ?

fødselnummer -

oppholds og arbeidstillatelse – ?

asyl – ?

voksenopplæring – ?

дъг пенгер - ?

сокнад –?

nokut – ?

du er veldig flink – ?

samboer – ?

Последна редакция: нд, 18 ное 2007, 17:02 от mishelle

# 56
mishelle,
Arbeidstillatelse eller oppholdstillatelse til familiemedlem  - разрешение за пребиваване и работа за член на семейството

Опхолдстилатelse – разр. за пребиваване

norskopplæring  -обучение по норвежки

introduksjonsprogram – програма за интеграция на чужденци

folkeregistreт – регистър на населението

fødselnummer - ЕГН

oppholds og arbeidstillatelse – 1

asyl – бежанец

voksenopplæring – обучение за възрастни

даг пенгер - дневни пари за безработни

сокнад –молба

nokut – учреждение за признаване на образованието

du er veldig flink – ти си много умна

samboer –живеят на семейни начала

# 57
rkb, страшна си!  Heart Eyes  Hug

А какво всъщност е:
"oppholds og arbeidstillatelse – 1"
Пишеше по-назад в темите, че се издава от полицията, но какво е?

# 58
Ахх..и аз почнах да пиша на мишел...но гледма че ркб  вече е отговорила...Браво! Hug
Момичета...ако искате да сменим тази карта която имаме сега с виртуалната карта която ркб предложи...то трябва всяка от вас да се регистрира в сайта  http://www.frappr.com/?a=constellation_map&mapid=137440242519...  със НИКА ОТ ТЕМАТА ТУК. И да пише пола си... Peace А ако нямате желение да го правите,то тогава няма да има виртуална карта..и ще си останем с  тази която е в момента...с имената отдолу  Rolling Eyes

# 59
rkb, страшна си!  Heart Eyes  Hug

А какво всъщност е:
"oppholds og arbeidstillatelse – 1"
Пишеше по-назад в темите, че се издава от полицията, но какво е?

Това са  визи..тоест разрешение....едната е за престой oppholdstillatelse а другата  за работа...arbeidstillatelse

Общи условия

Активация на акаунт