Кой на ясла, кой със мама АВГУСТинчето по-умно става!

• 10 960
  • 309
  •   1
Отговори
  • у дома

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.

Първото ни зъбче - Ивайло на Netty

!Сетивата на бебето!
!Сънят на бебето!
!Примерна схема за захранване на ХИП!
!Таблица на алергизиращите храни!
!Запичащи и разхлабващи храни!
!Рецепти за домашни пюрета и каши!
!Кой тип е вашето бебе!
!За нормите!

Проблеми
!Хълцането!
!Утешители - биберони и палец!
!Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред!
ВАЖНО

Ваксините
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

howtoeat.info (by didika); medicalbg (by didika); exooo (by didika); dieti.gbg.bg (by didika); bulgarianbaby (by didika); moetodete (by didika); varnabebe (by didika) - това е за варненските мами; kidsbg (by didika); kokona (by didika); vaxini (by Kabiv); тема (by Dani777k) - за лесно пазаруване
НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:

Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

Благодаря на  mmilena за името на темата ни!

# 1
Уха,топла,топла темичка...  и съм първаааа.Блу ,благодаря   bouquet

Хайде по кафенце...за малките и големите,за тези които са станали и за тези ,които още спят.За тези които са на работа и за тези,които не са.За майките на момиченца и за майките на момченца. ...  Laughing

# 2
Добро утро , момичета!
Ето скромна почерпка за добро начало на деня.(Моят не беше такъв, но като наваксам с кафето се надявам да се включа вече в друго настроение).
Блу, мерси отново за темичката  bouquet
Хм, МИленчето ме  изпреварила... Crazy

# 3
 CrazyУ нас е още по- комплексно- и на ясла, и с мама, и с бабите- августинчето голям дявол стана  ura Прави ни буквално на маймуни, ама така са те- умните деца  Mr. Green
Благодаря на Блу за новата темичка Hug
Днес вече успях да притичам до болницата /вливат ми разни чудеса венозно/, върнах се до в къщи, за да закуся, и по обяд пак ще маам по задачи.
Чудото спи в баба си, завъдило е едни крайно несимпатични сополи и буха... На моите млекоцентрали явно още дълго време ще трябва да обяснявам, че с кърменето бяхме до тук Confused
Усмихнат ден на всички ви!   bouquet

Последна редакция: нд, 18 ное 2007, 13:15 от elia_gg

# 4
  • София
elia_gg , ти консултира ли се с мамолог? Когато спрях да кърмя положението беше страшно, но с едни хапчета по схема на мамолога се оправих.

Мацки, благодаря ви още веднъж за милите думи, знам, че всичко ще е наред. Чета си ви и ми става по- добре  Hug

# 5
  • София
Добро утро и от втората работничка за деня Wink

Особено благодаря за сервираните кафенца, че денят от сутринта е доста натоварен откъм новини, въпреки че е неделя.  Mr. Green
Велмар дано при теб е по-леко Hug

# 6
  • по света
Добро утро и от нас,записваме се за новата тема Wink

# 7
  • Бургас
Запис и от нас в новата тема.
Навън времето е ужасно,пак ще изкуфяваме в къщи.

# 8
  • Някъде там...
Запис.
 Heart Eyes

# 9
Ха добър ден и от мен  Hug
Да се запиша и аз в новата тема, че не съм писала отдавна, ама така ме мързи  Embarassed Явно ме е лепнал зимен мързел, но ви контролирам редовно като ви чета   Whistling  Mr. Green

# 10
Благодарности за новата темичка и за кафенцата
    Лек ден за сега Laughing

# 11
Благодарско на Блу и mmilena за новата темичка  bouquet  bouquet
Елен@ честито ти ново тикерче  Wink

Ммиленка, Ицето заспива на спалнята и след това го местя на неговото легло. през нощта се буди взима си неговото одялце и чака да го взема при нас. в най-добрия случай това става около 6 сутринта, а иначе може още около полунощ. и аз се притеснявам какво ще се правим, но предпочитам в момента да сме наспани

Спинки, не така Naughty не знаеш колко е хубава традицията всяка събота на бабиндом и за мен съответно почивна вечер и ден!!! ние се топлим на парно с печка камина. лятото само бърникаше по нея, но сега усеща топлината и бяга. така че няма страшно

Снощи моят хубосник за първи път се удари жестоко. тъкмо го оставихме у баба му. трясна се в ръба на масата. от кога го чаках този момент .... че хич не е от децата, които стоят мирно. само с малка цицина и много рев се размина.

забелязвам, предполагам че и повечето Лъвчета са така, че прави неща, които не му харесват само и само да бъде център на вниманието. така например си пиива ракийка, защото му се смеем на физиономиите, които прави. със същият успех яде лимон. аз обаче му хванах цаката и когато искам да направи нещо, а той не го иска почвам да му се смея, радвам и за цирка той го прави.

Сега ще се отдам на чистене докато я няма групата, не че после ще личи, но все пак

# 12
Запис и от мен в новата тма Hug
Блу, Милена   bouquet
Вече с нетърпение чакам да се приберем, защото и на гости омръзва. Особено като нямам работа.
Повечето снимки ги прави сестра ми, тя има малко ген и много усет за фотографиране. Иначе апарата е Панасоник, професионален. Повече не знам за него, защото е на баща ми, аз само го използвам. Сестра ми също е с професионален апарат, само че Канон.

Последна редакция: нд, 18 ное 2007, 14:32 от albena_vlady

# 13

Здравейте момичета!
Не съм писала отдавна, но времето ми е кът. Ние сме сами. Едната баба е в чужбина, другата баба много рядко идва. Татито все е в командировки, така че се оправяме  двете.
за спането при мама, тя на обяд все при мен си спи, невъзможно е да я сложа в кошарата. Обаче за нощния сън си е там с редки изключения. До скоро Мимка се хранеше и през ноща, защото през деня сме голям резил. Преди около месец отказахме храненето през ноща и го замених с чай и вода. Но от две вечери пак започна да си търси. Ако не и дам , започват големи ревове. Съня и през ноща си е все така неспокоен, все се буди , все нещо мрънка, незнам дали ще и се оправи някак.

Миналата седмица направихме прощъпулник. Понеже нямаме фурна , за да изпека питка, купихме готова. Бяхме наредили:
лъжица - готвач
книга - писател,учител
конци - шивач
мишка - компютърен специалист
памук - лекар, фармацевт
гребен - фризьор
топка - спортист
четка - художник
фотоапарат - фотограф
портфейл (пълен с пари) - за банкер или финансист
Мимка тръгна много уверено след питката и хвана първо портфейла и след това комп.мишка. След това имаше почерпка, само сладки неща , за да е сладка и тя. Имаше и торта. В 13.30h гостите си отидоха , а ние с Мимка легнахме да спим.
Друго с което мога да се похваля е , че си защитих дипломната работа. Та вече съм спокойна, че и това мина.Темата ми беше: "Емоционалното развитие на деца в предучилищна възраст".
Засега е това.
Изпращаме на всички много целувки! 

# 14
Привет и от нас!
Ние вчера имахме гости до 1ч,беше много хубаво ,а Елица не можах да я позная  Shocked,беше токова послушна  Mr. Green
Мерси за кафенцата и хубавата почерпка   bouquet
Блу, Милена   bouquet

bamboocha много целувки по цицинката на Ицето  Heart Eyes
Добра тактика си измислила  Peace

У нас сме още на два лагера мъжете спят в една стая ,а понякога и заедно ,а ние с Ели в другата стая гушнати  Blush Тя още си посуква през нощта и така си спестявам ставането,не е хубаво може би ама съм голям мързел  Embarassed Със "съкреватника" си ходим на гости  Crazy

Диана радвам се че се разписа,честито дипломиране   bouquet Ако имаш снимки от прощъпулника сложи да ви видим  Hug

Последна редакция: нд, 18 ное 2007, 14:35 от MamaMargo

Общи условия

Активация на акаунт