Бързи и лесни рецепти за микровълнова?

• 128 772
  • 234
  •   1
Отговори
# 150
  • Добрич
Непрекъснато използвам йенска тенджера - отворена и затворена без значение. Захлюпвам я само с нейния капак.

# 151
1 скромен запис от мен, макар рядко да прибягвам до микрове-то. Blush

# 152
 Вела,благодаря за отговора  bouquet
Довечера мисля да се престраша и да направя гювеч със свинско в микрото.
Дано да се получи  chef bowuu Rolling Eyes

# 153
  • Добрич
Dime, внимавай с месото, защото обикновено става преди зеленчуците и ако го задържиш по-дълго ще стане сухо.

# 154
Dime, внимавай с месото, защото обикновено става преди зеленчуците и ако го задържиш по-дълго ще стане сухо.

Точно това се сетих да питам newsm78
Може ли да ми кажете- как точно да го приготвя за да не стане сухо?  bouquet

# 155
  • Добрич
Трябва да го прибавиш след като зеленчуците са почти готови и е добре да разбъркаш, за да не остане месото отгоре, а да е покрито със зеленчуци.  Месото става сухо, защото водата от него много бързо и лесно се изпарява.

# 156
  bouquet Благодаря ти
Лошото в моя случай ще е че неможах да намеря точна рецепта за гювеч със свинско,кое кога се слага ,на каква мощност и по-колко минути  се пече ooooh!
Имам огромно желание да го направя и много ще се радвам ако имаш точното рецепта да ми я кажеш Hug

# 157
  • Добрич
Избягвам да пускам месото само на микровълни. Използвам комбинирана програма грил с микровълни, защото според мен месото доста се изсушава. Редовно готвя зеленчуци. Тази вечер мисля да правя патладжан с доматен сос. Гювеч съм правила, но без месото. Първо слагам картофите- 1кг. за 20 мин. нарязан на едри парчета като за гювеч. После добавям доматения сос, а когато заври печения пипер и патладжана. От есента патладжана е правен на МВ, а пипера на МВ с грил. Отново да поври няколко минути /около 5-6/ и го оставям да престои в йенската тенджера без да отварям капака още около 10 мин. Ако трябва да добавям месо, бих го сложила  заедно с доматения сок, пипера и патладжана. Фурната ми е 900Вт, а обема и е 30 л. Обикновено през около 5 мин разбърквам.

Дано да съм ти била полезна.

# 158
  • Пазарджик/Лондон
Записвам се, много интересна тема  bouquet!

# 159
Здравейте Grinning
Вела, благодаря за споделената рецепта, но вчера по късно вечерта неможах да вляза в интернет да прочета и се наложи сама да майсторя...... и
Да се отчета за вчерашното ми първо готвене в микровълновата: резултата беше невероятен, страхотно вкусно и неочаквано бъзро Grinning
Вече от собствено опит мога да напиша рецептата ми за:

"Импровизиран" гювеч със свинско

Свинско месо нарязани на парченца като за кебап
5 средни картофа,също нарязани по на ситно,
3 по-големи гъбки
1 глава лук
2 скилидки чесън
подправки / чубрица,вегета или някаква подправка за месо,сол и червен  и черен пипер/

Нарязаните на парченца месо се овалват с малко олио, сол,начуканите на ситно или  пресовани скилидки чесън , като се добавя малко червен пипер,и подправка за месо и се обърква много добре.Така месото се овкусява много добре, като през това време се нарязва лука на ситно и с малко олио и чубрица/ така се получава много приятен аромат и вкус/ се задушава за 1 мин. на 75 W в микрото.
След това се добавя месото и то се задушава-5-6 минути заедно с лука.
После се добавя всичко останало- гъбките,картофите,още подправки и малко червен пипер.Залива се с водичка и се пече 4 Х5 минути на 750 W във микрото,като на всеки 5 мин. се разбърква.
Така се вижда има ли нужда от още водичка или сол и се разбира как увират месото и картофките.

Месото за мое очудване стана много сочно , нито сухо,нито жилаво.Супер беше  chef

На мъжа ми много му хареса.На мен също,защото спестява време, а резултат е наистина невероятно вкусен. Grinning
Ставам фен на микровълновата печка Mr. Green

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 09:50 от Dime

# 160
# 161
здравейте,
искам да попитам по опитните дами боравещи с микровълновата -
Мога ли да направя Фикса "Сочно пиле" на Маги в микрото и трябва ли да надупчвам плика и да захлупвам йенската тенджера? Blush
Благодаря  bouquet

# 162
  • Добрич
Не използвам никакви продукти на Маги и  др.  подобни, но месото трябва винаги да бъде покрито, за да не се изсушава и да не пръска.

# 163
Вела,отново благодаря за бързият отговор  bouquet
Много Hug

# 164
Пуканки

1 к.ч. .............................царевица
1 с.л. ..............................олио
.......................................сол

продуктите ги слагаме в найлонова торбичка за фурна, смесваме ги добре, връзваме здраво пликчето с конец и пускаме МВ за 3-4 мин на 800 вата

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 21:26 от Ердинч

Общи условия

Активация на акаунт