Витамини за подобряване подвижността на сперматозоидите

• 166 387
  • 328
  •   1
Отговори
# 105
Наташа, д-р Кацаров е добър специалист. Laughing

# 106
Наташа, д-р Кацаров е добър специалист. Laughing

Peace Peace Peace

# 107
Повишените левкоцити може да са вследствие на варикоцеле (разширени вени) има и по-лоши прогнози, щом микробиологията е чиста. Наистина е добре да посетите специалист.Не отлагайте, възможно най-скоро го направете.

# 108
Здравейте момичета,приемате ли ме в клуба. Embarassed
Днес правихме спермограма-и е зле,довечера ще взема резултатите и ще ви кажа точно, но в лабораторията казаха че има около 30% подвижност...не ми ги дадоха,защото трябвало мъжо да отиде... #Cussing out
Изчетох цялата темичка, и знам че може да не е фатално положението, но ще ви бъда благодарна да си кажете мнението!Благодаря Hug

# 109
Наташа, микробиология на простатен и уретрален секрет правили ли сте?
tonita12 , опитай се да не се настроваш предварително. Като имаш резултатите, пейстни ги тук и тогава ще говорим.

# 110
Вера,благодаря за куража, аз съм доста позитивно настроена,е и притеснена също, но мъжо много лошо го прие,много ми е жал за него, затова се надявам да ме успокоите че нещата не са необратими...при всички положения без резултата в ръка,малко може да се каже.

# 111
Говори му и не му позволявай да се затваря! При нас на всички спермограми, сперматозоидите бяха 0 и все пак начин има. Кажи му, че в много случаи след терапия, нещата се подобряват. Това, че има проблем със спермограмата не го прави по-малко мъж и т.н. Това е проблем, който двамата трябва да решите. Колкото и да ти е трудно, сега ти си силната страна.
Надявам се все пак нещата да не са лоши Praynig

# 112
Вера,мила,как така 0 ???Много ли зле го прие твоя мъж?-просто със тези комплекси за мъжественост,много им е трудно на нашите мъже-не го приемат като здравен проблем,които трябва да се лекува...аз много му говоря на моя,но пак такъв инат не си виждала.
При вас какви за шансовете, как се лекува?

# 113
ето и нашите резултати:
цвят -нормален
висцоситет-повишен
обем-2.70м/l
ph-7.7
брой-6 мил/мl
повишена подвижност-10%
подвижност-20%
неподвижни-70%

ще бъда благодарна за вашите мнения-звучи ми много сериозно..в медицински статии четох че под 10мил/мл,се смята за стерилен...а да не говорим за подвижноста.
Много от вас пишат за хранителни добавки и витамини, но при такава спермограма можем ли да се надяваме на подобрение?
Има ли съпругът на някоя от вас,подобни параметри?какви препарати пие?
Благодаря за съветите предварително,малко сам стресната

# 114
Има мъже с по-лоши показатели от вашите, не че това е някакво успокоение де! Tired
Сега, първо трябва да отидете при уролог-андролог. Д-р Милен Кацаров е чудесен специалист, препоръчвам го!
Къде е правена спермограмата? Много е съкратена... Thinking
Трябва да направите разширена спермограма /с включен Крюгер/ в клиника по стерилитет! С резултатите от нея ще отидете при Кацаров, за да се разбере причината за тези показатели.
Витамините и добавките сме ги описали в по-предните страници. Всички те важат и за вас. Можеш спокойно да ги даваш на съпруга си.
Ако пуши цигари, да спре!!!!!!!!!!!!Много е важно това!
Да намали алкохола до минимум.

Борбата тепърва предстои. На мъжа ти ще му е много трудно сега. Подготви се за евентуални емоционални сривове. Бъди до него и непрестанно му показвай, колко много го обичаш. Той има нужда от пълната ти подкрепа сега!
Всичко ще се оправи. Изход от ситуацията има, но нещата няма да се случват бързо. Ще се справите, горе главата и смело напред! Всичко ще бъде наред, само малко търпение! Peace
Успех! Hug

Последна редакция: сб, 12 яну 2008, 14:31 от _Hope_

# 115
tonita12, ами така 0. За съжаление и такива случаи има. При нас се оказа, че съпругът ми има физиологичен проблем, поради който сперматозоидите не достигат до еякулата. Но и при този тежък случай, решение има. В момента съм бременна с близнаци от първия ни опит ИКСИ. Казвам ти го за да не се отчайвате. Спермограмата не е добра. Няма какво да се лъжем, но е и доста непълна. Важно е след около две седмици да направите контролна спермограма, след което следват прегледи при андролог и прилагане на диагностичните методики за установяване на причината за сегашното състояние. Обикновено това са физически преглед на мъжа, изследване на хормони, микробиология на еякулат, простатен и уретрален секрет, изследване за хламидии, генетични изследвания  и т.н. По стъпките ще ви води лекарят.
Трудно се приема, сигурно и няма начин да се забрави, но това е положението. Фактите са си факти. Това не е нещо, което той или който и да е мъж, може да контролира. Това си е здравословен проблем и няма нищо общо с мъжествеността, вина и т.н. По последни данни прибилизително 60% от проблемите при двойки до 30г, се дължат на проблеми при мъжа.
При все, че не изглежда добра спермограмата, вече имате причина защо не става. Това ви приближава към успеха. Hug
Ще потърся имаше една много интересна тема за чувствата на мъжа, можеш да прочетеш там.
Сори, но търсачката не ми работи и не мога да намеря въпросната тема.

# 116
Вера,честита бременност,много любов ти желая
Hope,балагодаря ви за вниманието и на двете-прочетох по три пъти темата,и хукнах за витамини, и сега се прибирам меко казано отчаяна...
Бих приела и съвета ви за Кацаров,но не сме в БГ, в Испания сме, и в аптеката не познават нито един от по горе изброените препарати,а и по отделно,не могат да ми ги дадат, тук им липсва разнообразието на нашите аптеки,много е беден асортимента, а и тръгна да ми се дърпа че за Л-карнитин,трябва рецепта.
та резултата е един витаминен комплекс,които съдържат:
вит.А-1.500УЛ
vit.C-60.0мг
вит.B12-1.0 мцд
вит е-10 мг
магнесио 10 мг,зинц-1 мг,потасио 8 мг,цалцио 90 мг,
и още няколко вит,и минерала.
и фолиева киселина-5 мг
 PraynigКак ви се струва,може ли да пие по 2 табл.,ще бъде ли някаква полза?И след 1 месец да повторим спермограмата, и да запишем преглед с уролог?

# 117
tonita12, спермогенезата трае 3 месеца. Поне 3 месеца трябва да има прием на витаминити, хранителни добавки и антиоксиданти преди контролна спермограма.
Не мисля, че този витаминен комплекс, който си взела ще е достатъчен Sad.

# 118
tonita12,  zvetun4o е права - тези витамини са доста "постни". Това са т.нар. ежедневни дози, а не терапевтични. Погледни в този подфорум Опити за забременяване и АРТ в чужбина на "Зачатие". Има тема за Испания. Можеш да попиташ там, ако не вариант е и да ти ги пратят от тук. Не е необходимо да се разгласява защо точно ти трябват, а винаги може да се измисли нещо Wink.
Опс, ... сега виждам, че даже си писала там, освен ако не е съвпадение на никовете Sunglasses

# 119
Vera Не е съвпадение ,аз съм си и там.
А за вариянта да ми ги пратят от БГ помислих,но последния колет се бави почти месец.
Но все пак,ако ще ми пращат от БГ,кой препарат да взема?
Благодаря ви за вниманието и подкрепата  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт