Отговори
# 255
  • Златна Добруджа
Е, Сладкиш, това с псуването не е от учителките, а от някое "възпитано" дете. От опит знам. шепнат си на ухо и голям смях, а пък, че не знаят какво говорят, е друг въпрос. Тука си имаме такива комшийчета. Детето вика от балкона "тате, татееее", а баща му от долу "какво бе, тате, да ти е.. майката". Та всичко е до това на какъв педагог и на какви "съгрупници" ще попадне детето.
Тука съм напълно съгласна  Peace

# 256
Е, Сладкиш, това с псуването не е от учителките, а от някое "възпитано" дете. От опит знам. шепнат си на ухо и голям смях, а пък, че не знаят какво говорят, е друг въпрос. Тука си имаме такива комшийчета. Детето вика от балкона "тате, татееее", а баща му от долу "какво бе, тате, да ти е.. майката". Та всичко е до това на какъв педагог и на какви "съгрупници" ще попадне детето.
Тука съм напълно съгласна  Peace
Така е....права си.....
Ментина в училище никой от съучениците не ми е посягал, но учителките в детската да и са ми оставили една такава ненавист и празнота в душата...... и за това съм против да давам децата.
Май от тук трябваше за започна.......

# 257
  • Пловдив
Мече ти много бързо реши за захранването.И аз имам анемия,дано не се отрази на малкия.
За детската градина-не мисля,че педагозите учат децата на лоши неща.И друг път съм споменавала,че майка ми работи в детска градина.Ходила съм в групата и децата са ми пяли песни на Азис,разказвали са ми епизоди от сериала ''От местопрестъплението'' или са си говорили за Биг Брадър.Един ден имало куклен театър и децата казали ''Много е тъпо'' и майка ги попитала ''А какво искате да гледате.'' И те в един глас извикали Планета.Всичко си е до семейното възпитание.

# 258
За и против детските градини и ясли- спора май стана като този зз захранването  Mr. Green

Тук яслите за безумно скъпи, за държавни почти няма места, частните идват и по 650 еуро на месец. Като сложим таксата и безнина на колата, тя майката само за това  трябва да работи, освен ако не се връща на работа, за да не изгуби позицията си след майчинството, което е 4 месеца.

Аз скоро разбрах, че тук при захранването не се започва с  пасирани заленчуци, а със зеленчуков булъон с прибавено омоджениздато - някакви меса, пуешки, конски и пр.

Ментина, така ли стана работата    bouquet Надявам се с добро си се сетила за мен  Wink Hug А когато се върнем живот и здраве, ще ви срещнем с Ниа задължително, да знаеш  Sunglasses

# 259
  • Златна Добруджа
Ментина, така ли стана работата    bouquet Надявам се с добро си се сетила за мен  Wink Hug А когато се върнем живот и здраве, ще ви срещнем с Ниа задължително, да знаеш  Sunglasses
  Hug

Ментина в училище никой от съучениците не ми е посягал, но учителките в детската да и са ми оставили една такава ненавист и празнота в душата...... и за това съм против да давам децата.
Май от тук трябваше за започна.......

Аха, нещо не се бяхме разбрали  Peace Ти си имала впредвид учителките, аз - децата и стана тя една  Grinning

# 260
  • Пловдив
Здавейте връщаме се от консултация,мия пак е натдала много малко само 400гр. SadНяма никакви признаци че е гладна затова си оставаме само на кърма(педито също се съгласи с мен).и още нещо има едно петънце на веждата та се съмняваме да не е себорея...дано не е това Praynig(в семейството на мъжа ми имат доста кожни заболявания включително и той).Друугата седмица ще я водя на дерматолог.

# 261
  • София
Не мога да разбера за какво спорите. Живота на всички ни може така да се завърти, че колкото и да не искаш дадено нещо точно то да те сполети ... беше кърмене, беше захранване сега ясли. Доколкото помня момичето което първо повдигна въпроса се интересуваше откога се записват за ясла. Щом го е решила едва ли е искала да чуе какви са били лелките или кой с какви спомени е от яслата или детската градина.

Относно гърдите си не ги мажа с нищо, но аз се цедя което доколкото знам е по щадящо към гърдите.

За пюретата : круша, ябълка, тиква и моркова, шипки , сини сливи ........ общо взето всичко комбинации на плодови пюрета. Количеството което и давам е различно при всяко хранене, за 2 дена е около 190 гр. Сутринта към 7 е само на мляко и към следващите и хранения и давам и пюре. Първо давам задължително кърмата и след това пюрето. Това което обясняваш и аз съм го правила в кърмата да и сложа 2-3 лъжички пюре, но няколко пъти ми отказа да го яде. За протокола  малката не ми е връщала ядене, щом се отказа от това явно хич не и е добра комбинацията.

# 262
Мерси Персия за уточнението, неискам да става спор за и против яслите. Исках просто да разбера кога става записването и ако някой може да препоръча ясла да казва.

# 263
Да ви се похваля - имам развитие на нещата с НОИ. Изплатили са ми целия 2ри болничен накуп. Грижата била, че на него пишело първичен, а той не бил. И така онези ентелегенти си траели и нали и телефона не вдигат, та нямаше как и да се алармира за грижата, че кинти не идват. В крайна сметка "смелата" счетоводителка отишла и решила главоблъсканицата и сега имам изплатени 1вите два болнични. Оле! Има още от третия и ще кротна като започнат всеки месец с по-редовни (плащания).
mimsat, и Камен пръцка с уста и ие много готин. Има си пръзкане за щастие, тогава очаква да му отвърнеш и така се общува до луд смях, а има и яростно, когато се сърди и не става неговото - например сменям дупе, а той вече изгладнял. Скица.
Ние днес за малко да отплашим на едно пътешествие до къщата в Троянския балкан, но ни домързя, Да признавам си. Като си представих багажи и студена къша първите дни и евентуална кал до ушите, щото снегът навсякъде се топи и си се излегнах вкъщи и си нагушках мъжете мързеливо.
ptigra, честито КРЪЩЕНИЕ! Браво че сте се организирали така! Аз мисля, че Петров ден е перфектен за камъчето, хем и имен ден ще има.
Храните богати на желязо са: дробчета, сърчица, спанак, коприва, лозови листа, червеното месо, бобовите култури и черния хляб. За тези се сещам.

# 264
  • Пловдив
Persia-защо да е по-щадящо цеденето.Аз преди само изцеждах,но сега малкия се научи да суче.Ти слагаш ли бебето на гърдите,може пък да реши да засуче (както стана при нас),или е друга причината за цеденето?
Меги каква е тази себорея?Може след време да изчезне.Малкия има едно  петънце, кафяво на крачето,а отзад на дупето има синьо и педи каза,че е от раждането,но не се маха.
shoshi84-браво за паричките.И аз трябваше да отида до НОИ за да се сетят,че трябва да плащат.

# 265
  • Pb
След известна пауза, се завръщам. Преживаявах лека душевна криза тея дни и не ми беше до нет, ама викам - стига толкова!

Плюшке, предлагам да се видим пловдивчанки, още тази седмица (че времето ще е слънчево), само че въпросът е къде, а и зависи колко майки ще дойдат... Примерно на Симфония е по-широчко и има зона за непушачи. В Неделя също имат добра аспирация. За тези варианти се сещам. Иначе за лекциите на 9 месеца съм навита, малко ми е раничко и трудно ще смогна да се дотътря с Дидо, но ще се организирам.

# 266
Ох, голямо скитане
абе Мisheto17, какви са тия 3лв. на 4ас бе? 4е тя за един работен ден ще изкара 1/4 МРЗ Joy
Аз като тръгнах да обяснявам на мъж ми 4е  молбите за ясли се подават от януари, той беше супер възмутен как съм щяла да давам детето си на ясла Crossing Armsе какво няма да стоя вкъщи да го гледам, я! И аз и той ще затъпеем тотално- аз заради прекъсната връзка с външния нормален свят, той заради неосъществената такава JoyНе знам. Още не съм решила всъщност. нямам нужда да ходя на работа, но имам желание. само 4е не сега.
Не знам за тези болнични от НОИ, но аз съм полу4ила само първия си болничен 45 дни преди раждането. Вчера се усетих и звънях в НОИ, но естествено никой не ми вдигна. Е аз как мога да проверя какво става тогава?
абе Сладкиш4е, ти уж второ още  не щеше, пък сега други ги редиш Mr. Green
Персиа как успяваш да имаш достатъ4но кърма с цедене? Аз ве4е 10 дена и пове4е се изцеждам и кърмата ми страшно много намаля, а трябва да изкарам така още 10 дена и после да имам поне сутрин и ве4ер да го кърмя. а ина4е относно това 4е било по щадящо да се цедиш......никога не са ме боляли толкова много гърдите колкото сега. то едно ма4кане, стисакне Confusedужас

# 267
Ptigra, честито кръщение на дъщеричката ви! Сега пътят на Мира е осветен, ще е закриляна, нека бъде и здрава и омайна!
Аз да питам за плодовите пюрета - не може ли да се приготвят някак вкъщи, като това от тиква? Днес гледах, че пюретата, които продават тук, съдържат захар, а ми се ще да поотложа приемането на захар. Не е ли достатъчна плодовата захар, че добавят  Thinking
Иви, благодаря, че ми отвори очите как се правят пюрета и въобще че ме накара да се замисля какво ни чака!   bouquet
Елхичке, за душевните неразположения  - ignore2

# 268
Елхичке,добре завърнала се!!! Hug  bouquet Лекциите на 9 месеца започват от 9 и 30 до към 12,никой не е казал ,че трябва да сме точни,миналия път отидох в 10 и пак си намерих място Grinning
Ди83,ми всеки си решава кога да започне да дава пюрета,аз предпочетах така вместо после да се притеснявам дали не съм докарала на беб анемия,поради простата причина,че искам да ми яде само от гърдите Peace Не смятам ,че една лъжичка е много и е много рано след като и педито ми каза да започваме Grinning
За среща мда хубаво е временцето само,че аз съм с градския транспорт и докато се домъкнем ще стане време или да ядем или да си ходим Sad Sad Sad Пък и няма кой да ме откара ,трябва да измисля нещо newsm78

# 269
Ехо, аз влизам да ви се похваля. С моята скица се епилирахме заедно. Той седнал кротко на шезлонга, а аз пея и дърпам. Ама пях, та пях - стигнах чак до Хубава си моя горо и свърших по-голяма част от работата
Само ще се намеся за яслите, като напълно подкрепям Персия - Арвен не искаше да стане повод за спор. Ама аз да кажа Laughing Майка ми е детска учителка. Единственият човек за когото мога да кажа, че работата му е призвание. Има снимани филми с нея, защото подходът и е невероятен и винаги модерен. Абе...Дотолкова е добра, че, когато забременя със сестра ми (ние имаме 17 години разлика с малката), три деца спряха да ходят на градина. Освен това има и една скорошна смешка. Яна (от нейната група, 4г.), която е много умна, ама с един характееееееер, е запитана какво иска като подарък. ТЯ казва: Искам Митева(майка ми) у нас. Казва й се, че Митева си има деца и не може. Тогава Яна казва: Поне ми купи една кукла да я кръстим Митева hahaha
Когато се роди Ели(сестра ми), майка беше 3 години педагог в яслите (те се занимават със занятията, песните, учебния материал) и знам, че и ходенето на ясли е важно за децата ни. Децата са спокойни там, научават се на неща, за които ние нямаме време, социализират се по-бързо. Децата, които тръгват късно на детска градина понякога са по-плахички в общуването. От психологическа гледна точка - отделят се от симбиозата с мама. Та е верно, че сестринския персонал може и да не ти допадне - хора всякакви. Но повечето са отговорни хора, а и винаги работят по две сестри.
Сладкишче, не се дразни - верно яслите не са към нашия МОН, ама и там има свесни хора, бе Peace
Улях се, ама как да не похваля мама.
А и всяко дете е различно - няма смисъл да се нарича, коя и да е майка "проста". Тя си знае детето, джоба и разбиранията
Ето я Елхичкаааааааа  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт