Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е гадене и какви са симптомите на бременността? Какви са симптомите на бременността?
Как се измерва сърдечната честота на бебето и какво означава, ако е под или над 140 удара в минута?
Какви са обичайните симптоми на бременността и какви са някои от преживяванията на бременните жени?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е гадене и какви са симптомите на бременността? Какви са симптомите на бременността?
-
Как се измерва сърдечната честота на бебето и какво означава, ако е под или над 140 удара в минута?
Сърдечната честота на бебето се измерва с помощта на ултразвук. Популярното вярване, че сърдечната честота под 140 удара в минута показва момче, а над 140 удара - момиче, не е научно обосновано и не е подкрепено от медицинската наука. Полът на бебето се определя чрез ултразвукови изследвания, а не чрез сърдечна честота. Измерването на сърдечната честота на бебето може да се извърши чрез допир или ултразвук. Ако сърдечната честота е под 140 удара в минута, това може да показва брадикардiя, докато сърдечна честота над 140 удара в минута може да показва тахикардия. Тези състояния изискват медицинска оценка.
-
Какви са обичайните симптоми на бременността и какви са някои от преживяванията на бременните жени?
Симптомите на бременността включват гадене, увеличаване на гърдите, умора, повишена чувствителност към звук, често уринниране, подут корем и чувство за тежест. Обичайните преживявания на бременните жени включват притесненията, радостта и нетърпението да се грижат за здравето и благосъстоянието както на себе си, така и на бебето. Участниците споделят симптоми като гадене, повръщане, напрегнати гърди, течение, болка в гърба и корема, както и чувство на умора и нервност. Те също обсъждат наддаване на тегло, болки в стомаха, главоболие, болки в гърдите и често уриниране. Промените в настроението им са засегнати заедно с проблемите със съня. Някои от тях търсят съвети от други участници относно справянето с дискомфорта.
-
Какво е натриев цитрат и как се използва за облекчаване на гадене?
-
Какво е зацапване и как се лекува?
Знам, че ти е невъзможно в момента да не мислиш за това, но мисли само хубави неща! И аз ще си мисля хубави неща за теб. И да знаеш, че хубавите мисли са невероятна сила, вярвам в това!

Но се надявам да го преодолея някак и да го зарадвам все пак 
. Сигурна съм, че всичко ще бъде наред с бременността ти този път
.

и аз от това се притеснявах и затова отидох сама
. Тази сутрин се опитах да върна снощната поръчка, но не успях. Въпреки това ми беше супер гадно. Добре, че вече започнах да се пооправям. Само се чудя как ще ям, като само като си помисля за храна започва да ми се повдига, а в същото време стомахът ми стърже на гладно
.
Радвам се , че групичката ни се увеличава така бързо 

Аз съм на работа от полувин час и пия кафенце вече..нали само едно на ден пия и му се наслаждавам..
. Хайде дано днес гаденето и ..... другите там симптоми да отшумяват вече.
Така ли?? Хе хе хе!!! Каквото дал Господ, такова. Да са живи и здрави.
. Само положителни мисли в главата." И така, ... аз като се стреснах и това беше с оплакването
. Лекарката в действителност беше много готина и свастна, но думите и ми подействаха, някак си борбено.
И аз много се наслаждавам на единственото си кафенце за деня. Успешен ден на всички мами
Много се радвам, че чудото се случи при нас, защото имам един спонтанен в началото на годината и сега се опитвам да мисля положително и да не се страхувам. Някак си знам, че този път всичко е ОК. Но на моменти губя контрол и тичам в тоалетната на 30 мин да проверявам дали всичко е наред. Като някаква луда съм.