Хей, половин годишнина здравей!Това е първи ЮНСКИ юбилей!

• 12 411
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Маслинка, моите съболезнования!
Лъвичке, бързо оздравяване!
Добре дошли, Деси Енчева и Лили!
Петя си хапва сладко, сладко зеленчукови и плодови пюрета , а от вчера въведох и оризова каша. Много е сладка като ни дойдат гости им се радва, но двойно повече им се радва като ги изпращаме на вратата...

Последна редакция: чт, 22 ное 2007, 11:41 от kiara 77

# 76
Отворих ново албумче в снимка.бг !
Всеки да слага актуални снимки по колкото си иска.Колкото повече по-добре!!Ще отваряме всеки месец ново албумче!

Деси Енчева  welcome

Светли и аз мисля,че трябва лекар да се произнесе.
Мадам, така поне ще си с детенце и няма да имаш огризения.
Лъвичке,надявам се  бързо всичко да отмине и докато се усетите да сте в къщи отново!!!

Уси , браво на теб за уменията ти  knit !!!(не се научих да плета едно време.....като бях малка си мислех,че само старите хора плетат newsm78 ).Обаче пък с кеф се научих да шия на Сингера какво ли не,то не бяха рокли за латино-танците на дъщеря ми ,шлиферче с 2 лица с качулка.Децата бяха много фешън едно време,то тогава нищо нямаше по магазините...Сега само за подгъване на панталони го използвам .
Кетка,съзнателно сигурно след 2 години започват да стискат,но подсъзнателно много преди това.Те и кучетата не са най-разумните същества,но като ги научиш,че навън се пишка и те стискат докато не им отвориш вратата да излезнат....
Аани за пюретата аз си мисля,че като се въвежда нов зеленчук количеството трябва да е по-малко или първо се въвеждат през 3-4 дни зеленчуците и чак след като всички се въведат се вдига количеството.

Последна редакция: чт, 22 ное 2007, 12:26 от Krassi-Mira

# 77
момичета,помагайте!!!не мога да се справя с коричките(незная така ли се наричат)по главичката на малкия!!!!мазах го с какво ли не-пробвахме с масло от грозде,масло от бадеми,олиото за мазане на тялото,мляко за тяло,мас и т.н.ако някоя се е сблусквала с този проблем ,моля да ме посъветва какво да правя??? newsm78

# 78
Здравейте и от мен!
 newsm59 на месечинките днес!
Светли, дано всичко мине леко! Лъвичке, оправяйте се бързо!
Добре дошла и от мен на Деси Енчева и бебе Лили!

Ние вчера си направихме една хубава разходка в снега, Влади си поспа навън и аз бях много доволна - с неговото 30-минутно спане за цял ден  Laughing Но в момента, в който се събуди, и се осъзна колко много е облечен и увит, направо подивя Simple Smile Много мрази милото да се облича и навлича, това май е синдрома на летните бебета Simple Smile Все пак, те издържаха 40-градусовите жеги голички и сега търпят терор с разни космонавти, ботушки и т.н. А пък за шал да не говорим - правим борба - свободен стил за него  ooooh!
Ето го Влади на снега ако иска парола - vladimir

Колкото до албумчето със снимките - какво ще кажете ако отворим нова тема, която да е нещо от типа "Календар на юнчетата" и в която всяка мама в мнението си да публикува снимка на бебчето вс месец + данни за новите за мъника неща, случили му се в периода. Тези мнения само да ги едитваме, не знам дали правилно се изразих и ме разбрахте какво имам предвид  newsm78 Защото ако поразчупим текущата темичка има опасност да я оспамим - като гледам темите на другите месеци, първото мнение със снимките и списъчето заема почти цяла страница...

# 79
  • София
момичета,помагайте!!!не мога да се справя с коричките(незная така ли се наричат)по главичката на малкия!!!!мазах го с какво ли не-пробвахме с масло от грозде,масло от бадеми,олиото за мазане на тялото,мляко за тяло,мас и т.н.ако някоя се е сблусквала с този проблем ,моля да ме посъветва какво да правя??? newsm78

И ние имахме този проблем.Оправихме се с STELAKER na Mustela ! Това кремче е точно за това !   

# 80
ох,и ние сме така Sadаз мажа Лили с олио Нивея преди къпане.от олиото коричките омекват и ги избелваш внимателно с гребенчето Peaceслед известно време пак се появяват,но по-малко Peace
:
Деси Енчева, добре дошла при нас. Искам само да ти споделя, че тригодишната ми племенница също има хемангиом (на лицето) и го лекуват безоперативно. Ходят при единствената лекарка за това в Пловдив (забравих й името, ако не я знаеш, ще питам), бият й инжекции през определен период от време и определено има ефект. Дано да се маха бързо това нещо, че ни е много хубаво детето! Praynig И на вас ви пожелавам да изчезва бързо! И дано не се налага операция! Praynig
Ние сме добре, няма нищо ново около нас, така че чао засега!

лекарката да не е Стефанова?аз съм от Пловдив,за Коледа ще сме там и вече имам уговорка да се срещнем с нея

# 81
Добро утро,

Ах, Лъвице....  Sad  Бързо да ви изпишат и да оздравеете!  Hug

Мадам, не се коси, ще си намериш нещо по-подходящо, където ще се чувстваш по-добре!   Peace

Деси Енчева, добре дошла! Simple Smile И на мен името Лили много ми харесва!   Peace

Шоши, мерси, че ме светна за Бейби Айнщайн! Wink Абе, гледам аз, че го споменават нявсякъде из форума... ама ще изчакам да пораснем за него Wink

Кики, честити ви 3 и 1/2 г Simple Smile  Откога ходи Емо на фехтовка? Много хубаво!  Peace  Харесва ли му? Мъжът ми се записа на курс по кънки миналата зима и там имаше едно детенце на 3 годинки, което се научи най-бързо от всички курсисти!  Laughing   Много беше сладко!  Heart Eyes

Ммм, кажи кои книги си купила. И аз нямам много време за четене, но гледам да не го изоставям напълно, че ако сега не ми остава време, то какво остава за после, като порасне...  Confused

Като чета, и аз ще започна с морков тогава  Peace  Мерси, че споделихте   Hug
Момичета, кажете, какъв ви е режимът на спане на бебчетата? Че Мишокът вече втори ден прескача сутрешното спане, и се чудя дали е тенденция това....  Thinking  Досега спеше по час и половина сутрин и по толкова следобед, после си ляга в 20.00 и става в 6.00 (не броя нощните будения, защото го укротявам и той пак заспива).

За снимките и пр. - не съм голям фен на претрупаните с зайчета, огромни цифри и движещи се снимки страници, но ако решите, с вас съм  Peace   От страницата на майчетата обаче ми харесаха видеоклипчетата и по-точно страницата, на която са публикувани, т.нар. детски глог.  Там има и Фотогалерия, т.е могат да се слагат и снимки и видеоклипчета и ми се струва доста симпатична и приятна страница. Та ако ви хареса, имам идея там да се направят албумчета Нашите бебета на 1 месец напр, после на 2 и т.н. или не е задължително да са по месеци, може Бебета по корем, във ваничката и пр.  или каквото ни хрумне. Така поне като се отвори галерията със снимки, веднага ще се видят снимките на всички бебенца... На тази страница има и рубрика Сайтовете, които посещавам  всеки ден и Картички, Музика, Публикации и т.н. все полезни рубрики, където лесно и ясно можем да получим информация, както и да споделяме информация. (защото аз например трудно я намирам из отчетната тема понякога...  Blush ама то аз съм неориентирана   Embarassed  Ето, напр. искам да питам какъв беше линкът на онзи онлайн магазин, където си поръчвахте тениски с надписи? )

Хайде, стига, че много стана и няма да прочетете докрай  Mr. Green

# 82
  • Варна
Изписаха ни Гентамицин и Ентерол, започнал е да се обезводнява. Спрях пюретата, препоръчаха ми да дам каша на Милупа за затягане, ама не съм въвеждала ориз и се чудя да дам ли  Thinking

# 83
  • Пловдив
Здравейте и от мен.
Светли ти току що захрани и ето го проблема на лице. Тъпа работа. Дано се оправите по - скоро  Praynig
bosilek http://www.teniski.be/index.php?id=6672&bc=667 - сайта за тениски  Peace . И аз не обичам претрупаните неща, нека си остане по - семпла нашата страничка. То на МАЙ-четата е супееер претрупана даже.
Валина голям сладур Влади и как гледа точно с "учудване"  Joy
kiara 77   Много сладка Петя. Пу-пу голяма хубавелка е  Heart Eyes
EvieAndie   Дано по-скоро се оправи малката сладуранка  Praynig
Вики днес нещо пюеше пюрето, незнам защо, нещо не й хареса май. Ами всеки ден го правя по различен начин  Embarassed, почнах от по-гъсто, та всеки ден по-рядко го правя  #Crazy. Да питам аз пак нещо  Embarassed като давате нов зеленчук, смесвате го с предишния в едно пюре или давате пюре от познатия зеленчук, и накрая една лъжичка от новия  newsm78. И се чудя дали на 5 или 7 дена да въвеждам нов  Thinking. Ставам, че трябва да сготвя нещо и за нас големите   chef
Целувки  Heart Eyes

# 84
  • Варна
Привет - мривет!

Кетка, и аз съм чувала, че имат съзнателен контрол над пишкането след 2 години, но голямата ми дъщеря се научи да ходи на гърне на 1 год. и 6 мес. Просто махнахме памперса и за 3 дни вече беше готова. Даже нощния памперс беше сух, но слагах за всеки случай. Но тогава беше лято, а сега лятото ще са на две. Друг е въпросът, че бабите все ми казваха да я слагам от малка. И аз почнах, но като почна да пълзи сама ставаше от гърнето, а имаше и един период, в който въобще не искаше да го вижда. И аз и тя се изнервихме, така че този път съм решила преди година и нещо на гърне - категорично не. Все пак всичко си е до детето.

И аз не мисля, че е много добре да претоварваме първата страница със снимки. Идеята на Краси много по ми допадна.

Светли, оправяйте се бързо! Колкото до кашата, пробвай да му даваш по малко. Чувам, че доста майки почват захранването с оризова каша.

Аани, аз и преди май споменах, че нямам нищо против да ми казвате Ани. Смених си името на Ана, защото мама Ана беше дълго, а ако бях Ани, сигурно щяха да ни бъркат  Heart Eyes. И при нас е така голямата обаче е одрала кожата на тати, а Ели прилича на мен. Но като гледам снимките на Вики на 5-6 месеца, определено си прличат. Но дребните тепърва ще се променят. Както казваш - еднакъв генетичен материал  Mr. Green. Ще си имаме пазител на националните ценности значи. Представям си я каква сладка народна певица е. Само една шарена кърпа и липсва да размаха  Joy.

Ася, аз давах смесено зеленчуците, за да и е познат все пак вкуса. Ползвай за основа картоф и смесвай с нещо ново.

Айде бягайте на разходка, че грее чудно слънчице!

# 85
silvadge, и ние сме с такъв проблем, но е под контрол. Искам само да посъветвам да не се използва гребенчето за олющване на коричките - нашата педиатърка ме предупреди, че кожата отдолу е много нежна и лесно могат да се получат инфекции, червени и лилави петна и пр., които много трудно се лекуват после. Тя каза да си купиме стелакер, да мажа сутрин, да измивам вечер, и като изсъхне главичката, да масажирам с четката (ние имаме с естествен косъм на Чико). Масажът трябва да е лек, във всички посоки, и отлюспването да не е видимо (така било правилно). Аз малко другояче правя - мажа с олиото на Мустела 1 час преди къпане, измивам, после масажирам както ми е казано. Винаги има по няколко паднали от самосебе си люспички. Последните се крепят сега върху фонтанелката, но и тях ще преборим  Peace
Завиждам на варненките за слънцето - центъра на София още е в мъгла, е, над нея грее слънце, но файда никаква. Май днес ще бъде ден за чистене, гладене и игри с баби.
Хайде до по-късно. Разходете се и вместо нас.  Hug

# 86
  • София
Здравейте!!!
При нас нищо ново. Хапваме пюренца, за сега успешно. Вчера бяхме на ябълка и малко банан, днес сме само на банан. Утре съм решила ябълка и круша. Спинкаме добре.  bosilek ние се събуждаме в 7.30 - 8 хапва и заспива та до 11 ч. После спи от 2 до 4-5ч., после заспива към 19ч. за около 40мин. и след това към 22 ч. Но Теди е от поспаливите. Е има дни в който всичко се обърква, и няма нищо общо с горния режим.
И на мен идеята на Краси ми харесва. След малко ще добавя снимчици.
dessy encheva добре дошла  Hug И Теди има хемангиом на крачето. Лекарката каза, че ще го наблюдава. Първите 2 месеца растеше, но спря. От нещата които изчетох има вероятност да изчезне, и много се надявам да стане така.
silvadge и съм чела, че не трябва да се лющят. И на нас ни се появяват от време на време но съвсем мъничко и ги мажа с балсам на д-р Тайс, има ефект.

Хайде отивам да си допия сутрешното кафе докато Теди спи, че вече такива пируети прави че не мога да мръдна от стаята  Grinning  Grinning

Хубав ден на всички и  Hug  Hug

# 87
  • Пловдив
И Теди има хемангиом на крачето.

Какво в същност представлява това чудо ?  newsm78  Embarassed

# 88
  • София
asq82 Хемангиома се води родилно петно. Теди се роди с него, но може да се появи и няколко седмици след раждането. Иначе е удебелено, ярко червено и грапаво. Нейното е мъничко, малко по голямо от нокътя на палеца и. Знам, че има и гладки и с други цветове също. Гадничко е и трябва да се внимава да не се нарани, че тече доста кръв.

# 89
  • Пловдив
asq82 Хемангиома се води родилно петно. Теди се роди с него, но може да се появи и няколко седмици след раждането. Иначе е удебелено, ярко червено и грапаво. Нейното е мъничко, малко по голямо от нокътя на палеца и. Знам, че има и гладки и с други цветове също. Гадничко е и трябва да се внимава да не се нарани, че тече доста кръв.

Аха ясно. И ние имаме родилно петно и нашето е червено, но не е грапаво, гладко си е намира се отзад на тила й горед долу. Охх дано да не стане такова, че лоша работа.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт