Отговори
# 90
  • София
Браво, Татянски, много харесвам такива смели майки!  Peace И аз се опитвам, хем да ми е много неприсъщо, но вече имам огроомен напредък. Малкия спи вече сам в стая, отвит-завит, както си му е кеф и от няколко месеца въобще не ставам да ходя при него, даже сутрин той идва да ме буди напоследък. Въобще не вярвах, че ще доживея до такъв момент, че той се будеше по 100 пъти на нощ да циври, ама откакто спи сам всичко се оправи.

Сега по Часът на мама дават една приятелка Ани, носи тея розови джинси, с които аз ходих като бременна - много мило и носталгично ми стана.  Laughing

Гале, аз пък знам, че когато и да се нанесеш в нов апартамент винаги е на хубаво, единственото условие е да няма тъщи, свекърви и др. дразнители!  Grinning  Peace

# 91

Момичета, черпя ви за имения ден на Стенли, днес е Свети Стилиян, той е покровител на бебетата и малките деца  Hug
По този повод честит празник на малкия адаш  Heart Eyes

# 92
Честит имен ден на Стенли, да е жив и здрав!

Танче, ние също спим без парно, но сега Ема като се отвива , започнах да го пускам и съответно се задушавам. Преди и прозореца отварях. Но определено децата май се чувстват по-добре на по-студено, поне повечето.

# 93
  • София

Леле, Наде, честито!

Леле , Танче, а като видя свеки как го завива Матей с олекотена над човала в стая с темп. 20 гр. ми прилошава!

# 94
  • София
И Давид се отвива много и баща му постоянно ме обвинява, че не го завивам и затова боледува.
А,Гале, не мога да чакам да дойде не-високосна година  Crossing Arms Живот и здраве и ние ще се нанасяме тогава.
За отчета-ние пак сме със сополи и кашлица. Този път издържахме 7-8 дни здрави. Rolling Eyes

# 95
  • Русе
Привет!
Честит Имен Ден на Стенли! Hug

Боже, Стаско що пак се докара до болница?!? #Crazy Praynig

Кремакула, помним те, помним те... Mr. Green

Мисче, разбирам те - и аз се разтоварвам на работа. Sunglasses
Наскоро ви правих меатни на майките на породени  Laughing. Бедна ми е фантазията какво е в момента, но обещавам Лекса като навърши 2г, да стане малко по-"разбрана". Wink

...
За отчета-ние пак сме със сополи и кашлица. Този път издържахме 7-8 дни здрави. Rolling Eyes
Същата работа... Tired #Cussing out

# 96
  • София
Наде, честит ви празник! Много прегръдки и целувки от нас с Реа!  Hug  Heart Eyes

Ох, добре, че Стаско вече хапва и пийва! Представям си Данчето какво е изживяла!

Емо е жесток!

Ние тримата спинкаме на топличко полуголи и отвити. През деня обаче не се навличаме и тогава се каляваме.

Лека нощ на всички!

# 97
Наде,честито ти именник,да е жив и здрав,да расте голям и да пленява женските сърца!
  love001 Tada baloni

# 98
Честит Имен Ден на Стенли!    bouquet

Бързо оздравяване на Стаси  Hug

Мисче, браво на теб. Добре се организираш  Hug

# 99
  • Варна
Честит Имен Ден на Стенли! Много весели игри и усмивки!

# 100
Радвам се че има такива които помнятмоята скромна личност!
за сега сме в бг, таткото беше в кувейт, сега е по света и у нас!
Ох аз да сепохваля от сряда сме без биберон и спи без него, казахме че сме го дали на един голям камион, а той изпаада в екстаз като види камиони и колкото по шумни толкова по-добре!
Всеки ден се сеща за него и си го търси и аз му казвам че го няма че сме го дали, няма ревове и тръшкане,слава богу! Praynig
Честит имен ден на Стенли, Много усмивки и слънчеви мигове!
А за бебетата гледани по немско евала, 2 месеца боси на терсата по мокрото излизаше Сами и не се разболя, много леко облечен ходеше и един път не се закашля, тук веднага се разболява!
Аз го отдавам на климата, Сами ми кашля много от прахоляк!
А и като знам колко опазват околната среда там и как ги гонят за такива неща!Ка да не им е чист въздуха там!
Лвек ден от мен!
Обещавам да се разписвам!
А за тези които не знаят нищо за мен -ето една темат в която се разписах подобаващо!Това е тема ка аз отидох в кувейт и моя живот като стиордеса!http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=232035.280

# 101
Добро утро! Grinning

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА СТЕНЛИbouquet ЗДРАВ И ЩАСТЛИВ!
Hug

Татянка, Fitzhugh Dodson "How to parent".
Въздържам се от големи хвалебствия, т.к. вероятно има и много други книги по детска психология, на които не съм попадала, а и лично аз съм малко скептична към чужди автори, още повече че книгата е издадена за пръв път през 1970 г. Обаче си заслужава! Peace
Същият автор има и книга за приучването на децата към дисциплина.

Раче, какво да споделя  Thinking - всичко зависело от начина, по който отглеждаш и възпитаваш детето до края на 5-тата му година - предпоставяш светогледа му, характера му, темперамента му, интелекта му като възрастен; че до 2 г. детето не можело да се разглези, т.е. гушкане, целуване и пр. на воля; до 2 г. никакво гърне, т.к. физиологично не били готови за това, а и можело, да доведе до тежки психологически проблеми; от изключителна важност са играчките, съобразени с различните възрасти; около 2-та година /може и по-рано, ако детето е проходило преди 11 м./ навлизат в бебешки пуберитет, т.е. преминават прехода - бебе-дете; критични години са 2 г. и 4 г., а спокойни - 1г., 3 г., 5 г.; откъсване от майката се препоръчва след 3-та година, т.е. едва тогава ДЯ/ДГ; допуска пошляпването, макар и като изключение. Сега съм на дисциплината, което вече ми е много полезно и за баткото. После пак ще кажа, ако ви е интересно.

Гале, не вярвам на никакви суеверия!  Naughty

БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ БОЛНИ!!!! Praynig Hug Praynig

# 102
  • София
Добро утро!

Енви, мерси, много полезно. Ще я търся и аз книгата.
Аз вече се усещам, че нещо изпускам дисциплината. Все още страдам, че не отдавам цялото си време на Соня и, че съм с нея само вечер и събота/неделя и вечер само я лигавя. Почти всичко и разрешавам-с изключение на нещата които са опасни за нея. Съответно къщата за 2 часа става кочина. Това не е толкова проблем, но ме е страх, че тя ще започне да усеща тази моя слабост и ще ми се качи на главата. Трябва нещо да променя.

Гале, нанасяйте си се с кеф и хич не ги мисли тия неща.

Ние също спим на топличко и затова имаме 180 лв. сметка за ток  Shocked

Честито на патерици на Стенли.  bouquet

# 103
На куц крак 4естит имен ден на Стенли  Heart Eyes 

Енви, мерси   bouquet  Книгата я няма тук  newsm78  Ще трябва да ми я праЩат от БГ.

Ве4е поръ4ах вси4ките подаръци zа Милена и сега 4акам да дойдат колетите  Mr. Green

Креми, не навсякъде в Германия има 4ист въzдух, иди в иzто4на Германия в промиШлените zони да видиШ какво е там  Sick  ooooh! Слава богу, при нас е екстра, селска му работа  Mr. Green

# 104
За желаещите за книгата - ей тук я има може да се изтегли.

Общи условия

Активация на акаунт