ДЕКЕМВРИ - няколко броени дни, на бял свят бебчо ще се появи!

• 11 101
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
Най-лесно снимките може да намерите, като отидете в snimka.bg и на ТЪРСЕНЕ напишете Юлина!

# 241
  • София
Татко Орлин - ти направо ме  Joy Joy Joy тръшна от смях. Страхотен разказ, много ми хареса. на Ивето специални поздрави и я чакаме с нетърпение отново в нашите редици. А на теб - весело весело поливане на госпожицата.

# 242
Всичко с мярка... Ама как да е иначе Simple Smile ето, че сме/СТЕ на 13 станичка и ...
леле - треска ме тресе
и заради новата темичка май
някои ще я отнесе...
Спокойно... надявам се заместникът да не падне по-далеч от ... Ива  Laughing
Хайде сега - който се веселил - веселил, който чел - чел ... а и аз ще поспя - страничката е готова!
... ама то било лесно да раждаш Simple Smile отиваш, виждаш и ...  Hug готово
Чакаме известия за утрешни бебчета!!!!!!!!!!

# 243
Татко Орлине, като те чета, у мен се заформя едно спокойствие, че все пък мъжете знаят какво правят..  Hug
От думите ти лъха на спокойствие и увереност, които предполагам ще предадеш и на твоята скъпа Ива..!!! Защото в този момент тя ще има огромна нужда от теб...!!!
Да ви е честита и на двамата малката госпожица! Да си я отгледате здрава, умна и щастлива!

Честита да е и малката мишка на Катюшка!   bouquet

Да са здрави малките бебоци и обгрижвани с много любов и търпение! 

Последна редакция: сб, 24 ное 2007, 07:07 от scorpia

# 244
..и на ново място искам да задам 2 въпроса..

Някой все пак може ли да даде смислен списък на необходимите вещи за бебето, които трябва да имам вкъщи след изписването?
Списъците, които гравитират из този сайт ме изправят на нокти.. имам чувството, че половината неща няма да влязат в употреба..
Ето, и сега като седнах да го правя на бял лист хартия, тъкмо написах ножичка и после дочитам "ще трябва от началото на втория месец", ама тая тъпа ножица присъства навсякъде в списъците с най-необходими вещи.. Това е само пример обаче..
Чудя се дали да купувам задължително лепенки за пъпчето на бебето и разните му там попълнения в бебешката аптека - изкуствени храни и прочие..

Нещо взех да се изнервям..  Joy

И втори въпрос.. Кой номер памперси купувате за родилното, когато сте с нормално раждане..
Ей, богу, преобърнах София и не мога да намеря Памперс № 1 в малък пакет от двадесет и няколко бройки! Може ли да купя № 2 - от 3 до 6 кг....???????

п.п. Клерче, извинявай, че те турнах в послеписа, ама все те мисля и затова завършвам с тебе!
Кураж днес и всичко да мине гладко, като сутрешно море след буря.. а сутрешното море след буря (за тия, които не знаят) е тихо, гладко и красиво!

# 245
Скорпи, значи за списъците не мога да ти кажа кое е най-необходимо, но аз от нашия списък от първа страница съм купила почти всичко. И ножичката съм купила , тъй-като все ще ми потрябва ,дали сега или от 2-я месец. Сама трябва да си решиш кое ще ви е най-необходимо. Дрешките например ,трябва да имаш с какво да го обличаш, 1-2 шишета, спално бельо, един космонафт и шапка за излизане (все ще ходите на консултации) ит.н. 
А за памперсите, тук ги има в големите магазини ,а в София съм ги виждала в Майчин дом на първия етаж. Там има 3-4 магазинчета и в единия продават бебешки неща, та там ги видях и са по 24 бр. в пакет.
Чакаме новини от Клер  Peace

А тате Орлин направо ме разби  Laughing душата на компанията , направо си прави една регистрация и всеки ден с Ива да се отчитате.

Тук е такава мъгла, че не мога да видя какво има на отсрешния тротоар  Shocked
Лек ден  Hug

# 246
Добро утро, мамчета! Hug

Дано днес се вдигне тази мъгла, че мъжът ми си пристига! А вече ми липсва.

Скорпия, за памперсите аз купих №2. Все пак се очертава да имаме голямо бебче! Laughing

# 247
Добро утро мами!
Скорпиа ще ти кажа аз какво смятам да има в нас след като ни изпишат...второ дете ще ми е и не се шашкам толков аколкото с първото.
Най- важните неща са:
1. Памперси
2. Мокри кърпи
3. Адаптирано мляко(в случай че нямаш кърма)
4. РАзбира се няколко ката дрешки, чаршафчета и одеало или спално чувалче
5. Кремче Бочко
6. Спирт 70% за пъпчето
7. Биберон залъгалка- ако смяташ да ползваш(някой си го носят и в родилния дом)
8. ПОмпа за кърма и поне едно шише в което да се изцеждаш или от което да даваш водичка с биберон единица за малко бебе.
9. Стерилизатор или таблетки за стерилизация, или пък да имаш съд в който да изваряваш разни неща
10. Бебешко олио или зехтин...каквото смяташ да използваш
11. Памучни пелени е хубаво да имаш, които се продават в комплект с тензух...за баня като е малко бебето вършат перфектна работа.
12.Леген за къпане и някакъв бебешки душ гел, но някой в началото мият само с вода.

Мисля че това в първите седмици ще ти е напълно достатъчно Hug
Някой който се сеща за други неща нека допише.
Изключвам кенгуро или слинг, колички и стол4ета за кола, които като започне бебо да излиза са необходими....
Малеее звуча като някоя даскалка сигурно- съжалявам за което Embarassed
Но наистина списъците са ужасно дълги който имаме а като влезеш в магазина smile3511 и видиш цените...по добре да не е всичко накуп...
Лек ден момичета!  bouquet

# 248
Ohcaroline ,  newsm59   bigdance2  желая ти всичко най и скоро да гушкаш сладко декемврийче   bouquet 

Добро утро мами!
Но наистина списъците са ужасно дълги който имаме а като влезеш в магазина smile3511 и видиш цените...по добре да не е всичко накуп...

Аз поради тази причина почнах да пазарувам от 7-я месец , така поне не усещаш голямата сума да ти се изплъзва на веднъж  Laughing

# 249
Тате Орлине,много хубав разказ,поздравления за смелостта да присъстваш на раждането!

Скорпи какво ще ти трябва
За вкъщи:
3-4 пълни комплекта дрехи(камизолки,ританки,бодита,долни гащички,връхно комплектче),чифт ръкавички тънички да не си драска лицето,терлички,чорапки,тънка шапчица за след къпане

памперси
мокри кърпи
бебешки сапун
бебешки шампоан(ако се роди с коса,иначе и сапунчето върши работа)
бебешко олио(някой ползват пудра,но аз не я харесвам)
дефламол(или Бочко за дупето и гънките)
две три меки хавлийки
лигавчета
тампони за уши с ограничители
биберон залъгалка(аз взех от двата вида скосен и нескосен)
за начало две шишета(голямо и малко)и четка за шишетата
съд за изваряване(тенджерка,е ако искаш може и стерилизатор)
Спални комплектчета(поне две)
одеалца
спално чувалче(ама то може и по-нататък)
пеленки за завиване

За разходка:
количка
дебела пелена
възглавничка
космонафт
шапка

Лекарства и адаптирани млека не бързай да купуваш.В болницата ще ти кажат,ако има нужда от нещо и какво точно.На Ралица пъпчето падна още в болницата и у дома единствено го изтривах със спирт след баня.Пък и доктора ще те посети след като се върнеш от болницата и ще ти даде много съвети и ще можеш него да питаш какво трябва да имаш в аптечката на бебо.

Поне това съм приготвила аз,някой ако се сети друго да дописва.

Памперсите,добре е отначало да са оригинални.Поне до шестия месец.И за новородено направо вземи №2 (3-6 кг.)

Последна редакция: сб, 24 ное 2007, 09:57 от mamaYanni

# 250
И аз почти всичко съм напазарувала, а и не ми е сефте, обаче ето, ножичката бях забравила. И покрай нея се сещам за тампоните за ушички (и нослето се чисти с тях, така че да са с предпазителче), лепенките за пъпче, и спирта (и него бях забравила, ама вкъщи обикновено имам.) Сигурно и други работи има, ама татковците ще тичат. Скорпия, за самата теб непременно да си вземеш подплънки за кърма еднократни, превръзки, по избор гащи за еднократна употреба (удобни са, че течът е голям и надали ще ти е до пранета), сок (ябълков, че е най-безобиден), вода, мокри кърпички, помпичка за кърмата, джапанки, чехли, хавлиена кърпа, на всяка цена си вземи някаква жилетка и чорапи, чорапите са мнгоо важни, защото от кръвозагубата страшно ти изстиват краката. Естествено тоалетни принадлежности (нищо, че приличаме на смъртници първите дни).

Момичета, да ви призная, почва да ме гони голямото шубе... Като четох вчера за Ивето, си мисля, дали пък не е по-добре с пълна упойка... Уф, да идва и да минава по-бързо, че вече не знам. Чакаме новинки за Клерчето и другото мамче, което ще ражда днес.

Орлине, да са ти живи и здрави сладурките и да целунеш Ивето и от мен непременно, аз вече честитих, но пак да си кажа.

И предлагам следваща темичка:

Не се бавете декемврийски дни студени, да гушнем бебчо нямаме търпение.

# 251
  • София
Добро утро момичета.
Честит имен ден на всички Кати и Екатерини. Катюша да си жива и здрава и много късмет на теб и на малката девойка.  bouquet
Честит рожден ден на Ohcaroline. Много щастие и радост в живота. Скоро да гушкаш най-хубавото и добро бебе.  Hug
Лионката чудесно си направила, като си ни дала най-необходимите неща за бебо след изписването. Ние майките с първи деца направо сме в ужас - лично аз де, все си мисля че нещо ще забравя.
Дари то е чудесно,  че си успяла от 7-мия месец да си напазаруваш, ама на мен лично ми остана време сега от както съм майчинство, а и много суеверни около мен и само ме спираха.
Лек ден момичета, и явно ще си е такова мъгливо времето.
Хайде чакаме бебетааааааа.

# 252
Наистина, честит имен ден на всички Катета!!! Ама и аз каква съм разсейка, сигурно съм бременна Simple Smile)0

# 253
Честит имен ден на всички, които празнуват и честит рожден ден на Ohcaroline, да сте здрави и щастливи майки на сладки бебешори!
За ножичката да ви кажа - едва ли от втория месец чак ще са ви нужни, като се има предвид, че някои бебета се раждат с много дълги нокти, които уж се чупят сами, но така хубаво се надраскват по бузките с тях, че ще ви е жал да ги гледате. Аз лично съм си взела ножичка с багажа за болницата и смятам още там да ги изрежа /взела съм и ръкавички за всеки случай/.

# 254
Ohcaroline, честит празник! Желая много много здраве, любов и пълна къща с дечковци.

Всички Катета и производни - да славят името си.

Аз отивам да мързелувам. От вчера го правя и взе да ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт