Плодов сладкиш с череши
Продукти:
3 яйца
1ч.ч захар
1ч.ч кисело мляко
2 ч.ч брашно
6 с.л разтопено масло (маргарин или олио)
1 бакпулвер
1 ванилия
кората на 1 лимон
по 3 с.л захар и галета за овалване на черешите.
Жълтъците се разбиват с половината захар.Прибавя се млякото, мазнината, пресятото брашно с бакпулвера.
Белтъците се разбиват на сняг с останалото количество захар и се добавя внимателно към жълтъчената смес.
Ароматизира се с ванилията, настърганата кора от лимона.
Сместа се разделя на 2 части - половината се изсипва в покрита с пекарска хартия тавичка или във форма за кекс.
Черешите почистени от костилките се овалват в смес от захар и галета.Покриват се с останалата част от кексовата смес.
Пече се в умерена фурна.По желание при сервиране се поръсва с пудра захар или сметана от спрей :peace