
Ще се опитам да събера всички рецепти, които съм пускала тук и които съм правила по мои рецепти,а и такива които не са мои но в мое изпълнение







I Салати
Млечна салата с извара и печени чушки -




II.Супи
Супа с праз и спанак -





III.Рецепти подходящи за кърмещи майки с бебе с АБКМ (алергия към белтъка на кравето мляко).
Известно време ми се наложи да спазвам подобна диета.Искам тук да направя следното уточнение:в подобни случаи диетата се определя от лекар в зависимост от състоянието на детето и изявените алергични прояви.В тези случай всичко е строго индивидуално.
Аз съм се придържала към публикуваната в тази тема диета на д-р Мустаков
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=592735.0
Моля придържайте се към индивидуалните препоръки на следящия детето ви алерголог или детски гастроентеролог, и ако посочените продукти са в списъка на разрешените ви, да ви е сладко

Постен сладкиш с ябълки и грис









III.Детска кухня
Постни бебeшки бисквитки с тиква










IV.Ястия с пилешко месо
V.Ястия със свинско месо
VI.Ястия с телешко месо
VII.Ястия със субпродукти
VIII.Ястия с риба и морски дарове
IX.Ястия без месо
X.Тестени изделия
XI.Сладки изкушения
XII.Полезни техники
Млечна Салата с извара и печени чушки
1. 2 бр. извара на Маджаров
2. 1 бр Топено сирене на Маджаров - от това което се изстисква а не се реже на колелца
3. Половин кофичка майонеза
4.Пражка шунка или друга нарязана на ленти
5.Печени червени чушки нарязани на лентички
6.Сол, черен пипер, чесън на прах
Всичко се обърква добре. Подрежда се в чинии като се използва лъжица за сладолед.
Може около тях се аранжират сварени яйца нарязани .
Става и за намазване върху филийки като пастет.
Ще предложа няколко бързи ястия с пилешко
Пилешки гърди с мащерка и зеленчуци в сметанов сос

Приготвя се много бързо и лесно а резултата е фантастичен


Пилешки гърди около 500 гр.
Пресни печурки - 500 гр.
моркови - 4 бр.
лук - 2 глави
Заквасена сметана - 400 гр.
черен пипер, сол, стрък прясна мащерка (може и суха)
Това ястие приготвям като първо запържвам леко лука нарязан на полумесеци, прибавям морковите нарязани на пръчици а след около 5-6 мин и гъбите нарязани на филийки.Не прибавям допълнително вода защото гъбите си пускат и оттам насетне ястието се задушава.Когато зеленчуците са почти готови прибавям пилешкото месо нарязано на хапки.Готвя още около 10 - 15 мин или до готовност на пилешкото месо.Посолявам на вкус.
Прибавям прясната мащерка и заквасената сметана.
Отнемам ястието от огъня и разбърквам хубаво.Поръсвам с черен пипер.
Сервирам с пържени картофки или картофено пюре.
Пилешка фантазия
- хубавото е че всичко слагам сурово и става докато си пиете питието с гостите примерно -
В йенски съд се редят последователно :
лук на полумесеци,
пилешко филе овкусено с черен пипер, кимион,
малко соев сос,
чесън на прах,
куркума.
Отгоре се слагат гъби пресни или от буркан,
1 кофичка майонеза
и най отгоре се настъргва обилно с кашкавал. Това като се запече става супер. Сервира се с картофено пюре.
Пъстърва със сирене и копър

- пак самосготвящо се почти.
По 1 пъстърва на човек. Обработва се само със сол и черен пипер.Вътре в корема се пълни със натрошено сирене - да не е много солено, ситно нарязан копър, черен пипер.Завива се във фолио намазано с малко олио или зехтин .
Пилешко в йенски съд с ориз и сметана - за работещи и заети жени

всичко пак сурово се слага - пилешко филе овкусено с черен пипер и кимион,
лук на полумесеци тънко нарязан,
една опаковка замразени зеленчуци Пролетен микс - вътре има броколи, карфиол, моркови и пресен зелен фасул,
ориз и вода малко по малко от обичайното количество в съотношение 3:1 ,защото самите замразени зеленчуци пускат малко водичка, прибавяте сол на вкус, слагате капака и задушавате в предварително загрята на 300 градуса фурна. Малко преди да е готово махате капака, допичате още към 10 мин и преди да сервирате разбърквате с 1 кофичка заквасена сметана на Данон.