Половин кг.пресен спанак
3 стръка праз - имам предвид 3 бр а не 3 връзки
фиде
2 яйца
1/2 ч.ч прясно мляко
1/2 кофичка кисело мляко
сол на вкус
джоджен
черен пипер
Изчистваме и измиваме внимателно спанака.Измиваме и нарязваме на ситно праза.
В тенжерка с топла вода слагаме нарязания спанак и праз.След като омекнат добавяме фидето и нарязан пресен джоджен (аз сложих замразен от лятото във фризера).
Когато фидето омекне оттегляме тенжерката от котлона.
Сега идва най интересния момент - най вероятно така не се прави застройка, но аз уцелих моя си начин и вече така правя.Не ми се пресича и ми е страшно вкусно.
В отделен съд разбивам двете яйца с вилица.Добавям прясното мляко.Загрявам на котлона при непрекъснато бъркане. Изсипвам от горещата супа по малко и пак разбивам. Накрая прибавям цялата застройка към горещата супа.
Разбивам си киселото мляко.Прибавям го към супичката.Подправям със сол на вкус.