Мами от Norge!!!

• 10 751
  • 313
  •   1
Отговори
# 210
Палачинка,Честно да ти кажа ,вече не знам дали има някоя отрицателна  класация в която да не водим.  Grinning Последно гледах за инсултите пак бяхме първи.Начинът на живот си оказва влияние.За ражданията,да така е ,грешката е моя   bouquet,но все пак как живеят те и как тук!
Бебинщай права си,съгласна съм с теб,но мисля,че също така това зависи и от физ.състояние на жената.И мен ме болеше и аз вървях преведана,но станах след 15 часа да вървя а другите момичета,които бяха родили преди 2 дена още лежаха и ми се чудиха .Ами как да не стана кота иначе нямаше да видя милия си мъж! Grinning Grinning :
D

# 211
Бебинщайн, това с яденето го помня Grinning,но честно да ти кажа аз нямах много апетит и тъкмо малко поотслабнах  Grinning Grinning Grinning

# 212
Хайде ,мили момичета ,пожелавам ви много безпроблемни раждания като на Деята! Grinning
Лека вечер! Party

# 213
  • България
Аз пък станах на другия ден и ходех като кон след секциото,малко приведена ,но ходех..и от ден 1 сама си вдигах тежкото дете по едни стълби от банята до спалнята...това не ми е пре4ело на мен ..

Ох,пак се по4наха сравненията ooooh!,ами нали ако вси4ко бе6е толкова 4ерно в БГ няма6е да стоим тук ние бг маиките и да 4атим,ми 6тяхме да сме умрели отдавна:mrgreen:

Хаиде да спрем с тези малко нето4ни сравнения,не бива да плуем БГ,аз съм имала едно прекрасно детство там,предполагам и вие,нека не забравяме това,били сме гледани и здрави деца,поне аз,не знам за вас,имам 2 племенници родени там,супер нормално раждане и нормални  деца,да помним 4е и ние българите сме не6то,тук не са върха на сладоледа,убедена съм Sunglasses

Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 16:20 от norah

# 214
Айде да не говорим за детска смъртност, като имаме (поне) 2 бременни в темата!
Аз смятам, че ако можеш и искаш е по-добре да родиш нормално! От всякъде си е по добре. Ако можех да избирам, щях да избера ражданията на deata ( и нейните очи, ако може  Grinning )! Само казах, че секциото не е толкова страшно и ако има и най-малки съмнения е по-добро от това да мъчиш някой зорлем нормално да роди!

# 215
  Peace

Бебинщайн, Милва, желая ви леко и безпроблемно раждане като тези на Деата!  Grinning

# 216
  • България
Аз смятам, че ако можеш и искаш е по-добре да родиш нормално! От всякъде си е по добре. Ако можех да избирам, щях да избера ражданията на deata ( и нейните очи, ако може  Grinning )! Само казах, че секциото не е толкова страшно и ако има и най-малки съмнения е по-добро от това да мъчиш някой зорлем нормално да роди!

PeaceИменно,темата бе6е да успокоим Милва,4е не стра6но да роди със секцио и е за предпо4итане ,ако има ангст,но пак се стигна до други работи Tired
Всеки знае как е наи добре,но какво да направим ние,които не можем,да умрем мъ4еики се героиски да раждаме естествено ,ли? newsm78
Милва,вси4ко 6те е наред,важното е да се 4увства6 комфортно,секциото за мен бе6е супер преживяване,имах едно красиво и спокоино бебе,нямах разкъсвания,така 4е и другия път бих избрала това Peace

# 217
Анджък, е това е разумно мение според мен.
Нора, Статистиката я извадих точно с успокойтелна цел, да се види, че не са чак толкоз застреляни и тука докторите и си гледат работата. Ама нали знаеш някой път става <къде го чукаш, къде се пука>.

# 218
Да обобщим: Имаме 2 вида раждане- тежко и леко! Пожелаваме на двете ни бременни (за сега  Grinning ) ЛЕКО! Дали ще е секцио или нормално, няма значение важно е накрая майката и бебето да са добре!

А относно статистиките, не сме на всичките на 1-во място. По "Самоубийства" Норвегия е на 1-во място!

Щях да пуска бъзика "Като е толкова хубаво тук, що народа масово се самоубива?", ма някой ще се впусне да ми разправя за липсата на светлина и т.н. и ще ми развали смешката! Та ще се въздържа  Mr. Green

# 219
Момичета,много интересна тема отворихте,да се включа и аз. И аз втория път родих на майтап без да имам признаци и на милото като му казах ми затвори и каза,че се шегувам,но нейсе,беше истина.И трябваше още 2 пъти да званя до Норге за да повярва.Така ,че пожелавам такова лесно,безболезнено и нормално раждане на Бебинщайн и Милва.

# 220
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ето ме и мен.

Да споделя по темата, че Милва така добре я разбирам, ама така добре, с тоя нейн страх. Аз имам същата параноя от болници и болести и направо се вцепенявам. Не ви споделих тогава, ама последната седмица беше берба да си върна кърмата. Спря ми май от стреса докато седях там 4 дни с Йована. То не беше цедене, ядене на какво ли не, май закрепих положението.

На мен ми знаеха кръвната група имаше ми я в документите, още на първата контрола при личния, ме надушчиха и ми направих а изследванията. Даже с мъжо се смяхме, щото се оказахме с една и съща. Но на детето си не я знам, никой не ми я каза, ама предполагам щом мама и тати са с една и съща, би трябвало и тя да е с тази.

За мойто раждане незнам какво бях писала, ама аз май бия рекордите- раждах 29 часа с изтекли води. Накрая ми тикнаха систамата и последните 3 часа ми се видяха ад. Няма да разказвам подробности, че на Милва и предстои раждане, няма нужда да я психираме. Само искам да се оплача от акушерката, която беше забегнала на някъде. Аз звънх като луда да си искам епидурала,а  другите акушерки казваха, че само мойта може да ми го поръча. Та, заради нейната 40 минутна липса, стигнах до пълно разкритие в ужасни мъки и после естествено- кел файда, упойката не подейства, то нямаше за къде.

Милва, незнам дали ще те успокои, но да ти кажа, въпреки страха си, останах с чудесни спомени от третирането и условията след това. Наистина се чувствах на хотел, а не в болница.

# 221
Aми об6то взето в Бг вси4ко се пла6та, пла6та6 си секциото, полу4ава6 го. Докторите доволни,4е вси4ко върви по план, няма изненади. (Това само го предполагам). Тук ни6то не пла6та6 в болницата. Зна4и те те натискат до последно да роди6 нормално и да си ходи6 след 3 дена. Тези пък, които са раждали и знаят за какво става въпрос могат да си тръгнат и на следва6тия ден, т.е. болницата е на сметка, 6тото пък те си имат бЮджети и са винаги на 6ервено, с много. Едно секцио им струва маса пари + пациента трябва да остане там доста пове4е дни. Об6то взето това е здравната политика То4ка
А за това, 4е 6те сте ме стреснали, няма токава не6то. То аз съм си стресната отпреди, тъй 4е няма стра6но, по зле от това няма да стане. Сигурна съм, 4е тия не6та са полезни не само за мен. Все пак и други тук 6те бременеят рано или късно.

# 222
  • България

А относно статистиките, не сме на всичките на 1-во място. По "Самоубийства" Норвегия е на 1-во място!

Yes Wink bowuu Peace

# 223
  • България
Милва,темата прерастна в друго,но да ти кажа о6те веднъж:вси4ко 6те е наред Hug
И ние сме минали през тази система,живи ,здрави..не сме Африка все пак,но си отстояваи твоето Peace

# 224
  • София/Осло
Аз се чудя що хълцам цял следобед , а вие яко сте ме впрягали тук  Joy Joy Joy Joy Joy Joy
марио-ех жена, абе стига ме хвали, обещах ти вече че ще те черпя и кампари има дори  Laughing Laughing Laughing Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт