Мами в Гърция- 8

• 26 079
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
Аз случих с готин лекар,възрастен който не изчакваше със захранването както е прието тук.

Точно защото е възрастен ти е казал да дадеш риба на 6 месеца  Wink Това за мен не е готин лекар.

# 91
  • загубено

Точно защото е възрастен ти е казал да дадеш риба на 6 месеца  Wink Това за мен не е готин лекар.

Зависи,много зависи.
Синът ми е на 3 години,няма никаква алергия и никакви проблеми(поне за сега).
По схемата на захранване на този лекар съм се водила,и съм много доволна.
Антибиотик не е пил(пак поне за сега).
Имам приятелка женена тук от 20 год,той е бил лекар на дъщеря и .
От нея научих за него и за консервативните му методи.
И се сблъсках с доста младички лекари който изписват силни лекарства без да се замислят.
Кофти,но факт. Wink
Всяка майка решава кое е добре за детето и Peace

# 92
Здравейте пак  Hug
Аз в събота пътувам с малкия за Атина, ще останем около месец.
Може ли да ми препоръчате гинеколог и къде да отида, ако недай си Боже имам проблем с бременността? След десетина дена влизам в седмия месец...

# 93
OLYMPIA,
аз мога да ти препоръчам този при който раждах. Работи в Митера, но има и частен кабинет.
Много е добър и като специалист , а и като човек.

# 94
mamKami, не знам дали знаеш, но много от алергиите се появяват след 30-те. Мога да ти дам за пример моята майка, която до сега е с 4 алергични шока.......и всеки път е на косъм от живота  Confused
Но като цяло си права......"Всяка майка решава кое е добре за детето и".
На мен старите схеми за захранване не ми харесват. Моят лекар искаше да захраня Алекс когато беше на 4 месеца. Не се съгласих и казах, че ще захраня най-рано на 5 месеца......така и направих.

# 95
  • Гърция
mamKami, не знам дали знаеш, но много от алергиите се появяват след 30-те. Мога да ти дам за пример моята майка, която до сега е с 4 алергични шока.......и всеки път е на косъм от живота  Confused

Така се получи и при мен. От дете имам алергия към полените, но на 28г направих хранителни и то не към едно нещо. Миналата година направих алергичен шок, помня само че започнах да се задушавам и казах на мъжа ми "умирам", как ме е закарал до болницата и какво е изживял само той си знае. Искрено се надявам повече никога да не ми се случва Praynig, вече внимавам какво ям, чета всяка опаковка на хранителен продукт, винаги имам лекарства в себе си. Поради тази причина и аз съм за късното захранване при децата.

# 96
това тук с алергиите не ми стана ясно.
Все съм си мислела ,че човек или е алергичен към нещо или не е.
От споделеното тук останах с впечатление,че алергиите могат да се появят
 не като се опита даден продукт за пръв път , а примерно за стотен.
На дъщеря ми и дадох риба още преди да навърши 1 година, а също така и жълтък.
Сега е на малко повече от година и половина и е опитала всичко, или почти:)
Изгради си вече собствен  вкус . Плодове не иска да види, обаче страшно харесва рибата-
 приготвена по всякакъв начин- печена ,на супа  и морските продукти
Не лишавайте децата от възможността да ядат това, което им харесва. И да опитват от всичко от вашата маса.

# 97
Не лишавайте децата от възможността да ядат това, което им харесва. И да опитват от всичко от вашата маса.

Абсолютно съгласна.......но с всичко с времето си нали  Simple Smile
Сигурна съм, че не си дала риба на 6 месеца  Peace
За съжаление алергии могат да се появят по всяко време и пак за съжаление трудно се лекуват. Може би само хомеопатията върши работа.
И в този ред на мисли, има ли хомеопати в Гърция? Трябва нещо да направя за Алекс, вече не се побирам в кожата ми.
Дори и да покаже алергичния тест от какво е алергията, не съм сигурна, че ще може да се направи нещо  Sad
Горкото детенце над месец е с обриви по лицето и екземи по краката. Оффф сигурно го сърби.....

# 98
  • Гърция
това тук с алергиите не ми стана ясно.
Все съм си мислела ,че човек или е алергичен към нещо или не е.
От споделеното тук останах с впечатление,че алергиите могат да се появят
 не като се опита даден продукт за пръв път , а примерно за стотен.

Правилно си разбрала. Аз никога не бях имала проблем с ядки, но изведнъж започнах да правя уртикарии към всякакъв вид. Овче мляко също ядях, но и то започна да ми създава проблеми. След тестовете за алергии лекарят ми обясни, че хранителните алергии в повечето случаи са с натрупване, т.е. прекаляваш с даден продукт, получава се пренасищане и алергия.

# 99
След тестовете за алергии лекарят ми обясни, че хранителните алергии в повечето случаи са с натрупване, т.е. прекаляваш с даден продукт, получава се пренасищане и алергия.
значи да очаквам да получа алергия към шоколада:)))
 shrew, риба дадох към 10-11 тия месец.
сега сама си бия шамари ,че не си водех дневник кое кога съм дала:)
И на дъщеря ми от как се роди от време на време и излизат екземи, несвързани са с храна или препарати.
Казва се атопичен дерматит
дерматолога ми каза,че за някои деца това е нормално и изчезва към 5-6 година.
След баня я мажа с един френски крем -EXOMEGA.Те са цяла серия .Аз ползвам този дето е комбиниран- и за лице , и за тяло.
А иначе ,когато и с е появи екзема и слагам Rettavate cream.
А ,да не забравя. Дерматолога също каза ,че според проучванията , децата с подобен проблем са много интелигентни  Simple Smile

# 100
  • В подножието на планината
 Мда.Мисля да изчакам с въвеждането на рибата и жълтъка.Брат ми има алергии-неизвестно към какво и почти постоянно е с екземи.Аз съм захранена рано-и с кисело мляко и с твърда храна-той е захранен късно и все пак(досега)аз не съм имала алергични прояви,за разлика от него.Явно алергиите не зависят изцяло от късното захранване.
За изследванията на кръв и урина-не знаех,че и тук ги правят.Доколкото знам в Българи се правят на 6 месеца и на годинката, а тук само ако има някакви съмнения за проблем.Ще трябва да питам педиатъра.
 Добре дошла на mamaLina.За цифровата телевизия-ние сме с другият оператор,но договорът е сключен в България и сме предплатили до края на годината.Не съм сигурна дали се продават само карти за цифрова телевизия,мисля че сключваш договор с доставчика.Обикновено сега по празниците или през януари има промоционални пакети с подарък безплатни канали за няколко месеца.Накарай роднините в бг да сключат договор и да ти изпратят картата.
 Да попитам още нещо-искам да дам телешко месо на Алекс-какво месо да купя-как се казва на гръцки и колко за време се приготвя(вари)? Hug

# 101
О да, алергиите не са зависими само от храната. Майка ми получи втория си алергичен шок няколко дни след сватбата......демек от превъзбуда.  Shocked
Поне при децата казват, че алергиите изчезват най-много до шестата годинка. Дано и при Алекс да изчезне. Говорих с лекаря, утре ще водя малкия за алергичен тест.....дано да покаже нещо.....че то и това не е сигурно  Confused

det, мосхари (μοσχἀρι) е телешко. Аз купувам само филе. Бая време си трябва да се свари....има-няма час....май, не съм засичала. Започнах да варя всичкото месо, после режа на кубчета и слагам във фризера. После варя само зеленчуците, пет минути преди да е готово добавям и размразеното месо. Аз не харесвам телешко, миризмата направо ме убива  Sick за това го варя наведнъж.  Simple Smile

Хипатия, бях сигурна, че си дала риба точно когато е трябвало (т.е. след 10-и месец)  Wink

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 11:31 от shrew

# 102
  • на пистата
момичета банките работят ли днес в гърция

# 103
И аз дадох риба на 11 месеца, а яйца кам годината, захраних късно, след навършване на 6 мес.За сега нямаме проблеми нито с алергии, нито с хранителни предпочитания,надявам се да нямаме и занапред.Иначе и аз за пръв път чувам за изследвания на кръвта преди захранване, ние сега за пръв път правихме профилактични изследвания и то по мое настояване, иначе педиатъра ми каза, че като няма проблеми защо да ги правим Shocked
като сме заговорили за хранене, да ви питам и аз - какво и колко мляко давате на по големите деца - над 2 години, много странно ми се струва как деца на 5 години все още пият по 5 пъти на ден прясно мляко. Аз им давам сутрин 4аша прясно, до скоро давах neslac i nestle junior а сега ги обарнах на обикновенно прясно, пробвахме и делта advance, но вкуса му хи4 не ни се понрави, а ве4ер си хапват по 1 обикновенно кис. мляко, 2-3 пъти в седмицата им давам и като следобедна закуска delta steps.
det, телешко винаги вземам ποντικι, много е крехко, бързо се вари и няма тлъстени, първо варя месото, после в бульона варя и зеленчуците.
mamаlina, добре дошла Hugсъс сигурност в бг. вестниците има обява на такава фирма, наскоро я бях видяла, днес ще проверя и утре ще ти отговоря.

# 104
nameika, не, банките не работят днес, почти нищо не работи!
да видим как ще се прибера след работа, на отиване ще има метро, ама на вращане....

Общи условия

Активация на акаунт