Коледни звънчета пеят, на АПРИЛКИ усмивките греят

• 10 615
  • 309
  •   1
Отговори
# 75
Извинявайте ако съм ви притеснила-не е било умишлено......просто от тогава съм много тъжна  Cry, цял живот съм живяла с мисълта, че ще си имам момиченце, че и две живот и здраве, а сега.....знам, че не е хубаво да се говори така, но......няма как да ме разберете сигурно!
Мен вече доста ме наболява един зъб и две нощи не съм спала и няма къде да ходя ще си записвам час за зъболекар, но фатално ли е ако ми се наложи да ми правят снимка-абсолютно ли е противопоказно, или просто не се препоръчва? И бяхте писали май че има и специални упойки за бременни, или аз нещо съм се заблудила?

# 76
  • в илюзия
Емма не съм сигурна за снимката , но упойки има. Моят заболекар само с упойка ме действа , защото съм гояма пъзла. Embarassed

# 77
Александър сок от плодове не иска !Яде иначе всичко(плодовете) но на сок не,незнам защо newsm78
И по-добре. При соковете се отстранява голяма част от целулозата в плодовете, която е ценна за перисталтиката на червата и за отстраняването на натрупани токсини.

# 78
Александър сок от плодове не иска !Яде иначе всичко(плодовете) но на сок не,незнам защо newsm78
И по-добре. При соковете се отстранява голяма част от целулозата в плодовете, която е ценна за перисталтиката на червата и за отстраняването на натрупани токсини.
Зарадва ме, Hug аз се притеснявах защо не иска да ги пие не намирам никаква логика да ръпа плодове а сока от тях да не иска

# 79
Ами това съм го чела в една книга за нисковъглехидратна диета "Зоната". Там обясняваха, че при сока се извличат основно захарите и водата от плода, а целулозата не.
Целулозата не се усвоява от човека и действа на червата като "метла" с грубата си структура улавя шлаки и т.н и ги отвежда.

# 80
  • София
Емма спокойно аз донякъде те разбирам и на мен миналата седмица като ми казаха "пишка" и аз се разочаровах, но това беше точно един ден сега съм много щастлива Simple Smile Според е нормално почти всяка жена си е представяла да си има момиченце да си го облича в сладурски роклички и да си му връзва панделки, но в крайна сметка -гени - най-важното е да са ни живи и здрави малките бебчовци, пък каквито и да са Simple Smile Опитай се да не го приемаш толкова трагично, и при момченцата си има плюсове Simple Smile Незнам на теб дали ти е първо, но ето при Кали пък второ момченце се падна, но това не й пречи да се радва Simple Smile

Пък нали казват че мъжете са на изчезване, някъде бях чела че на 3 жени се пада по един мъж, нека да дадем своя принос за тяхното увеличаване  Laughing

# 81
Момичета, аз така и не направих амниоцентеза, въпреки че преди 2 седмици резултатът ми от БХС излезе лош - 1:123. Съпругът ми не ми дава, категоричен е, че бебето е здраво и няма проблеми. Не че ако настоявам, ще ме спре, но и аз нямам желание да ме бодат. А и е много скъпо-о-о! Същевременно пък ми е едно свито на сърцето на моменти.
Има ли някоя от вас, която при лош БХС да не си е правила амнио?

# 82
  • Бургас
Аз да споделя своя опит с пасаторите. На мен със сина ми най-добра работата ми вършеше доброто старо ренде и тензухче Laughing Пробвах веднъж-два пъти и пасатора и сокоизстисквачката, но за толкова малко количество сок не си струваше сглобяването, цапотенето и миенето после. Иначе тези уреди ми влязоха в употреба едва като започнах да му правя зеленчукови пюрета и големи количества сок.
Емма, не мога да повярвам, че бебчето в корема ти може да те направи толкова тъжна поради каквато и да било причина, щом е живо и здраво. Когато разбрах, че ще имам момченце предишния път, изпитах силно разочарование, но в момента в който усетих бебето да рита, изпитах срам и осъзнах, че най-важното е, че е жив и здрав. Чуй Вера, детето е дар Божи без значение момченце или момиченце.

# 83
  • София
asja  а на ФМ ходи ли? Защото тези три болести за които се изчислява риска при БХС могат да бъдат отхвърлени или потвърдени (недай боже) при ФМ. Дори и Даун, за него се съди по една кост на личицето (назална кост или нещо такова) другите две болести доколкото помня бяха за дефект на невралната тръба (Спина бифида) и на коремната стена и трите неща се виждат при ФМ. Ако не си ходила отиди това ще те успокой, щом не искаш да правиш амнио.

# 84
asja  а на ФМ ходи ли? Защото тези три болести за които се изчислява риска при БХС могат да бъдат отхвърлени или потвърдени (недай боже) при ФМ. Дори и Даун, за него се съди по една кост на личицето (назална кост или нещо такова) другите две болести доколкото помня бяха за дефект на невралната тръба (Спина бифида) и на коремната стена и трите неща се виждат при ФМ. Ако не си ходила отиди това ще те успокой, щом не искаш да правиш амнио.
Бях на ФМ и на 2Д, а миналата седмица и на 4Д ехограф. Бебето е с добри пропорции на глава спрямо бедро, има си назална кост - на носа. Според ехото всичко е наред. То и затова мъжът ми не иска амнио, казва, че щом ехото е наред, значи няма проблем.

# 85
  • Варна
asja Питай при мартенските мами, мисля, че там имаше момичета с лош резултат от БХС. Не знам какво да те посъветвам, аз сигурно при висок риск при БХС бих си направила амнио, пък и в Пловдив лекарите имат повече опит с това изследване, отколкото във Варна. Все пак риска от спонтанен аборти при амнио (1:200) е по-нисък, отколкото риска ти от БХС (1:123). От друга страна като че ли в повечето случаи на лош риск БХС се е оказвало, че бебето е здраво.  Пък и щом ФМ е добре.

doly_dog за съжаление не всички малформации могат да се видят на ФМ дори и от най-големия специалист. Преди време видях постинги на майка, при която детето няма нито един от видимите признаци на ДАУН - костица, гънка, сърдечен порок и др, които могат да се видят на ехограф и въпреки това се ражда с Даун. Вярно е, че е изключение и се среща сравнително рядко, но все пак....

# 86
  • София
Може и така да е ..... аз честно казано не разбирам много, просто така предположих щом я е страх да прави амнио..
Но също съм чувала че не всички малоформации се виждат при ФМ, но пък за тези трите които се изследват при БХС си мислех че се виждат, незнам....

Аз честно казано гледам да не чета много много такива неща, защото съм голяма паника и ми влиаят доста зле Sad Може и да не съм права, но много се шашкам и гледам да си слушам док и да не се замислям много защото иначи ще откача

# 87
Ася, не знам доколко ще ти подейства успокояващо, но БХС при многоплодна бременност не се прави. Разчита се само на ФМ.

# 88
Момичета, много ви благодаря за съветите за амниото! Hug
Моля ви, ак онякоя от вас е правила амниоцентеза, може ли да ми каже каква е цената?

# 89
asja, амниото не е толкова стресиращо за плода колкото си мислиш и наистина не си щади парите...това ще те посъветвам аз, но си помисли добре дали въобще искаш да знаеш, защото аз сега като знам, че има дефект и уж имам избор (к. по принцип би трябвало да е хубаво само по себе си) се чувствам още по-ужасно, изправена пред това жесоко решение- при мен 5 специалиста дотук не ме съветват да запазя плода и довечера ще ме подготвят за "аборта", аз бях единствената, която се надяваше на чудо и хранеше надежда, но е важно да сте единни със съпруга ти, каквото и да става и да посрещате всички неизвесноси и изпитания заедно!Желая ти късмет и здраве!
Както и на всички останали бременлийки тук, беше ми приятно сред Вас Hug

Общи условия

Активация на акаунт