Лесни, вкусни и икономични кексчета в чашки

• 63 780
  • 273
  •   1
Отговори
# 180
И аз ги сътворих снощи.Станаха много вкусни,но не ми се надуха достатъчно.Спазих точно всички пропорции.
Мисля си следващия път дали да не сложа бакпулвер вместо сода . newsm78

# 181
Снощи и аз ги направих.Стават много вкусни. Но и моите не бухнаха сякаш много. Нооо имам проблем с отлепването и изваждането. Намокрих формичките, обаче..Простете за ГОЛЯМОТО НЕВЕЖЕСТВО  Embarassed , обаче трябва ли да чакам за изстинат, за да ги вадя ??

# 182
  • Варна
Да, трябва да са изстинали   Peace.

# 183
Трябва да изстинат, да, Тедулинка ти е казала.
seductress, добре са ти станали, виждам, че са по-широки, те бухват и цъфват в чашките от крем карамел. Аз нямам тук и ги правя във форма за мъфини и стават като твоите, като са размяти, не могат да се вдигнат много, нормално е  Simple Smile Може да сложиш бакпулвер, няма проблем  Peace

# 184
Мерси Блонди,
Чаках наистина да кажеш за бакпулвера, защото утре ще правя пак.  Mr. Green
Много ги харесаха в къщи.

# 185
  • София
Поредната серия кексчета/солен вариант/, да ви кажа стават и в ракиени чашки. Mr. Green/поради липса на хартиени/
Тук и тук току що извадени от фурната, чакам ги да изстинат, за да ги извадя от чашките.  chef

Блонди, опита ли рецептата без яйца?

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 20:39 от Гелева

# 186
Поредната серия кексчета/солен вариант/, да ви кажа стават и в ракиени чашки. Mr. Green/поради липса на хартиени/
Тук и тук току що извадени от фурната, чакам ги да изстинат, за да ги извадя от чашките.  chef

Блонди, опита ли рецептата без яйца?

geleva, това за чашките е добра идея, но от какво стъкло са? Не можах да отгатна по снимките. А кексчетата изглеждат превъзходно!  bouquet

# 187
  • София
От най-обикновено стъкло, чашките са рекламни на Грозден/дават ги към бутилката/. Simple Smile

# 188
Е, как не се пукат  Thinking
Не съм опитала, засега съм на доста строга диета, като я олекотя малко - тогава. И солени ще пробвам обезателно, къде имаше рецепта за този вариант?  Embarassed

# 189
  • София
Ако се сложат в гореща фурна ще се спукат, но понеже се слагат в студена и се нагряват постепенно. Peace Ето го и извадено.
Рецептата е импровизирана, махнах сладките продукти.
2 яйца
1 ч.ч.хладка вода
1 ч.ч. извара
3/4 ч.ч. олио
2 ч.ч.брашно/ отива по-малко понеже от изварата сместа става по-гъста отива около 1 ч.ч.,но ти ще прецениш на око/
1 к.л. сода
може и няколко лъжици кис.млекце да се сложи

Първия път солените ги направих с извара, сега тези са със сирене. Сложих за аромат и шарена сол, отгоре поръсих със сусам и маково семе. Hug

# 190
момичета,от вчера преглеждам тази рецепта и съм се навила да ги направя,но ме спира само едно нещо-ще ги слагам в купички от крем карамел,а трябва ли са да в тава с вода(както се пече карамела)?

# 191
момичета,от вчера преглеждам тази рецепта и съм се навила да ги направя,но ме спира само едно нещо-ще ги слагам в купички от крем карамел,а трябва ли са да в тава с вода(както се пече карамела)?

Не. Слагането в тава те улеснява като ги изваждаш от фурната, но не се пекат на водна баня.

# 192
  • София ж.к. Надежда 1
Много ти благодаря Блонди  bouquet Hug
Всички в къщи много харесаха тези твои кексчета и искам да им правя всеки ден Crazy Crazy Crazy
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=198083&photo=7

# 193
А с миксер ли бъркате или на ръка ,както при другите мъфиниБ
И разделяте ли мокри и сухи съставки?
Благодаря предварително!  bouquet
Питам за елементарни неща ,нооооо кекса е нещото ,което никога не ми се получава Embarassed

# 194
направих кексчетата и аз,и станаха супер,но излезнаха само 7,незнам защо така.вместо какао сложих кафе(2 в едно на якобс)но май даде само цвят,вкус неможах да усетя.утре пак мисля да правя и съм си купила и какао вече. Hug
А с миксер ли бъркате или на ръка ,както при другите мъфиниБ
И разделяте ли мокри и сухи съставки?
Благодаря предварително!  bouquet
Питам за елементарни неща ,нооооо кекса е нещото ,което никога не ми се получава Embarassed
с миксер си разбърках сместа,както винаги правя.и аз бях с голямо желание за кексове но винаги с плачевен резултат,но този път се справих,благодарение на рецептата може би. Peace

Общи условия

Активация на акаунт