Лесни, вкусни и икономични кексчета в чашки

• 63 778
  • 273
  •   1
Отговори
# 210
А може ли да ми кажете с какво да заменя сладкото и захарта и дали ще има проблем,ако не ги сложа??? newsm78

Може да направиш солени по рецептата на geleva:

Цитат

2 яйца
1 ч.ч.хладка вода
1 ч.ч. извара
3/4 ч.ч. олио
2 ч.ч.брашно/ отива по-малко понеже от изварата сместа става по-гъста отива около 1 ч.ч.,но ти ще прецениш на око/
1 к.л. сода
може и няколко лъжици кис.млекце да се сложи
Първия път солените ги направих с извара, сега тези са със сирене. Сложих за аромат и шарена сол, отгоре поръсих със сусам и маково семе

# 211
  • Пазарджик/Лондон
Аз не знам ,дали точно фъч му е името на моя сладкиш или "Пияната калугерка"(по едно време беше много модерен... Laughing),но пак е с подобни продукти.А за сладкото........не съм го видяла........ EmbarassedАма аз като видях тия снимки и направо лигите ми потекоха,а аз попринцип не съм много фен на сладкото. Peace

Имам страхотна рецепта на подобен на Кралицата Майка любимият, правих го веднъж, страшно разорение е с продуктите, но е супер  Peace

А може ли да дадете рецептите? На Пияната монахиня и на любимия на Кралицата майка Wink.

Последна редакция: чт, 21 фев 2008, 23:32 от Аелис

# 212
Пиринка, какво е айсинг?  Thinking

А може ли да ми кажете с какво да заменя сладкото и захарта и дали ще има проблем,ако не ги сложа??? newsm78

Т.е. искаш солени ли да направиш или? Може да сложиш шоколад или мед, иначе сирене, извара, кашкавал...

Аелис, утре ще ти пусна рецептата  Peace

# 213
Аз ги правих вече три пъти, и пак да благодаря на Блонди  Hug. Първия път спазих точно рецептата. Втория път направих соления вариянт, а последния път ги правих за майка ми, която е диабетичка и замених захарта и сладкото с фруктоза (плодова захар) и сложих по една вишна във всяко кексче за да има плод вместо сладко. Станаха разкошни. Така че GrOzNoTo^_^PaTe ако искаш да направиш сладък вариянт, но без захар действай смело, ще станат.

# 214
Аелис, съжалявам, но рецептата ми е в София, друг тефтер съм си донесла.  Confused Беше с много фурми си спомням, накисваха се, може някой да я има  Peace

# 215
  • Here, There and Everywhere
Айсинг е крем за украса на сладкиши и торти, обикновено оцветен. Продава се в тубички като паста за зъби, но по- малки. На тубичката може да се сложи приставка и направо да се изстисква като със шприц. Аз правя вкъщи сама- пудра захар, меко масло, 2-3 лъжици вода или мляко, може и някаква есенция, се разбиват със миксер. На мен лично ми е много сладко, за всички деца е супер  Grinning
Скоро пак ще правя такива кексчета, че ни станаха по- любими и от моя вечен кекс и ще снимам.

# 216
  • Пазарджик/Лондон
Аелис, съжалявам, но рецептата ми е в София, друг тефтер съм си донесла.  Confused Беше с много фурми си спомням, накисваха се, може някой да я има  Peace

Блонди, заинтригува ме с тия фурми Hug.Ако някой има рецептата , да пише  bouquet.

# 217
Блонди,шоколад и мед не ме устройват,защото са за синът ми,но с извара мога да пробвам.Мисълта ми беше,ако изобщо не сложа захар и сладко дали ще станат и трябва ли да намаля количеството на др продукти?
(леле,аз сякаш ще правя сватбена торта  Embarassed)

# 218
Най-накрая ги направих тези кексчета,но направих голям кекс  Grinning ,защото нямам формички(чашки).Стана страхотен! Вместо сладко сложих мед,а отгоре поръсих с кокосови стърготини и пудра захар!

# 219
  • Torino,IT
Най-накрая ги направих тези кексчета,но направих голям кекс  Grinning ,защото нямам формички(чашки).Стана страхотен! Вместо сладко сложих мед,а отгоре поръсих с кокосови стърготини и пудра захар!

И аз така го направих последния път Peace

# 220
Преди малко го срязах и се оказа,че не се е доопекъл  Tired ooooh!

# 221

Не го режи топъл. Като изстине се стяга.

# 222

Не го режи топъл. Като изстине се стяга.
Постегна се,но стои доста сбит.Явно не съм направила нещо както хората. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 21:41 от GrOzNoTo^_^PaTe

# 223
  • Torino,IT
Ето ги и моите още топли топли  Hug

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 15:01 от Lindita

# 224
Тъкмо днес излапах последните две от вчерашното печене. Embarassed
 Аз не си играя на дребно и забърквам винаги двойна доза.  Mr. Green И пак не ни стигат... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт