Литературен клуб - VІ

• 58 736
  • 676
  •   1
Отговори
# 165
статистиката ми за 2007 е доста плачевна. установих че съм го ударила на количество за сметка на качеството Sick 24 прочетени, от които са ми харесали 6  Mr. Green Прочетох и двете най-скучни книгаи, писани някога Mr. Green От харесалите ми препоръчвам

"Амазонката на Варое" Боян Биолчев - НЕВЕРОЯТНА, смяла съм се с глас. Книгата имаше награди
"През сито и решето" Хайтов
"Умирай само в краен случай" Райнов
"Господин Никой" Райнов

Кабо Алма много благодаря за препоръчаната "Никой не си тръгва от Индия завинаги"  Hug
и на blekuta  благодаря за Ангелски езици

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 10:42 от Slavi

# 166
статистиката ми за 2007 е доста плачевна. установих че съм го ударила на количество за сметка на качеството Sick 24 прочетени, от които са ми харесали 6  Mr. Green Прочетох и двете най-скучни книгаи, писани някога Mr. Green От харесалите ми препоръчвам

"Амазонката на Варое" Боян Биолчев - НЕВЕРОЯТНА, смяла съм се с глас. Книгата имаше награди
"През сито и решето" Хайтов
"Умирай само в краен случай" Райнов
"Господин Никой" Райнов
Книгата на Биолчев я прочетох на един дъх-прекрасна,препоръчвам я горещо.Богомил Райнов също ми допада като автор.
Аз също съм жадна за българска литература-но не обичам романи тип "черна статистика" или "жълт вестник"-обикновно са писани от журналисти.
Пример за такава е и много хвалената "Последна спирка Барселона"-наистина не си струва.Насилието над жени-сексуално е тема,която е направо фетиш за автора-не я препоръчвам.

# 167
о Силвена не е черна статистика - Марков по принцип последните си години беше по песимистично настроен (той е от старото поколение патриоти, на Хайтов поколението). Но книгата е по-скоро в стил Йовков. Даже сам Марков сравнява героинята със Сарандовица от "Вечери в антимовският хан"

А ти кое ще препоръчаш? ще ми се после да продължа пак с БГ автор

# 168
Slavi -ако обичаш бг автори-потърси на Иля Велчев-разкази,романи,поезия-уникален е.Мога да ти препоръчам"Филмът на живота".Не зная обаче дали е лесна за откриване.
Знам,че сега излезе една от него-"Бай Ганъо жив ли си"
Друг,който мога да ти препоръчам е Димитър Димов-харесвам стила му.

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 23:01 от Вероника-психолог

# 169
Да се оплача от доставките на "Хеликон". Преди Коледа поръчах около 5 книги от тях, в петък. Информираха ме, че ще ги получа във вторник. Чаках търпеливо до четвъртък и в петък (следващия) им пратих e-mail, ако до края на деня не получа доставката, да приемат, че съм се отказала от нея. Никакъв знак от тяхна страна, че съществуват дори.
Вече бях забравила случая, когато една вечер, след повече от две седмици след моето писмо, се позвъни в къщи и за моя изненада, бяха "решили", че имат да ми доставят книги (които, междувременно, вече си бях купила). Отнело им е, около месец, за да решат, че трябва да обслужат клиент  Crossing Arms

# 170
И аз преди време бях се оплакала тук от доставките на Хеликон- и моите пристигнаха доста късно, добре че не ги бях купила от някъде вече. Писах им писмо, обадих се по телефона, но явно не им пукаше особено....добре, че във варна имат вече магазин и като искам нещо мога да го взема директно от там

# 171
Да се оплача от доставките на "Хеликон". Преди Коледа поръчах около 5 книги от тях, в петък. Информираха ме, че ще ги получа във вторник. Чаках търпеливо до четвъртък и в петък (следващия) им пратих e-mail, ако до края на деня не получа доставката, да приемат, че съм се отказала от нея. Никакъв знак от тяхна страна, че съществуват дори.
Вече бях забравила случая, когато една вечер, след повече от две седмици след моето писмо, се позвъни в къщи и за моя изненада, бяха "решили", че имат да ми доставят книги (които, междувременно, вече си бях купила). Отнело им е, около месец, за да решат, че трябва да обслужат клиент  Crossing Arms

Май по-добре ще е да направим списък с онлайн книжарниците, от които сме доволни - ще са значително по-малко на брой...
Но след одисеята ми с "Българска книга" май всичко ми бледнее някак Sick

# 172
Вероника благодаря - "Филмът на живота"наистина я няма в нито една електронна книжарница Sad, но ще си поръчам за Бай Ганъо. Димов и на мен ми е любим, но вече изчетен Mr. Green

Е хубава работа - аз баш днес си подготвих голяма поръчка и точно на Хеликон се спрях newsm78 До сега съм поръчвала все на различни (Пингвините, БГ книга) и не съм имала проблеми, но вие ме стреснахте  ... коя ще ми препоръчате?

# 173
Няма смисъл от списък, ми се струва. Едва ли ще има книжарница, от която да няма недоволни.
Аз мога да се оплача от "Пингвините". Crossing Arms Наскоро направих поръчка от 5 книги, след 2 дни ми изпратиха мейл,че нямат 2 от тях. Едната май била с изчерпан тираж. Отговорих им да я заменят с друга. Нямаше отговор. След 3 дни им се обадих, не бяха видели мейла ми...  ooooh! След още 5 дни им се обаждам да питам какво става с книгите ми. Оказва се,че нямали още други две книги и едната била пак изчерпана. Като побеснях.... Аз толкова време избирах какво да поръчам, а в сайта не беше отбелязано ,че книгите са с изчерпана наличност. След това се обадих в централния офис и се оплаках. След няколко часа ми съобщиха, че ми изпращат поръчката. Нямали достатъчно хора в електронната книжарница, тепърва щели да назначават такива, да ги обучават... Впрегнали каруцата пред коня , както се казва. 
Получих си ги  / с изключение на една, която се оказа тотално изчерпана/ след 2 седмици.
Най-много ме подразни това, че не намериха начин да се свържат с мен по телефона или на мейла ,за да ме информират, а  трябваше аз да се обаждам и да ги "побутвам". Close Сякаш са единствените...
Едва ли ще поръчвам пак от тях. Най-вероятно ще правя поръчка в някоя книжарница. Пак могат да ми доставят това, което търся. Хем ще стане по-бързо, хем ще си спестя разходите за доставка.

# 174
Няма смисъл от списък, ми се струва. Едва ли ще има книжарница, от която да няма недоволни.

Съгласна съм, казах го по-скоро от яд...Ясно е, че няма книжарница, от която всички да са доволни, но...аз лично повече с въпросната книжарница, за която писах, не желая да имам нищо общо. Надявам се да променят обслужването си все пак.

# 175
Е хубава работа - аз баш днес си подготвих голяма поръчка и точно на Хеликон се спрях newsm78 До сега съм поръчвала все на различни (Пингвините, БГ книга) и не съм имала проблеми, но вие ме стреснахте  ... коя ще ми препоръчате?

Аз от "Хеликон" съм доволна.  Също и от  book.store.bg.

# 176
Slavi, много ти благодаря за включването, особено с препоръките за български автори. Hug

# 177
Момичета,някоя от Вас чела ли е "Познание за жена" на Амос Оз? Вашите отзиви са ми ценен помощник при избора на книги, така че споделете, моля Grinning

# 178
Записвам се да следя и да споделя, че съм се насочила към руската класика ще се радвам да препоръчате. Сега чета "Ана Каренина", като дете я бях почнала, но явно тогава не е бил момента

Препоръчвам ти "Мъртвите Сибирски полета" на Виктор Фон Фалк Peace

Момичета,някоя от Вас чела ли е "Познание за жена" на Амос Оз? Вашите отзиви са ми ценен помощник при избора на книги, така че споделете, моля Grinning

И на мен ми я препоръчаха и сега се чудя дали да си я поръчам newsm78 Добре ще ми дойдат някакви отзиви, за да реша Grinning

# 179
  • София
Записвам се да следя и да споделя, че съм се насочила към руската класика ще се радвам да препоръчате. Сега чета "Ана Каренина", като дете я бях почнала, но явно тогава не е бил момента

Препоръчвам ти "Мъртвите Сибирски полета" на Виктор Фон Фалк Peace

Абсолютна класика, страхотна книга.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт