Литературен клуб - VІ

• 58 725
  • 676
  •   1
Отговори
# 225
Тони, да ви е жив и здрав  Hug

За Барико, струва ми се, отдавна писах тук  newsm78 Радвам се, че има толкова почитатели. При мен еуфорията беше в края на 90-те.
Почти всички негови книги препоръчвам, но "Коприна"  сякаш ми остава фаворит (трейлърът на филма, който излезе миналата година: http://www.youtube.com/watch?v=9wPva3EBFII)
Ето един неофициален сайт за него:
http://www.oceanomare.com/ (на италиански е обаче)
В Италия го преиздават периодически.

# 226
Хайде и аз де се включа с коментар за две книги, които прочетох на скоро. Очарована съм от Лаура Ескивел и нейната "Раздавачът на щастие", единственият й недостатък е, че е кратка, поне за мен. Понякога една дума, казана не на място, може да постави зид между двама, нужна е съвсем малка стъпка, за да бутнем тази стена, но усилието да я направим е огромно. Много хубава любовна книга, истинска!
Другата, която прочетох е "Парфюмът", честно казано не знам какво й харесахте на тая книга, аз по-потискащо нещо не бях чела, и едно такова чувство за обреченост, още в началото ти казват, че тоя човек няма да се промени, че ще е злодей и убиец, и после какво да очакваш по нататък, за романтици като мен, които вярват в доброто  Mr. Green направо не става. Нищо хубаво не намерих в нея, иначе за бързо я "изядох", може би до последно се надявах да се случи някакъв обрат, или да има някакъв извод, аз не намерих нищо положително и нищо не научих от нея. Честно казано не можах да разбера за какво става въпрос изобщо, ако някой е разбрал, ще го помоля да сподели  Hug

# 227
Момичета огромно благодаря за препоръките  Hug
направих си цял списък и скоро пак ще поръчам книги  Laughing Flutter

# 228
Другата, която прочетох е "Парфюмът", честно казано не знам какво й харесахте на тая книга, ...
Езикът на автора, абсолютен магьосник! И идеята.

Насладата от едно четиво не е само в щастливия край, изненадващите обрати или пък дълбоко-философското послание. Поне за мен.

# 229
Определено не си падам по щастливия край, но в "Парфюмът" някак всичко беше предначертано, интересното беше, че главният герой не беше просто злобен, а вършеше злодеяния, може би всички в известен смисъл се стремим да се харесаме на околните, а когато това стане, разбираме, че не това сме искали. У мен тази книга остави много черни мисли, това не ми хареса, черното в живота е прекалено много, че да си го причинявам с книги, що се отнася до стила на автора, по-скоро ми е посредствен. Е верно идеята е оригинална, хареса ми момента, кога бащата на последното момиче се опита да предугади нещата, да се постави на мястото на убиеца, и как не се хвана на слуха, че той си е отишъл, пропускайки неговото "цвете".  Crazy

# 230
Пишете ме и мене при феновете на Димитър Динев.  Simple Smile Получих преди няколко дни пратка от Германия с романа "Ангелски и езици" и сборник разкази. Започнах да чета разказите, и съм възхитена от умението му да разказва. Браво на това момче! (Аз в тази възрастова категория май започнах да слагам всичко що е на под 50 години  Stop).

Последна редакция: сб, 16 фев 2008, 02:50 от блажка

# 231
Сега си препрочитам Мери Попинз и се връщам в прекрасния свят на вълшебното детство.Обожавам и Ерих Кестнер-"Емил и детективите" ми е любима. Grinning

# 232
  • Майничка
Прочетох "Търсене на целта" на Борис Стругацки. Краят ми се стори доста оплетен, като за 3ч.сутринта, определено ще има втори прочит. Но стара любов ръжда не хваща - веднага ми напомни за сталкерите и се разтърсих за "Пикник край пътя". Качествената руска фантастика е уникална!
тук

# 233
  • Sofia
Аз също чета "Ангелски езици" и много ми харесва. Начина му на писане ми допада, има и много тънко чувство за хумор на моменти.

Освен нея си чета за десерт "Габриела, карамфил и канела". По мъничко си чета, наслаждавам се...Определено Жоржи Амаду вече спада към любимите ми автори.

Сега ми доставиха и последните книги на Джон Конъли и Стивън Кинг. Тях си ги пазя за ски- почивката  Mr. Green

Някой по горе беше споменал "Мъртвите Сибирски полета" - още пазя спомена от тази книга, страхотна е  Peace Майка ми ми я препоръча още когато бях в 9 клас. Доста трудно ми тръгна в началото, но след това просто не можех да я оставя...

# 234
Да се похваля че останах много доволна от Хеликон. Направих поръчка петък вечер и вторник получих мейл - извиняваха се че нямат някои книги и ще се забавят 3-4 дни. След 3дни ми ги доставиха, т.е. общо за 5 работни дни. Сетих се че при тях поръчвах още веднъж и нямах проблеми. Явно си е до късмет.
Не знам дали е удачно да се разчита само на късмета в такъв род услуги  Thinking, но очевидно при тях поръчването на книги в съчетание да са и в наличност, а и да разчиташ и да ти ги доставят,  е като игра на тото Simple Smile

Хеликон на бул. Витоша ми е близо и купувам книгите от книжарницата им. Но сега съм в подобна ситуация, книгата я нямаха там и трябваше да направя поръчка от е-книжарницата им. Мейл с 4-дневно закъснение и ...аз чакам.

Но така или иначе видях две книги на Уди Алън - Ако импресионистите бяха зъболекари, която ми е любима и вече преиздадена  Wink и Пълна анархия.

блажка, Ангелски езици ми е много дълго отлагана покупка. Когато излезе в Германия, веднага ми сигнализира приятелка, която живее там. Но вече е време, особено и след твоя пост. Hug Имам поглед върху работата на Д. Динев като драматург.

Разделих се със Сюзан Зонтаг Against Interpretation. Rolling Eyes Харесвам есетата й. Видях, че на американския книжен пазар е изляза книгата на синът й, за нея.

Досега съм купувала книги от http://www.bgbook.dir.bg  и http://www.book-bg.com (с последните веднъж съм имала проблем). От тези съм доволна.
От Нисим обичам на място.

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 15:45 от Ив

# 235
Бях си за 10 дни в България и си купих 2 книжки. Реших да заложа изцяло на български автори. По ваши препоръки си взех "Аутопсия на една любов" на Пасков и "Ангелски езици" на Динев.
Опатках на един дъх Аутопсията, обаче ми трябва почивка. Страхотен роман.
Мисля за почивка да прецапам втората част на Български хроники на Цанев. Допадна ми, но само донякъде закачливо-ироничния тон, а на места ми простееше откровено.

# 236
  • дядовата ръкавичка
Бях си за 10 дни в България и си купих 2 книжки. Реших да заложа изцяло на български автори. По ваши препоръки си взех "Аутопсия на една любов" на Пасков и "Ангелски езици" на Динев.
Опатках на един дъх Аутопсията, обаче ми трябва почивка. Страхотен роман.

Виктор Пасков - любим ми е  Sunglasses. Това ще е следващата книга.

Да се отчета и аз. След кратка принудителна безчетивна пауза, изчетох набързо четирилогията на Антон Дончев за Кракра. Не обичам особено исторически романи, но тези са приятни, при все че това не е "моят автор".
Последва "Кафка на плажа" - все повече ме пленява поезията на Харуки Мураками.
"Лудориите на лошото момиче" на Марио Варгас Льоса - неангажираща хубава любовна история.
А вчера се запознах с Картареску "Носталгия" - започва много обещаващо Grinning

# 237
  • София
Тониии, купих си " Хиляда сияйни слънца" на Халед Хосейни, започвам я.  newsm44

Ти да не япрочета вече, чакам отзиви.  Hug

# 238
  • София
Тониии, купих си " Хиляда сияйни слънца" на Халед Хосейни, започвам я.  newsm44

Ти да не япрочета вече, чакам отзиви.  Hug

И аз си я купих. Заедно с "Вода за слонове". Сега чета втората, после захващам "Хиляда сияйни слънца".
В неделя изчетох на един дъх "Тайния живот на пчелите", отдавна препоръчвана тук. Книгата е прекрасна.

# 239
  • София
Следващата ми покупка ще бъде " Ангелски езици ", не мога да пропусна след всички тези хубави отзиви.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт