Литературен клуб - VІ

• 58 731
  • 676
  •   1
Отговори
# 255
И аз съм от тези, които четат книгите, коментирани от вас в този форум и за това се въздържам от коментари, защото си мислех, че вече няма да ви е интересно да чувате мнение за отдавна прочетена книга. И за това само "крада" мнения и избирателно си купувам книжки, за които ми е харесало какво сте написали, тъй че внимавайте  Wink Доста съм поизостанала напоследък с четенето от вас. Преди година бях бременна и се бях отплеснала само на тематика Мама и бебе, та отскоро наваксвам. Преди 2 дни свърших на един дъх "Петте четвъртини на портокала" и пленена от авторката веднага захванах "Шоколад". Гледала съм филма преди години и макар и да не го помня в детайли, все още съм впечатлена, много ми беше харесал още повече, че главните роли се изпълняваха от Жулиет Бинош и Джони Деп. Та сега се надявам книгата още повече да ми хареса.
От в последно време прочетените от мен и необсъждани /поне аз като че ли не съм срещнала/ във форума книги е на Коста Цонев - "Моите жени, моите роли". Много ми хареса. Написана е много леко и развлекателно. Лично аз бях впечатлена от детството на автора, което макар и не чак толкова далечно като време, но все пак коренно различно от моето.
В момента предпочитам не толкова тежки книги като описаната по-долу "Хиляда сияйни слънца" на Халед Хосейни, много ги преживявам и за това, за сега тази ще я отложа за по-късен период  Grinning, въпреки че описаното мнение ме заинтригува.

# 256
Veni9 ми припомни за автобиографията на Клаудия КАрдинале. Има ли такива, които са я чели, съответно отзиви?
Veni9, хареса ли ти "Петте четвъртини на портокала". От тази авторка нищо не съм чела, задоволих се само с филма "Шоколад".

# 257
  • София
Tsugumi, извинявай, обаче като прочетох последния ти пост се зачудих какво търсиш тогава в тази тема???  newsm78
Не се интересуваш от анализ на прочетеното, не купуваш книги от обсъжданите тука, скучно ти е "зациклянето" на
едни и същи книги и автори... 
И може да ти прозвучи критично написаното от мен, но също е въпрос на мнение.  Peace

Аз пък чета предимно книги обсъждани или препоръчвани тук.
И както не веднъж съм казвала, благодаря на всички, които пишат, защото благодарение на вас
момичета прочетох много стойностни книги.   bouquet

Последна редакция: пн, 25 фев 2008, 10:58 от Gercho

# 258
  • Sofia
Аз захванах новата книжка на Джон Конъли Нечестивци. На мен си ми харесва стила му, малко са му кървави обаче...Както е започнала тази, няма да прави изключение от предишните му...

На мен ми допада да чета книги от вече прочетените и препоръчани тук. Освен това ме запалихте за книги на български автори  Peace

Не ме притеснява да споделям отзиви за книжките, но много бавно чета напоследък...

И не мисля, че анализа е излишен...според мен... Всеки има различен поглед и е интересно да се прочете и друго мнение и отзиви  Peace

# 259
Veni9 ми припомни за автобиографията на Клаудия КАрдинале. Има ли такива, които са я чели, съответно отзиви?
Veni9, хареса ли ти "Петте четвъртини на портокала". От тази авторка нищо не съм чела, задоволих се само с филма "Шоколад".
Много ми хареса. Убедена към, че и с " Шоколад" ще е така. Снощи даже като я почнах и се присетих за шоколадовите изкушения показани във филма и си викам "Лелеее, ще има пак преяждане с шоколад", представяйки си как са описани тези сладкиши в книгата, имайки предвид как авторката описваше в "Петте четвъртини на портокала" приготвяните от нея и от майка й ястия.
Автобиографията на Клаудия Кардинале не съм я чела.
Лично аз, пак казвам, от този форум и от момичетата, които са така мили да споделят с нас мненията си за прочетеното, научих за много хубави книги, които бях пропуснала до сега!   bouquet

# 260
Tsugumi, аз много избирателно подхождам към препоръчаните тук автори  Laughing, например Мураками и Орхан Памук са автори на които не се нахвърлих, прелистих им книгите в Хеликон и стила им, хмм... просто не е "моят"  Wink. Но книгите на Марио Варгас Льоса, Жоржи Амаду, Хулио Кортасар - въобще тази вълна латионоамерикански автори ме заля от тук за което благодаря   bouquet
Автобиографията на Клаудия Кардинале наскоро издадена книга ли е? Чела съм преди години автобиографии на Марлене Дитрих и на Грета Гарбо /ако се не лъжа за второто/, отвъд представата за киноактрисите като звезди ми беше много интересно да открия реалните жени. Интересна ми беше и книгата на Роже Вадим "Живот сред звезди" в който разказва за връзките си с Бриджит Бардо, Катрин Деньов и Джейн Фонда.
Veni9, За "Шоколад" - аз също много харесвам филма, но книгата ми хареса много много повече, стила на автоката ми допада много, извиква много реални образи и усещания в мен.  За шоколада особено  Laughing Другите 2 нейни книги които прочетох и харесах бяха "Крайбрежие" и "Къпиново вино" - препоръчвам ги  Heart Eyes
Тони, права си, всеки усеща и намира различни неща в книгите  Peace ще давам и моя погед  Grinning

# 261
Очаквах точно репликата, какво търся тук?  Simple Smile Няма проблем, приемам я нормално.  Peace
Това е темата, която е посветена на книгите, а аз обичам да чета. Освен това, има стойностни писачи тук  Peace Друга причина е да проследя и сравня впечтления относно автори, които съм забелязала.
Относно анализите, очевидно не съм била ясна. Става дума за преписни такива, не за личните, дори и най-наивни понякога.
Ето че малко критика се отразява добре на активността  Wink

Dulce, ето я:

# 262
  • Майничка
Да си кажа за "Залезът" на Джоузеф Хелър. От две седмици я мъча и даже не съм я преполовила, за мен си е направо рекорд. През този период два пъти препрочетох "Параграф 22" (уж му се води продължение) и "Нещо се случи".
Ще я приключа, де , няма да й се размине, ама някои книги изобщо не трябва да имат продължения, особено след толкова години! Naughty

# 263
  • София
Да споделя с вас две страхотни книги (според мен  Laughing), и двете са стари издания, но аз наскоро ги изнамерих.
"Грешницата от Лайм Риджис" от Джон Фаулз. Като история не е нищо особено, но за мен беше увлекателен начина по който е написана, а и доста неща могат да се научата за Викторианска Англия.
Другата е "Пътуване към Мадрапур" на Роберт Мерл. Насладих се на всяка една страница. Наистина ми се иска да разкажа нещо за нея, но не ми идват думи.

# 264
  • Boston, MA
Свърших "Амазонката на Варое" на Боян Биолчев, много ми беше забавна, въпреки че последната трета от книгата малко ми досади. Но пък весела, закачлива, майтапчийска, много приятна. Препоръчвам за разтуха!

Сега пак имам купчина, чакаща реда си, вече не пиша какво почвам, че плановете ми непрекъснато се менят, ще се отчитам само след като съм завършила книга.  Peace
Амазонката на Верое е много повече от книга за разтуха,тя е поглед върху народопсихологията,върху историята,върху ценности и концепции.Ако беше книга за разтуха едва ли щеше да спечели литературна награда.Може би се чете леко,на един дъх,но определено поставя въпроси за размисъл.Вероятно не си искала да прозвучи така/затова не го приемай лично Simple Smile/,но на мен книга за разтуха ми звучи-малко пренебрежително.
С най-добри чувства Peace

О, съжалявам, че е прозвучало така, на мен ми хареса книгата, най-вече стила. Както казах, към края започна да ми издиша фабулата, затова я препоръчах един вид половинчато. Н

# 265
Разбирам,Бубка-просто всеки човек влага свое разбиране в отделните думички.Поздрав!  bouquet

# 266
Tsugumi, мерси! Добавям и тази в своя "списък книги за купуване" Wink
Да споделя за "Раздавачът на Щастие" на Л.Ескивел - хареса ми дарбата на главния герой да усеща истинските мисли и чуства на хората и старанието му да подобри комуникацията между хората като "превежда" някои техни думи по свое усмотрение  Grinning Всъщност това не е главното в книгата /с каквото впечатление останах аз от написания на гърба синтез/. Книгата е за една много силна и страстна любов. Всички знаем как няколко ненамясто казани думи или казани не както трябва могат да развалят взаимоотношенията за дълго, дори завинаги. За това - може ли любовта да бъде достатъчна или матералните несгоди влияят и провалят връзката. За трагедията, гнева, безсилието, невъзможността да стигнеш до другия. За прошката...

# 267
Здравейте и от мен  Simple Smile
Регистрирана съм от доста време, но никога не съм писала докато не попаднах на този клуб.
Влюбена съм в книгите и четенето.
Чета много и различни неща, доста от книгите които сте споменали съм чела, но не забелязах някой да е писал че е чел неща като Чомски, Доукинс, Хокингс и др ... обикновено ги водят публицистика/ политика/ наука, но според мен са книги от които не само научаваш много за света в който живеем, историята, еволюцията на народите, на държавите, но и развива мислене, изграждане на собствени гледни точки, логика. Харесвам и подобни на енциклопедии книги /дано се разбира какво имам предвид/,  биографии, мемоари Wink
Особен, странен  Rolling Eyes интерес проявявам към личности като Сталин, Хитлер, Пиночет, Сухарто / диктатори/. Tа искам да питам някой да знае наистина добра и сериозна книга за Сталин? Има много на пазара, но някак си във всяка съм намирала по нещо тенденциозно...

# 268
dulcemulce. аз питах за мнение за книгата на Кардинале, не съм я чела  newsm78

# 269
Tsugumi, ако я взема скоро и я прочета ще кажа мнение Peace
Приятни празници на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт