Литературен клуб - VІ

• 58 394
  • 676
  •   1
Отговори
# 585
Tsugumi, бих могла да ти изпратя две нейни книги. Така и не ги прочетох. Трудно тръгнаха...

# 586
Tsugumi, бих могла да ти изпратя две нейни книги. Така и не ги прочетох. Трудно тръгнаха...

Вердад, много ще ти бъда задължена  Peace
Спомням си, че съм ги преглеждала в книжарниците и съм се отказвала да ги взема, но сега съм любопитна да се опитам да ги прочета  Thinking
  bouquet

# 587
Няма за какво! Ще се радвам! "Предавам нататък" "Заедно", остави адрес на ЛС, моля!

# 588
Леле, на четвърта старница чак открих темата.
Аз самата май отдавна не съм писала. Искам да споделя, че в последно време нещата, които чета са страхотни. И всичко е благодарение на голяма част от вас. Истината е, че дълго време не ми се беше случвало да харесвам толкова силно книга след книга.
В момента чета ужасната история на Мария Станева. Не е шедьовър книгата, но трябва да призная, че тази жена наистина е силна. Била съм в пъти по - лека от нейната ситуация /Слава Богу!/ и като си спомня колко податлива и чувствителна от към емоции бях, то нещо такова като нейното ако ми дойде до главата сигурно ще ми бъде непосилно да не рухна.
Възхищавам се на семейството й и на приятелите й. На моменти дори се просълзявам от радост, че и моето семейство е толкова силно сплотено, но за нищо на света не искам да го подлагам на доказателство това твърдение!

# 589
  • София
Няма за какво! Ще се радвам! "Предавам нататък" "Заедно", остави адрес на ЛС, моля!

Вердад, и аз имам интерес към тази авторка. Ще пуснеш ли тема в другия форум, да се запиша там, или не си решила още?

# 590
sweetkids_mama, пуснах тема Simple Smile
За съжаление, само "Заедно" е при мен в момента, но е готова да отпътува.

# 591
  • София
sweetkids_mama, пуснах тема Simple Smile
За съжаление, само "Заедно" е при мен в момента, но е готова да отпътува.

Благодаря ти, записах се.   bouquet

# 592
Прочетох "Ангелски езици" на Димитър Динев.

Една от най-хубавите книги, които прочетох тази година. Четях бавно и се наслаждавах на всеки ред.
Наистина съм впечатлена и от книгата, и от автора и най-вече от стила му.
Една от малкото "набрали популярност" книги, която не ме разочарова ни най-малко.
Тони, и аз така - четох я бавно, славно, и с огромно удоволствие заради стила, чувството за абсурд, черен хумор, и в същото време непредубеденост и чувство за мярка. Да не говорим колко детайли от "онова време" си припомних емоционално.  Simple Smile За мене е страхотно умението на този човек да създава чувство за историческо време, без да изпада в инфантилни пристъпи на соц-носталгия, или пък инфантилно да сипе чернилки. Забележката ми е, че някои характери ми бяха малко незавършени - исках например да зная какво става с Лена, все си мислех, че пак ще се появи. И предисторията във Виена в началото ми се стори проточена.
Аз малко наопаки го четох Димитър Динев - първо сборника с разкази "Ein Licht ueber dem Kopf" (не знам превеждан ли е на български), някои от разказите там бяха съвършени.
Изобщо, по умението да създава историческо време с цялата парабола на възход и упадък и да гради характери Димитър Динев много ми напомняше на другия Димитър - Димов. По отношение на стил и езикова динамика ми звучеше пищно като музика на Горан Брегович. При това на немски, на всичкото отгоре.  Simple Smile

# 593
Днес най-после успях да организирам ходене до библиотеката.Търсех конкретна книга-Педагогическа психология на Стойков.За съжаление я имат само за читалня SadИначе си взех томчето проза на Невена Стефанова и ще си го препрочитам GrinningТези дни-ако остане време.

Стойков ми е преподавал във великотърновския, но имам само негови лекции, за съжаление.

# 594
  • София
Днес най-после успях да организирам ходене до библиотеката.Търсех конкретна книга-Педагогическа психология на Стойков.За съжаление я имат само за читалня SadИначе си взех томчето проза на Невена Стефанова и ще си го препрочитам GrinningТези дни-ако остане време.

Стойков ми е преподавал във великотърновския, но имам само негови лекции, за съжаление.

И на мен мисля, че ми е преподавал в Търново, но ако имам книгата, не ми е в Сф.  Confused

# 595

Иля,Nadejdica-благодаря за отделеното внимание-в крайна сметка реших проблема Wink

В момента съм в търсене на книга,която да ме грабне-нещо ме влече отново към романите на Блага Димитрова-"Лице","Пътуване към себе си".Имам слабост към българските класици.
Прочетох 12-те стола от Илф и Петров-хареса ми-но не е моята книга,някак трудно вървеше на места.Понеделник планирам посещение в библиотеката-ще се похваля с какво съм се прибрала Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 юли 2008, 08:19 от Вероника-

# 596
"Заедно" на А. Гавалда съм чела, но не беше моя книгата. Tsugumi, мисля, че няма да ти хареса. Предположение.

"Гласът на планината" на Кавабата се открива на български с изд. 2008. (Добавям, че не е от най-добрите му книги).

Димитър Динев - първо сборника с разкази "Ein Licht ueber dem Kopf" (не знам превеждан ли е на български), някои от разказите там бяха съвършени.

"Светлина над главата", издаден е у нас.

Пиесата "Кожа и небе" на Димитър Динев е чудесна, нищо, че темата е така експлоатирана (тя, той, любовта... ) драматургията е пренаситена. Но пиесата "Къщата на Съдията" - не харесах.

"Книга на илюзиите" на Пол Остър, някой обърна ли й вече внимание, т.е. дали е чел?

Последна редакция: пт, 04 юли 2008, 18:21 от Ив

# 597
  • София
Здравейте,в момента чета "Книга на илюзиите"от Пол Остър. Доста ме заинтригува и бързо я преполових, независимо че е доста описателна. За съжаление това ми е първата книга от този автор и не бих могла да направя сравнение с останалите му. Бях останала с впечатление че ще има криминален елемент, но такъв почти липсва.

# 598
Днес получих книгата на Verdad   Peace ("Заедно"). Започнах я малко, но ми се струва, че и до края няма да успея да уловя, защо японците наричали Гавалда "новата Саган" (всъщност, това продиктува интереса ми)  Rolling Eyes
(Видях, че има и филм от миналата година по книгата с хубавия  Embarassed Guillaume Canet.)

Видях отдавна новото издание на "Гласът на планината" (чела съм старото, мисля, че беше от времето на социализма, мързи ме да проверя) и трябва да похваля издателство "Рива"  Peace Хубаво подбор на автори и заглавия имат.

За Пол Остър не мога да помогна, отказах се отдавна да го чета  Rolling Eyes

# 599
Моля, кой беше авторът на тези стихове?
 Когато от безпътица премазан си
 и си зазидан в четири стени
 от всички свои пътища прерязани
 нов път си направи и пак тръгни!
 Живей и всяка адска жега
 с капчукова вода полей!
 Дори да ти коват ковчега
 живей, приятелю, живей!

не са ли изпети и в песен?