Отговори
# 15
Кръци, благодаря за темата   bouquet.

Радвам се, че Митко на Кали и Сашко на Тетка се оправят.

За празнуването на Коледа и Нова Година съм без претенции. Когато решите, ако сме здрави - идваме. Едва ли ще пътуваме тая година, че за влак ми сеструва малък още (или си нямам доверие нанервите, че ще го издържа).

За крещенето - Не бих казала, че вика необичайно много. Поне за сега.

Херка, Лови  Hug За малко и аз да почна да се оплаквам, но като прочетох вашите понеделници, ще си замълча.

Лека вечер на всички.

# 16
Здравейте!
Румена, и аз така  ooooh!- криво ми е цял ден,че Габи ме събужда десет пъти през нощта и все иска да я люлея на ръце и като забавя ритъма и надува гайдата/зъби ли е ,що  ли е... ooooh!/,ама като прочетох как е при Херка и при Лови,си викам"я,да се стягам Thinking"...
Но, да ви кажа щом сме здрави/пу-пу/ - всичко е наред.Само дето не сме излизали от няколко дни и #Crazy
Кръци, благодаря за темата   bouquet.

Радвам се, че Митко на Кали и Сашко на Тетка се оправят.

За празнуването на Коледа и Нова Година съм без претенции. Когато решите, ако сме здрави - идваме. Едва ли ще пътуваме тая година.

За крещенето - Не бих казала, че вика необичайно много. Поне за сега.

Стискайте палци да поспим тая нощ,че и през деня спа два пъти по 40мин.
Лека нощ!Бъдете здрави! smile3524

# 17
 Tired
Снощи Калоян ни разказа играта. Събуди се в 12:30ч с рев. Пръсках низита, защото ми се стори запушено нослето - чуха ни отвъд Пловдив. Т нямаше. В спалнята е топло, сложих на парното съд с вода, да не би да е сух въздуха, проветрих. Пробвах да му дам вода, не помага, биберон също. Мазах венците с Дентинокс - чорчук. Смених памперса. Вдигнахме да се поуспокои и щом го сложихме обратно в леглото - започна да реве до засиняване. Реших, че са зъби и дадох панадол  ooooh! - ефект нулев. Реве, та се къса... Вдигнахме го пак да се поуспокои, пуснахме го да си играе и се засмя. Пробвах дали не го болят ушетата - не. Пак в леглото, пак рев, скарах му се, още повече се дере. Реших, че е инат и ми идеше да го нашамаря.  Embarassed Дра се докато не го вдигнахме да играе, при това след толкова плач, се успокои по-бавно. В 2ч реших вече да го слагам да спи - ама не... рев. Аз легнах, че съм на работа днес. Мъжът ми го е приспал в 3:15ч.
Абе някой знае ли какво е това чудо? Да не би да му има нещо на детето, нещо, което пропускам? Сега се обвинявам, че му се карах снощи, а милото така плочеше.  Cry

Последна редакция: вт, 27 ное 2007, 07:19 от sleepy

# 18
  • Откъм Варната
Уф и Митака такъв крив вчера, ама поне прилично си заспа към 12.30 и още спи

# 19
Добро утро Hug
Станала съм от ранни зори не мога да спя от кашлицата ми и от болките в гърлото,ужас е.
Сега разбирам какво им е било на децата,като бяха зле.
Иначе и наш САШКО е на вълна по нощите да става и да плаче без причина,вече 2 нощи сме така и все става около 2 часа близо 20 мин реве или се дере и после трудно заспива,но не винаги на неговото легло ,понякога между нас с мъжо и като заспи дълбоко го пренасяме на леглото му.
Утре ще ходим да купим на ЕЛЕНА апрески обещаха ни от Росиньол че ще докарат чак от ВАРНА нейният номер,че за няколко дена тук се изкупили апреските с номер 23-24.
На САШИТО и на него взехме апрески,че тая година ще има зима и да са му топлички крачета като ходи на вън,че болестите идват от студени крака,поне аз така се разболявам.
Иначе през деня и двете дечица са весели,но още си кашлукат и двамата,тая кашлица много упорита,ако ЕЛЕНАТА се поуправи може да я пускам утре на градина,че много вече и се ходи на детето,писна му с мен и САШЕТО.
Днес май ще е доста студено нищо, че тук вече в Сф има слънце тъй че илизане няма да има вече толкова се наплаших с тия болести,че нямам смелост винаги да ги извеждам навън дори и за полвин час.

# 20
Здравейте и от нас с Вяра в новичката тема,за което благодарности на авторката!  bouquetИзползвам намалението да се включа,докато тя още спи.То който не спи нощем,сега си доспива.Де да можех и аз,ама-нъцки,кой ще оправя каката за градината и кой ще оправя къщата?!
Добре сме,мъжо си спечели почерпка,в неделята стегна возилото и като се пооправи времето пак ще миткаме из yлиците.Спестихме засега някой лев и се въздържаме от покyпка на нова количка,да не казвам на лош чaс,пy-пy.Днес каката има открит yрок в детската по математика и дaно вятъра yтихне слетобед,че да можем без притеснения да отидем да я видиме как се справя.
Да се включа и аз по дискyтираните теми:от една седмица и тя го владее,което ме изцъкля направо Crazy.За бyденето все сме си така,по няколко пъти на нощ докъм 5h,когато се yспокоява и спи до 9h-9.30h.
Най новото при нас е,че вече се задържа права за по дълго време без опора и прави повече от 3крачки,но ще поизчакам да е по yверена,та тогава да направим прощъпалника.
Чао,че се събyди!Бъдете здрави и лек ден от нас! Hug

# 21
  • Някъде в Европа...
Tired
Снощи Калоян ни разказа играта. Събуди се в 12:30ч с рев. Пръсках низита, защото ми се стори запушено нослето - чуха ни отвъд Пловдив. Т нямаше. В спалнята е топло, сложих на парното съд с вода, да не би да е сух въздуха, проветрих. Пробвах да му дам вода, не помага, биберон също. Мазах венците с Дентинокс - чорчук. Смених памперса. Вдигнахме да се поуспокои и щом го сложихме обратно в леглото - започна да реве до засиняване. Реших, че са зъби и дадох панадол  ooooh! - ефект нулев. Реве, та се къса... Вдигнахме го пак да се поуспокои, пуснахме го да си играе и се засмя. Пробвах дали не го болят ушетата - не. Пак в леглото, пак рев, скарах му се, още повече се дере. Реших, че е инат и ми идеше да го нашамаря.  Embarassed Дра се докато не го вдигнахме да играе, при това след толкова плач, се успокои по-бавно. В 2ч реших вече да го слагам да спи - ама не... рев. Аз легнах, че съм на работа днес. Мъжът ми го е приспал в 3:15ч.
Абе някой знае ли какво е това чудо? Да не би да му има нещо на детето, нещо, което пропускам? Сега се обвинявам, че му се карах снощи, а милото така плочеше.  Cry

Слиипи , абсолутно същата история с разлика в часовете. При нас беШе снощи от 00ч до 1.40. Разнасях го, пяхме, той заспива на рамото ми, а се насоча да легна и рев, даже лягах с него върху мен, не и не... Не иска да су4е, блъска ме да ставам....., не знам и аз какво беше това чудо.... newsm78 Аз също се ритесних да не ми да му има нещо.....

# 22
И ние сме същата картинка рева миналата нощ през час и половина и аз също реших че са зъби но тая сутрин се събуди със сополив нос и кашлица и то сериозна.Направо ми е много тъжно.Следобед ще го водя на лекар.
Дано не е нещо сериозно има и малко температура.Ужас ще се побъркам.Много ми е тъжно. Cry
Пожелавам на всички болнички бързо да се оправят.Аз ще бягам че имам куп задачи. #Cussing out

# 23
Здравейте и от нас!
Всички болни бързо да оздравяват и никакво боледуване вече  Naughty
Слийпи, при нас същата песен се пее няколко пъти вече. Ако си играе, няма проблем, ама сложим ли го да спи, ужасТа настава наново  #Cussing out Ама това е положението.
Марти вече е с 16 зъба, стигнахме Ема на Барабана  Mr. Green Всъщност може вече да са изкарали и останалите - ами да вземат да пишат, да не се крият!
Тук е слънчево, но има много силен вятър и няма да излезем, че и аз нещо се наплаших с тия болести.
Айде правете си вече коледни аватари и да внесем малко коледно настроение в темата!  Grinning
Приятен ден на всички и прегръдки на малките дечица!
П.П. Парите за операцията на Марти на Ива78 се събраха и скоро ще пътуват за Бон. Благодаря на всички, които успяха да се включат   bouquet

Последна редакция: вт, 27 ное 2007, 13:43 от Анонимен

# 24
Тук сме, тук Mr. Green
Чета нищо не пропускам, просто няма с какво да се похвалим Simple Smile
Зъбите са ни 16 все още само си растат Mr. Green
Здравички сме и не пропускам да излизаме, само в мъгла не я извеждам, но пък тогава ходим до ХИТ или някой друг магазин. Даже вчера в снега и кишата цопаше много се накефи едвам я прибрах Mr. Green
Много болни дечица Sad Да оздравяват бързо Hug
Напоследък ми се събраха няколко нощни излизания, без мъж и дете чак до към 12-1  Mr. Green Чуствам се направо супер Peace
Пу пу да не урочасам, че току виж мъжо ми е спрял кранчето Whistling
Ох ама съм заспла Кръци мерси за темата  bouquet
За Коледното парти нямам претенции тук сме си по празниците.

# 25
  • Стара Загора
Слийпи, Лови, AIR значи сме в един клуб  Tired
Три, четири дена Слави ни разказа играта...изнервени сме и двамата с баща му. Само мрънкаше и ревеше...ляга с рев, става с рев. Ни спи, ни яде Tired
Днес като че ли е по-спокоен...явно зъби са били...трябва да преброя отново наличността Mr. Green
Казах на мъжа ми, че е страх да го бия защото ме е страх да не си изтърва нервите, че има опасност да го пребия Twisted Evil Едва издържам в дните му на кризи...то хайванчето не е виновно ама аз не издържам.
Днес бяхме на ваксина...полиото. Рева яко ама сестрата като му даде един бонбон се ухили до ушите и веднага спря Crazy

# 26
Ех, много неспокойни станаха тези дребосъци наведнъж  Sad ,  а дали не е от дългото седяне в къщи, как мислите  newsm78 ?!
Ох, мами, я кажете за ваксините, че нещо пак се обърках, ние сложихме последно за шарките на 1г. и 1м. и нашата докторка каза че вече чак на 2г. има реимунизация против ДТК  33uu . А сега на 1г. и 2м. има ли реимунизация за полиомиелит? Миналата година слагахме Инфанрикс за ДТК , а полиомиелита беше на капки. Вече съвсем се обърках, моля ако някой може да даде малко повече информация  Praynig !
Херка а вие каква ваксина за полиото слагахте при първите приеми?!
Нека болните да оздравяват по-скоро , а малките палавници да стават по-спокойни !  Hug

# 27
  • Стара Загора
Диди всичките ни ваксини са били по касата.

# 28
Благодаря, Хера bowuu , разбрах! Ама то така поне си знаеш кое след кое следва, че ние с тези 3-валентни, 5-валентни, съвсем се обърках вече  newsm78

# 29
Диди, това е имунизационния календар. Има изменение на Наредбата. Ще го копирам отдолу
http://pramed.com/imuniz_kalendar.htm

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 15 ОТ 2005 Г. ЗА ИМУНИЗАЦИИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ДВ, БР. 45 ОТ 2005 Г.)
Издадена от Министерството на здравеопазването
 Обн. ДВ. бр.5 от 18 Януари 2007г.
Параграф единствен. В приложение № 1 към чл. 2, ал. 2 "Имунизационен календар на Република България" се правят следните изменения и допълнения:
1. Ред
"
Двадесет   Втора реимунизация   Тривалентна   мускулно,
и два   против полиомиелит   инактивирана   0,5 мл
месеца   (V прием)   полиомиелитна   
        ваксина   
        (I, II и III тип)   
            "
се заличава.
2. В ред "Седем години" във втората колона думата "трета" се заменя с "втора", а текстът "(VI прием)" се заменя с "(V прием)".

Инфанрикс заменя това, което и ДифТетКок. И тя е тривалентна. Слагали сме същата. Просто ще си я купим като наближи реимунизацията пак (дано я има още, де).
Не е лошо да се включи Любопитка и ако има други лекари за разяснение.
Това минапомня, че не ни викат декември за полиото. Трябва да погледна дали там изоставахме, че нещо се замотаха миналата година, докато чакаха убитата.

Лека вечер на всички.

Общи условия

Активация на акаунт