Някой има ли проблем с вестибуларния апарат?

• 540 637
  • 789
  •   1
Отговори
# 30
Имам този проблем от 25г.До този момент съм взимала какви ли не лекарства,но никакво подобрение.Не мога  да си обесня как до сега не се е намерил нито един специалист който да предпише точното лекарство за това  нечовешко заболяване.Това си е направо АД???????!!!!!! Предполагам,че в другите държави имат по- адекватно решение на въпроса!Някой знае ли други методи?????????

# 31
Аз също имам проблем с вестибуларният апарат.Когато съм в легнало положение потъвам,когато си завъртя главата на дясно получавам силен световъртеж.Понякога ми се случва и когато съм права.Погледна ли на горе или на дясно-падам.Ходих на отоневролог(казва се Д-р Широв във бившата болница ИСУЛ),каза ми,че ми се запушва кръвоносен съд.Пих 1 месец флунаризин актавис и дименхидринат.Сега имам много рядко кризи.Правих си снимка напрешлените за шипове,но нямам и трябва да си направя скенер на мозъка,но ме е страх.Сигурно при следваща криза щего направя,защото са ужасни.Доктора ми каза,че всичко става когато ми е ниско кръвното и после го вдигна рязко.Така че не се ядосвайте.

# 32
аз също имам  проблеми  със вестибуларният апарат от 2 години. Получавам кризи, които са ужасни. Ходила съм и на невролог, и на УНГ и нищо. Пила съм Флунаризин и Деанксит, отшумява , след известно време пак се появява криза.
Сменях различни лекари и никой не постави точна дияагноза. Всеки ти казва стрес, живей по спокойно, изписва ти някакви лекарства и се приключва въпроса. Ужасно е, но... какво да се прави.

# 33
Е и аз да се запиша.
Преди 3 год се събудих от силен световъртеж, след това месеци наред ми се виеше свят, особено като си наклоня главата. Казаха ми, че имам позиционен отоневрологичен синдром , образуват се кристалчета във вест. апарат, които като си движиш главата се разместват. Отделно имам и  шипове на врата. Пих Кавинтон, докато се разтопят, беше ужасно. #Crazy

Лошото е, че 3 месеца след като родих, започнах да имам замайване, оказа се, че сега пък ми е от тревожност,  пия жълт кантарион и гинкобилоба, помага донякъде.
Много са ужасни тези световъртежи, защото не могат да се контролират Cry

# 34
  • на брега на морето
Няколко пъти получих силен световъртеж. Казаха ми, че имам Мениероподобен синдром. Ако си лежа в леглото нищо ми няма. Само при ставане е ужасът. Пила съм Бетасерк - при мен беше изключително бързо действието му. Харесвам го, но при кризи ползвам Медрин. Понякога си помислям, че отдавна не съм се клатушкала и на другия ден веднага получавам световъртежа. Два пъти имах едно изживяване - първия път гледах телевизия, а втория път пред компа - нещата се раздвоиха, разфокусираха, дори не мога да ги опиша точно. Отминаха от самосебе си. Вие изпитвали ли се това? newsm78

# 35
Здравейте!От дълго време се двуумях дали да пиша и накрая се реших.Дано някой успее да ме насочи към точния лекар.Имам проблеми със световъртеж когато съм легнала и се обръщам от една страна на друга.Ходих на невролог и отоневролог .Изписаха ми бетасерк и кавинтон които пих дълго време и нещата отзвучах.В момента в който ги спрях след близо месец  кризата се повтори.Имами ошипяване на врата на почти всички  прешлени.Сега отново трябва да започна отначало но докога ще така?Чувстваш се нестабилен не можеж да работиш нормално и просто е един ад.Ако някой има подобен проблем и е получил адекватно лечение моля да пише!

# 36
Като гледам доста жени са с този проблем, но и мъжът ми  го има от 3 години, получи го в казармата след силен стрес. От тогава сме сменили 1000 доктора и професора и доценти и всички казват само едно- Стрес. е добре де, но той си е спокоен, не се стресира и въпреки всичко пак има виене на свят.Пи всякакви антидепресанти и успокоителни- не помага нищо! Някои да се е излекувал от тази болест, защото при нас положението изглежда безнадеждно Praynig И при кои специалист сте били?

# 37
  • на брега на морето
Ако имаш доказано ошипяване са ти нужни гимнастиките на Норбеков, може да приемаш настъргана целина с кисело мляко в продължение на 40 дни. Пълниш с етанолов спирт 70 градусов бурканче от бебешко пюре и слагаш 2 пакетчета лимонтозу. Разбъркваш да се разтвори до колкото може и всяка вечер ошипените места се назазват и разтриват поне 3 минути. Слагаш вълнено парченце и така спиш.

# 38
  • на брега на морето
Като гледам доста жени са с този проблем, но и мъжът ми  го има от 3 години, получи го в казармата след силен стрес. От тогава сме сменили 1000 доктора и професора и доценти и всички казват само едно- Стрес. е добре де, но той си е спокоен, не се стресира и въпреки всичко пак има виене на свят.Пи всякакви антидепресанти и успокоителни- не помага нищо! Някои да се е излекувал от тази болест, защото при нас положението изглежда безнадеждно Praynig И при кои специалист сте били?

Котенце, не разчитай, че е спокоен само защото няма външен израз на стреса. Щом толкова специалисти са казали, че е стрес най-добре е да отидете на психотерапевт. Може проблемът да е в душата newsm78

# 39
о той в тези неща изобщо не вярва, ако му предложа дори ще ми се изсмее в лицето. По принцип не е агресивен, но ако има повечко проблеми става леко нервен- но това е разбираемо....всички ставаме понякога

# 40
Здравейте, аз получих преди 9 години една много силна криза , която не се обусловена от никакъв стрес, просто се започна със страшно главоболие сутрин, след което световъртеж, кръвното ми бягаше по цялата скала, и повръщане. Докторите се бяха видели в чудо докато открият какво ми е. Накрая ми поставиха диагноза Мениероподобен синдром.
Но оттогава не съм получавала такава криза, само от време на време ми се завива свят, има дни в които съм много отпаднала и получавам сърцебиене.
Никакви лекарства  не пия. При първата криза ми изписаха само аналгин и пирамен  newsm78

# 41
Zdraveite!Polucih svetovurteg mnogo silen kakto si stoyah na stola mi se dogadi i cyalata staya vse da se vurti s baysna skorost.Mnogo se uplashih pomislih ce ste umra i nyama da moga da vidya povece deteto si.Izvikaha burza pomost kazaha-vestibularen sindrom.Dosega ne sum polucavala nesto posobno kazaha ce moge i ot stres da e no az nego den byah spokoina,nyamam shipove  no se cudya dali da ne si napravya rezonans.Imam i glavobolie trugva ot vrata  otzad po glavata i v slepoociata ili puk samo ot ednata stranaMislya si da nyamam nesto v mozuka li puk sudovo?vse pak sum na 34 samo:) Pishete

# 42
здравейте на всички осъдени в клуба.аз съм със същия проблем и искам да попитам някой ходил ли е на ЯМР или на скенер.вече се виждам в чудо и не знам какво да правя.при мен освен световъртеж има главоболие и едното ухо ми пищи а другото съскаи другото което е кръвното ми не е хич наред то е 75/80,70/80,60/80 и така много се сближават границите и ако някой има същия проблем знае какво е чувствотоПРОСТО БИХ ГО НАРЕКЛА ЕДИН СТРАШЕН АД.в момента съм на бетасерк гинкогард и някакви билки но полза никаква от 3 месеца на сам.толкова сам зле че спрях кафето и цигарите и единствено ми дава надежда 3 год. ми детенце и само мога да ви съчуствам защото знам какво е..................................

# 43
  • Абсурдистан
бетасерка сваля допълнително кръвното.
Между другото не съм сигурна, че ти имаш проблем с вестибуларния апарат.
Просто ти се вие свят от хем ниското, хем  с доближени граници кръвно

здравейте на всички осъдени в клуба.аз съм със същия проблем и искам да попитам някой ходил ли е на ЯМР или на скенер.вече се виждам в чудо и не знам какво да правя.при мен освен световъртеж има главоболие и едното ухо ми пищи а другото съскаи другото което е кръвното ми не е хич наред то е 75/80,70/80,60/80 и така много се сближават границите и ако някой има същия проблем знае какво е чувствотоПРОСТО БИХ ГО НАРЕКЛА ЕДИН СТРАШЕН АД.в момента съм на бетасерк гинкогард и някакви билки но полза никаква от 3 месеца на сам.толкова сам зле че спрях кафето и цигарите и единствено ми дава надежда 3 год. ми детенце и само мога да ви съчуствам защото знам какво е..................................

# 44
не сам поставила сама диагнозата си а лекар невролог.доверила сам се защото все пак е лекар.и все пак наистина всичкото това е от голям стрес и нерви

Общи условия

Активация на акаунт