Витилиго 2

• 303 272
  • 1 182
  •   1
Отговори
# 975
здравейте, от м. април чета във форума. Синът ми е на 8 г. и е с витилиго. От преди 10 г. мъжът ми също е с такава диагноза, той естествено се е отказл да ползава какво ли не но за детето не мога да се примиря. Мажем се с крем  пигменто и пие таблетите, започнахме с Vitix, но от него нямахме никакъв резултат. От както маже Пигментото част от петната са потъмнели, а по ръцете на някой от белите участъци има малки пигментирали точици. Скоро една позната ми даде адрес на една канадска фирма Dermabest която предлага гел Novitil . Някой от форума има ли информация за него и неговото приложение. Пусках на фирмата един въпрос и те по ел пощата ми върнаха отговор. Оностно  възрастта на детето мога спокойно да го примагам, само трябва да се съобрази тена на кожата, тъй като гела се ползва с излагане на слънце.
Пишете

# 976
Здравейте и от мен отново, отдавна не съм писала, но сега искам да споделя с вас и с надеждата че ще мога да помогна и на някой друг в борбата с виталигото.
как то ви писах дълго време се борих с виталигото, ту изчезваше, ту пак се появяваше (лекувах се с меладинин или нещо подобно). Последно ми се появиха петънцата в началото на тази година, но този път реших нищо да не предприемам. Сега 1 месец след като се прибрахме от морето забелязах че започват да се скриват и останах много изненадана, тъй като нищо не правех по въпроса. известно време се чудих какво може да предизвика скриването на петната и днес реших да проверя следното нещо. (само да вметна че пия фолиева киселина от около година тъй като правиме опити за забременяване) та реших да проверя дали има някаква връзка между фолиевата киселина и виталигото и се натъкнах на следното нещо. оказасе че нивата на фолиевата киселина, витамин С и В12 са доста ниски при хората страдащи от виталиго, и често комбинацията от витамините и излагането на слънце дават спомадат пигментацията на кожата при хора с това заболяване.
ето и линк за повече информация.
http://vitiligo.hit.bg/TREATMENT/NATURAL_ALTERNATIVE.htm#top
дано да съм ви била полезна и пожелавам успех в бората с виталигото на всички

# 977
здравейте, ако има майки на деца 6-10 г. с витилиго моля, пишете. Обиколихме лекарите в София, Благоевград и къде ли не. не мога явно да подадна на съответния специалист, какво имам в предвид, че тези дерматолози си знаят едно и също.   Въпросът ми е към родители на деца с витилиго кои са лекарите, които наистина се занимават със заболяването. Една докторка в Благоевград ми каза, че нямало проблем в пубертета той ще израсне и хормонално ще се справи с витилигото. Благодаря

# 978
Здравейте и от мен скоро не съм се включвала във форума,но се сетих за един лек и искам да споделя с вас.Преди може би 20 години ходих на доктор в Слънчев бряг,но докторката не можа да ми каже нищо конкретно на излизане от кабинета сподели с нас,че неин пациент се е излекувал като ядял нещо от градината си,което може да се консумира сурово,варено,печено и т.н. така и не разбрах какво е това,защото човека не е пожелал да каже.Ако някои знае нещо по въпроса да пише много ще бъда благодарна.

# 979
  • plovdiv
Здравейте дъщеря ми е на 2г.и 6 м. преди около месец  забелязах 3-4 бели петънца в зоната на слепоочието.Все още са си там и не знам дали това не витилиго.Четох в нета,но никъде не намерих как започва заболяването?Много съм притеснена.

# 980
Започва просто с появата на бели петна на кожата. Обикновенно сигурно се диагностицира витилиго, когато започнат да се разпространяват по други места.

# 981
  • plovdiv
Да изчакам или да я заведа на лекар?Може да е имала пъпчици,които са оставили бели следи,като не е изпечена кожата от слънцето.

# 982
Не е стандартния начин на поява на витилиго!

И все пак я заведи на лекар, за да се изясни какво е! newsm10

# 983
Да изчакам или да я заведа на лекар?Може да е имала пъпчици,които са оставили бели следи,като не е изпечена кожата от слънцето.

Багира е права, че слепоочието не е много стандартно място за петна. Сложи една снимка ако искаш, изрежи само тази част на снимката където са точките.

# 984
Здравейте.. за първи път писах в този форум преди 5 месеца за съвет за добър специалист.. Отговор не получих..Петната на синът ми са от февруари. Никои в къщи непредполагаше, че е витилиго. Той е на 20год. След информация от интернет се съмнявахме, че може да е витилиго. Посетихме един от най-добрите дерматолози в града и той постави диагнозата..Започнахме борбата с витилигото като първият съвет беше, че трябва да сме приятели с него Simple Smile Приятл със самата болест независимо каква е ! От там нататък посетихме дерматолог във София и във Варна. По съвет на вторият лекар съчетахме двете лечения. От Юни месец до сега пием всеки ден много витамини Центрум, Фолиева киселина, Витамин C, Последните 3 месеца през ден муслкулно витамин Б12 и подкожно екстракт Aloe Vera.. Незнам до кога ще е ефекта но малките петна изчезнаха а големите намаляват.. Всички в къщи се надяваме, че поне ще стопираме развитието. Защото като всички Вас първоначалният шок беше голям. Да с това се живее но е нужно време за да свикнеш. Успех на всички в борбата с витилигото и да не забравяме, че е само козметичен проблем. Simple Smile Поздрави от Добрич Simple Smile

# 985
[zdraveite na 26 goini sam i ot 15 godini imam vitaligo. iskam da popitam niakoi koito znae kak da se svarja s doktor Poriazov.molia niakoi ako znae kordinatite mu da mi pi6e.BLAGODARIA PREDVARITELNO

# 986
И отново бързо писъмце за интересуващите се - изпарена до 1/4 урина е урина, която се загрява и изпарява до 1/4 от обема си. Има и др. способ, който е чрез замръзяване и който предполага по-продължително сахръняване на полученото, но не съм го практикувала и не мога да го опиша по тази причина.

# 987
И отново бързо писъмце за интересуващите се - изпарена до 1/4 урина е урина, която се загрява и изпарява до 1/4 от обема си. Има и др. способ, който е чрез замръзяване и който предполага по-продължително сахръняване на полученото, но не съм го практикувала и не мога да го опиша по тази причина.

Каквото и да става с мен това няма да го пробвам  Mr. Green

# 988
Здравейте.. за първи път писах в този форум преди 5 месеца за съвет за добър специалист.. Отговор не получих.......

Не ни упреквай, ако се върнеш назад в темите, едва ли ще намериш име на лекар и клиника, които лекуват витилиго и които някой препоръчва, защото са му помогнали.
Стискам палци за вас.

# 989
д-р Порязов 0887 80 13 12 и 07262193.
Говорих с него през м. май за сина ми, но той каза, че лекуваха само хора над16 г. и с тегло над 50 кг.
Една колежка ми даде неговите координати и каза тя твърдеше че нейна близка се е излекувала напълно от витилигото с неговите билки.
Успех на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт