Витилиго 2

• 303 277
  • 1 182
  •   1
Отговори
# 315
radovenska, странно, че не ти е понесъл витикса, други витаминки разни като пиеш имаш ли проблеми? Кофти за стомаха са антибиотици, разни илачи при неврологични заболявания, антимикотични и пр., но обикновени витамини ..... Ти да нямаш язва или да гастрит, които да са били обострени тогава?

# 316
Ariadni, не го вярвам аз това със стреса. Какъв толкова стрес при малки бебета и деца? Да стреса провокира, но явно наследствената предразположеност играе голяма роля.

# 317
Да, f(х) при малките деца е неясно, може би като се има напредвид че витилигото е автоимунно, а децата носят гените на родителите си...Не знам, при моята по-голяма сестра витилигото се появи първо, след това и при мен, а в нашето родословно дърво е нямало случай (разследвала съм:),  другото е че тя има проблеми с щитовидната жлеза, и аз веднъж си изследвах някакви хормони, не бяха много в норма. Как така, по дяволите  #Cussing out Simple Smileот толкова поколения точно при нас се прояви ! Та може би причините за появата и развитето му са комплексни, и стреса, и недостатъчно силната имунна система помагат.

# 318
А, всъщност и nnnnn и f(х) сте от Варна, познавате ли се ?

# 319
Ariadni, твоето разследване е стигнало най- много 3 поколения назад, което е крайно недостатъчно когато се говори за наследственост, поне аз така мисля. Витилигото е дреееееевно заболяване, чела съм някъде, че има свидетелства от Египетско време.
В моята рода също няма спомени за такива "случаи" , по - скоро нямаше. Братът на баща ми се разболя преди 5 години, т.е. около 10 години след мен. Витилигото е същия тип като моето: шарени, не големи петна, не се разпространяват бързо, някои репигментираха сами без никакво лечение.
А, всъщност и nnnnn и f(х) сте от Варна, познавате ли се ?
Вируално.

# 320
  • пак там
Да, f(х) при малките деца е неясно, може би като се има напредвид че витилигото е автоимунно, а децата носят гените на родителите си...Не знам, при моята по-голяма сестра витилигото се появи първо, след това и при мен, а в нашето родословно дърво е нямало случай (разследвала съм:),  другото е че тя има проблеми с щитовидната жлеза, и аз веднъж си изследвах някакви хормони, не бяха много в норма. Как така, по дяволите  #Cussing out Simple Smileот толкова поколения точно при нас се прояви ! Та може би причините за появата и развитето му са комплексни, и стреса, и недостатъчно силната имунна система помагат.

Ендокринолог ми беше казвал, че наличието на едно автоимунно заболяване означава, че има голяма вероятност да се появи и друго автоимунно заболяване - витилиго, диабет, щитовидна жлеза и тъдъ.

# 321
  • Варна
Миналата година правих изследвания за щитовидна жлеза- нищо и няма /на жлезата де  Simple Smile/ . Тази година си направих почти пълна кръвна картина - "здрава съм като бик".
Нямам роднини с витилиго със сигурност и то доста поколения назад, не съм имала и особени стресове /имам предвид нещо твърде необичайно/
Е от къде се пръкна тази дивотия  newsm78

# 322
Витилигото е автоимунно заболяване , като много други. Радвайте се , че имате само него, а не цял автоимунен комплекс. Прочетох добри отзиви в Rozali.com от използването на гел Алое на FLP . Може би е хубаво да се опита, но е много скъпо - опаковка 1л. струва около 48 лв., а се изразходва за 10 дни.

# 323
Сега наново разглеждам този сайт и виждам , че може да се поръча с Western Union. Чудя се дали да не взема да си го поръчам.

Vaniav реши ли се да поръчаш това олио и ако си го получила мислисх ли че има някакъв резултат?

# 324
nnnnn,  правиха ли ти ТАТ и МАТ кръвни изследвания - те са които категорично доказват нередности при щитовидната жлеза, и по точно автоимунното - Хашимото синдром, каквото се оказа че има сестра ми, само изследване на хормони не било достатъчно. Аз съм си правила само хормони, и на ехограф ми гледаха жлезата, но без ТАТ и МАТ не искаха да ми кажат дали е ок или не положението.

# 325
  • Варна
nnnnn,  правиха ли ти ТАТ и МАТ кръвни изследвания - те са които категорично доказват нередности при щитовидната жлеза, и по точно автоимунното - Хашимото синдром, каквото се оказа че има сестра ми, само изследване на хормони не било достатъчно. Аз съм си правила само хормони, и на ехограф ми гледаха жлезата, но без ТАТ и МАТ не искаха да ми кажат дали е ок или не положението.
  причината да отида на ендокринолог бе точно витилигото,.нямам други оплаквания. Това и обясних  на лекарката. Жената бе любезна и взе присърце проблема. Изследва ми аnti tpo i tsh /каквото и да значи това/. Прави ми и ехография - всичко бе в норма

# 326
Здравейте,
за първи път се включвам във форума. Имам по-голяма сестра, която от както я помня си е все с витилиго. И тя е пробвала какво ли не, но без успех. Единственото лечение, което й помогна в известна степен беше един крем от билки, който го купуваше от Димитровград (или по-точно на около 2км от него, т.е. направо от Сръбия). Тя има петна на всичките характерни места, но значително намаляха тези на коленета и лактите - от много големи останаха почти незабележими. След като спря да се маже, защото повярвайте схемата не е никак лесна, след известно време пък започнаха да й излизат на други места - раменете и гениталите. За сега не провежда никакво лечение.
Та сега за мен: аз съм на 28г и миналото лято след морето забелязах не едната ми ръка 2-3 съвсем малки бели петънца. Веднага ми мина през главата, 4е сигурно е витилиго, но докато се реша да отида на лекар кожата ми изсветля и петната вече не се виждаха. Да но вече от 3-4 месеца започнаха да ми излизат петната и по двете ръце. Отидох на лекар и съответно и аз се оказах с витилиго. Тя ми каза да се мажа с Vitix gel и Protopic (или Elidel) и да пия всеки ден хапчетата Vitix tabl.. Аз казах на докторката, че почти не вярвам, че ще има ефект, но тя каза че си заслужава да опитам, заштото мойте петна са все още малко.
Има ли някой, който да е провеждал лечение с тези медикаменти и някакъв резултат.
 newsm78 От няколко дена само чета по темата и въобще не зная от къде и с какво да започна. Дайте някакво предложение - да ги почвам ли тези мазила, изследвания ли да си правя, за консултации във Варна, София или където и да е ли да ходя.

# 327
Здравейте Grinning Не съм влизала отдавна и доста време мина,докато ви прочета.
 За намазването с автобронзант(някой ме е питал)-мажа само белите петна.
 бременност и раждане-през бременността си получих малки петна,но не им обърнах внимание.Обаче минути след като родих и набирах тел.№ на татито да му съобщя новината видях ръцете си с побелели кокалчета и пръсти.Ама толкова бях щастлива и продължавам да съм с моята кукла Mr. Green
 Месеци по-късно ми поставиха диагноза и до сега съм се лекувала само с алое инжекции и В12 таблетки.Не искам да всявам негативизъм,но няма промяна Tiredпри мен,но пък доктора,при който ходя-по-горе се споменава за него Бакърджиев-ДКЦ Чайка-Варна е оптимист и желае да прилагаме само щадящи методи на лечение и даже ми каза,че"Ако не помага алоето,то поне локализира проблема и най-вече не вреди".Само едно ме притеснява и то е,че не съм си правила по-обстойни изследвания на щитовидна жлеза,кръвни и т.н и лошото е,че и джипито и кожния са категорични,че нямало нужда,щом нямам физически оплаквания.В нета четох ,че при проблем със щитовидната жлеза се променяла телесната температураи това било сигурен индикатор и малко се успокоявам.Ама как да ги убедя да ми назначат изследвания Thinking

# 328
Здравейте, за първи път се включвам и искам да споделя че детенцето ми, което е на 3 години е с вероятна диагноза витилиго според дерматоложката.Има петна и на двете ръчички до раменцата.Изписаха ни Витикс и Адвантан да се маже сутрин с едното и вечер с другото.Като чета всичко тук започвам да се отчайвам.Затова Ви питам какво наистина помага за това заболяване,ако има някакво хомеопатично,бих пробвала,защото от половин година лекуваме бронхити и ангини само с хомеопатични, а нашата хомеопатка вдига рамене.Благодаря Ви предварително!

# 329
Някой ме попита как ползвам черния чай и каккъв вид е. Ползвах за два дни едно пакетче  с English Breakfast black tea , това се случи да имам в къщи в момента. Доста силна отвара направих, общо излезе накрая около 1 супена лъжица. Петната ги покривах на няколко пъти, просто изчаквах 1-2 минути да попие и отново и отново поставях от отварата. Не е 100 % маскировка, но не са и така бяли както преди маскирането, особено на места, кядето кожата, която има пигмент не е потямняла, абсолютно сзм доволна от това как изглежда след чая. Разбира се, като си пусна душа вечер, отмива се, но пак поставям:))) Днес трябва да правя друга отвара, защото старата сяърши, а нали казват, че не бива да се ползва за повече от два дни. Ще трябва да купя друг чай, не вярвам да има разлика между един вид черен и друг вид. Трябва да са силни всичките, та нали едно време ги ползвахме да боядисваме дантели и други платнени неща с черен чай?

Общи условия

Активация на акаунт