Витилиго 2

• 303 282
  • 1 182
  •   1
Отговори
# 360
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НЯКОЙ ПРОБВАЛ ЛИ Е ЛЕЧЕНИЕ С БЕРГАМОТОВО МАСЛО
Преди доста години беше като част от лечението на Русенския ветеринар.Много силен природен псорален,извлича се от цитрос.плодове(лаяна).Усилва страшно много фоточувствителноста на кожата.Трябва да се използва предпазливо,с постепенно увеличаване на времетраенето на излагане на слънце.Сестра ми,която е със здрава кожа с едно намазване и еднократна слънчева баня придобиваше тен,като след сто такива.

# 361
f(x) ne e lo6o da gleda6 po-pozitivno na ne6tata, za6toto po tozi na4in ubiva6 i na6eto jelanie da se borim. Da sabrali sme se da govorim, koeto ne ozna4ava 4e triabva vzaimno da se obezsar4avame.

Ъх, аз съм официалния песимист на тоз форум Wink.
Този път даже оптимистично подходих, твърдейки, че Рисия няма проблеми с обмяната на в-вата, е поне не си ги е докарала от Б12.

Обръщам се към всички , които сега започват лечение . Въоръжете се с търпение, укрепвайте имунната си система, защото каквато и да е конкретната причина за имунния дисбаланс, той е налице. Да се излекуваш от витилиго си е същинско чудо. Лекувайте цялото тяло като използвате изключително природни продукти. От личен опит ви казвам, че  мазилата имат временен ефект, а кортикостероидите са направо вредни( в смисъл , че имат странични ефекти).Желая на всички  ефективно лечение! Simple Smile

Ето под това мнение се подписвам с две ръце! Живейте здравословно и мислете позитивно, а не само какво още да намажете или изпиете!
Ако ме гони негативизъм то е към купищата лекарства, които се появиха последно време. И хем за тези 15 години, които мен ме вълнува въпроса, на никой не му е станало по- ясно това витилиго, хем продължават да се бълват лекарства по темата. И то никак не са евтини лекарства това....

la pola, моля пиши на кирилица, така е прието във форума   bouquet.

# 362
  • пак там
f(x), много хубави неща си ни написала, но хич не ми се иска да надебелявам  Simple Smile, на теб не ти ли действа така В12 ?

"Нарушаване на обмяната на в-вата" ми звучи като лекарско обяснение на нещо, което не разбират защо се е случило.

Предполагам, че сигурно си права. Съдейки по тона ти - си медицински работник и явно по-добре от мен можеш да тълкуваш диагнозите. Аз обясних какво се случи с мен и какво беше обяснението. Ако можеш да дадеш по-добро - заповядай.

Не съм мед. работник в никой случай и за това казах, че лечения и диагнози не раздавам. Но обичам да чета  Mr. Green
След около час ровене в нета успях да открия като странични ефекти на вит. Б12 доста неща, но не и нещо, което да прилича на това, което са ти казали на теб.

Ето какво пише за нарушената обмяна на веществата или т.нар метаболитен синдром. Налице е такъв синдром ако:
●  централно затлъстяване (задължителен компонент) – за европеидната раса - обиколка на талията равна или по-голяма от 94 cm при мъжете и 80 cm при жените
●  плюс две от следните характеристики:
–  повишени нива на триглицеридите ≥1.7 mmol/l (≥150 mg/dl)
–  нисък HDL-холестерол ≤1.04 mmol/l (40 mg/dl) при мъжете и ≤1.29 mmol/l (50 mg/dl) при жените
–  повишено кръвно налягане ≥130/85 mm Hg
–  хипергликемия на гладно - стойности на кръвната глюкоза равни или по-високи от 5.6 mmol/l (100mg/dl)* или диагностициран диабет, или нарушен глюкозен толеранс

(източник http://www.protos.bg/diabet/dd/web_dd_br30/prouchvane2.html)

Причината за забавената обмяна на веществата може да е не само наследствена. Възможно е тя да се забави поради хормонален дисбаланс в организма – това се случва при заболявания на щитовидната жлеза, надбъбречната жлеза и хипофизата. Именно затова при подозрение за забавяне на обменните процеси е важно да се определят причините. (http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=2968)

Та затова се съмнявам, че ако имаш нарушена обмяна на в-вата, тя се дължи на Б12. Ама знам ли може и да ми куца логиката нейде. Все пак ми липсват едни 7 години медицинско образование, за да го твърдя със сигурност.

Не ми приемай думите с лошо. Все пак сме се събрали, за да си говорим, а не за да си поставяме диагнози Simple Smile.

Оценявам както начетеността ти, така и желанието ти да ме обориш на всяка цена. Понеже аз не съм нито толкова начетена на медицинска тематика, нито смятам за редно да оспорвам това лекарско обяснение без тези 7 години образование, за които ти спомена, смятам спорът ни за приключен. Както казах и преди, сигурно знаеш по-добре.

# 363
Хехе, развеселявам се като понякога влизам да чета тук. Аз от години съм на Б 12 ежемесечно и понякога по-интензивно. Сега ще чакам излекуване вече.

# 364
Че кое е толкова смешно? Shocked

# 365
Аз съм ползвала бергамотово масло, даже го препорчвах в някой от коментарите ми преди време, като подчертах ДА СЕ ВНИМАВА!!! Много сеизгаря, ако не се подходи с внимание, започва се ппо минута две излагане на слънце, и постепенно увеличавате времето. Много бързо и неусетно се изгаря, чак рани имах!!! Но имаше успех, все още го имам маслото, но бях забравила за него, та то какво ли не мазило имам;))) Не губете надежда, да сме доволни, че имаме цели тела, макар и нашарени:)))
Някой от Софиа провери ли на този център за лечение с билки дето ви пратих линка предишния път? Самиоят фалт, че този човек работи с лекари, а и не взема пари в определени дни ми говори добре за него...

# 366
Ти се засегна Рися, а най- малко исках това.   bouquet

Опитвала съм лечение с Б12 и мисля да опитам пак. Това, което каза ти, не можех при това положение да подмина така и реших да го проверя.

Сега съм спокойна, че още една серия 20 инжекции няма да ми навредят.

Не се връзвай толкова Simple Smile, поне развеселихме г-н Румсървис-а Simple Smile.

# 367
Хехе, развеселявам се като понякога влизам да чета тук. Аз от години съм на Б 12 ежемесечно и понякога по-интензивно. Сега ще чакам излекуване вече.

Знаех си аз, че има причина да ни четеш. Доброто настроение и смехът лекували всякакви болести Wink

# 368
Reа50, благородно ти се възхищавам на енергията и търпението да експериментираш с какво ли не Simple Smile.
За софийския билкар не мога да помогна, твърде съм далеч от София Sad

# 369
Reа50, благородно ти се възхищавам на енергията и търпението да експериментираш с какво ли не Simple Smile.
За софийския билкар не мога да помогна, твърде съм далеч от София Sad

f(x), мерси:)) аз мисля, че по- добре да хабя енергия да пробвам разни неща и да се надявам, отколкото да хабя същата енергиа да се тщхкам и самосъжалявам и губя вяра:)) Heart Eyes

# 370
Бих казала, че е f(x) е просто реалистка, аз съм същата, и известна доза непукистка  Sunglasses . И да Ви кажа за последното до голяма степен ми помогна витилигото, защото постоянно си повтарях : няма да се ядосваш, за да не ти се увеличат петънцата, няма да се ядосваш...  Simple Smile И да Ви споделя, решихме със сестра ми да си поръчаме едно китайско лекарство за витилиго, предлагащо се от китайски институт. Те ме поканиха там, но ще трябва да сменя 3 самолета за да стигна до този град, и им писах да ми го изпратят по пощата, като го получа ще напиша.

# 371
...Някой от Софиа провери ли на този център за лечение с билки дето ви пратих линка предишния път? Самиоят фалт, че този човек работи с лекари, а и не взема пари в определени дни ми говори добре за него...

Не се включих досега, защото спомените ми са малко мъгляви. Преди известно време имаше репортаж по bTV и мисля, че беше точно за този "лечител". Показваха "лабораторията" - един мръсен коридор, в който имаше наредени прашни и очукани 5 литрови туби от минерална вода, пълни кой знае с какво. А господина се защитаваше, че той видите ли продавал само хранителни добавки, а не лекарства, така че не е нужен кой знае какъв контрол #Crazy.
90% съм сигурна, че ставаше въпрос за този шарлатанин, но все пак оставям 10 % възможност за извинение, ако бъркам.

# 372
...Някой от Софиа провери ли на този център за лечение с билки дето ви пратих линка предишния път? Самиоят фалт, че този човек работи с лекари, а и не взема пари в определени дни ми говори добре за него...

Не се включих досега, защото спомените ми са малко мъгляви. Преди известно време имаше репортаж по bTV и мисля, че беше точно за този "лечител". Показваха "лабораторията" - един мръсен коридор, в който имаше наредени прашни и очукани 5 литрови туби от минерална вода, пълни кой знае с какво. А господина се защитаваше, че той видите ли продавал само хранителни добавки, а не лекарства, така че не е нужен кой знае какъв контрол #Crazy.
90% съм сигурна, че ставаше въпрос за този шарлатанин, но все пак оставям 10 % възможност за извинение, ако бъркам.

Сигурна съм, че не става дума за същото място. Ето прочети на този линк:
http://graciam.hit.bg/services.html
От него ще видиш, че той работи с двама лекари, единия от които е микробиолог, вирусолог и някакъв друг лекар.
А химикът/ билкар не вземал пари за консултациите, само за лекарствата си. Междувременно получих инфо от хора, които са имали близки, много доволни и излекувани от него:)) Така че, ще чакаме някой да провери, не боли от това, нали? Simple Smile)) Laughing

# 373
  • Варна
Снощи готвих убийствена магданозена супа. Не съм предполагала, че подобно нещо може да е и вкусно, освен, че е и полезно  Grinning
Ака ви интересува мога да напиша рецептата   chef

# 374
Снощи готвих убийствена магданозена супа. Не съм предполагала, че подобно нещо може да е и вкусно, освен, че е и полезно  Grinning
Ака ви интересува мога да напиша рецептата   chef

Пиши, пиши Simple Smile. Аз съм чувала за кюфтета с магданоз, които били велик специалитет в .. забравих кой БГ край.
А пък аз много обичам принцеси с магданоз Simple Smile. Слагаш на филията накълцан магданоз, колкото побере и колкото дебело искаш, отгоре резени домат и после кашкавал и печеш Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт