"Рефан" - обсъждане на продуктите им

• 277 437
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Да похваля и тук репликата на Рефан на Тобако Ванил.

Може ли снимка или линк към нея? И номерът и.   bouquet

# 496
Преди няколко дни си купих за първи път от захарните ексфолианти... и още на другия ден изприпках до магазина за още един Simple Smile. Много ми харесаха и смятам да изпробвам всички видове. Взех си и крем за тяло, също съм много доволна, попива бързо и е с приятен, ненатрапчив аромат.

# 497
Всеки път, когато я сложа предизвиква небивал фурор от комплименти.Съответно никой не вярва, 4е е реплика.

ти ги трупясваш с тия ''бабички'' , та нещо по-леко им идва много добре ,
шегувам се , да не се обидиш : ))

# 498
Всеки път, когато я сложа предизвиква небивал фурор от комплименти.Съответно никой не вярва, 4е е реплика.

Кой предизвиква фурора не разбрах  Embarassed, и аз искам нещо лекичко

# 499
  • някъде под слънцето...

Кой предизвиква фурора не разбрах  Embarassed, и аз искам нещо лекичко

Фурорът  го предизвиква парфюма.
Отдавна не ми се е слу4вало да повтарям парфюм на следва6тия ден... Днес бе6е изклю4ение и аромматът отново бе6е отбелязан по достоинство.
В моя натрел са доста силни парфюмни бомби, 6ипри,  сбръ4кани баби4ки, удове всякакви и други странни парфюми с  обсебва6то присъствие и  околния свят е свикнал с  това.
И може би след  заду6ливите злобни баби4ки, глътка въздух с оаромат на тобако ванил,  прави народа 6тастлив Laughing
Ако харесвате леки цветни феерии, това не ва6ият парфюм.
 Погледнаь в друга тема, за6тото   Рефана ми е подарък от една невероятно прекрсна фея и не виждам номер
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=730020.0
 според тази тема е 065, колко капки са сложени нямам идея.

# 500
А за пилинг сапуните какво ще кажете ?

# 501
  • на североизток от Рая

Аз купих пилинг сапун преди месец, но не съм го ползвала. Толкова е красив, че не знам как да го унищожа.  Laughing

Похвалвам захарните им ексфолианти на Рефан. Стахотно почистват кожата на лицето ми.

И Тобако ванил си взех. Ползвах го поне 3-4 пъти. Е, не бих го похвалила, та чак да се прехласна. Поне аз усещам рефанската нотка. И трайност няма.

И Черната орхидея си взех неотдавна. Ами и тя не е трайна. А и не е толкова силна приликата с оригинала. Имат си нещо издайническо, че са имитации, което аз усещам и се страхувам заради този усет да не спра да харесват оригиналите.

Скоро /дай Боже/ ще имам истинската Орхидея, затова имитацията някъде я покрих.

Имат един хубав шампоан, с роза, но нямам снимка. А бутилката падна във ваната, спука се и шампоанът изтече. Затова не помня какво пишеше на нея и как да търся изображение.
 Ще купя пак от този шампоан, и не само един. Peace

# 502
  • някъде под слънцето...

И Тобако ванил си взех. Ползвах го поне 3-4 пъти. Е, не бих го похвалила, та чак да се прехласна. Поне аз усещам рефанската нотка. И трайност няма.

И Черната орхидея си взех неотдавна. Ами и тя не е трайна. А и не е толкова силна приликата с оригинала. Имат си нещо издайническо, че са имитации, което аз усещам и се страхувам заради този усет да не спра да харесват оригиналите.

Скоро /дай Боже/ ще имам истинската Орхидея, затова имитацията някъде я покрих.

Странно, на мен Рефан ТВ ми е доста траен.Пръскам парфюм в 7 4аса сутринта, когато излизам за работа.Никога не подновявам.Парфюмът обикновено се усе6та докато взема ду6 след работа.Обикновено това се слу4ва  към 18 4аса.Рефан се усе6та доста осезателно до този момент.
 От приветата на тф оригинали имам  оуд, тосканска кожа, амбър и 4ерната виолетка.
http://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Oud-Wood-1826.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Tuscan-Leather-1849.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Amber-Absolute-1821.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Black-Violet-1823.html

Тях никой  от околните не ги е отразил, като не6то специално и не съм полу4ила дори полукомплимент
Първите три изкарват на мъка до към 15 4аса, а 4ерната виолетка към 12 обикновено е едва доловима.за това и спрях да ги ползвам за работа.Не знам за6то  винаги категоризират приветата на ТФ като супер тежки и супер трайни парфюми.Вероятно е така, на някои кожи, но дале4 не на вси4ки.При мен са  с незадоволителна трайност.
Имам много по трайни амброви  , удове , кожи, и виолетки  ни6ови,  привета и  обикновени.
4ерната орхидея  оригинал имам от преди 4етири години,.В на4алото ми бе6е много нетрайна, но тази година съм я ползвала няколко пъти и се държи  сравнително добре.4етейки суперлативите за 4ерната орхидя, във форума,  отна4ало мислех, 4е съм объркала не6то парфюма,( за6тото няма как да е менте, от безмитен магазин е) при мен бе6е толкова нетрайна След 4 години най накрая запо4на да се държи по нормално, но е доста дале4е от описанията , за 6лейфове и трайности, които съм 4ела.
До сега за 4етири години (изпръскала съм около  половината от 100 млл)4ерната орхидея е полу4ила един комплимент и един полукомплимент.
ТФ, ТВ  в оригинал  съм пробвала в магазин на китката, след обилно напръскване, издържа не пове4е от 3 или 4 4аса.
Не знам каква е  рефанската ни6ка (нямам други имитации, реплики или дуплики)  за сравнение имам само един авторски на Рефан, 4ерна роза, който в момента в сайта е само концентрация на безалкохолен ролон(който е много красив и  то4но толкова нетраен).
http://refan.net/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D1%84%D1%8E%D0%BC%D0%B8/%D0% … 0%B0_-_Black_Rose

ЕДТ  съ6то е по красива и сравнително по  трайна..Определено няма и една об6та нота с ТВ, а за ни6ка  не може и да се говори.
Но всеки има разли4на кожа, и парфюмите се държат по разли4ен на4ин.Явно моята е доста странна,, за6тото от описанията които 4ета в парфюмната тема, за парфюми, които имам, в пове4ето слу4аи не откривам  дори и бегло  съвпадение с моите усе6тания..

Не съм се прехласнала по парфюма.но определено ми харесва .За прехласнати могат да бъдат категоризирани, тези, които  бяха поразени от парфюма в продължение на трите дни през които го носих.

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 21:36 от sl

# 503
  • Козлодуй
Правих паралелен тест на оригиналният Tobacco Vanille и Рефан 065.Ами вторият остана и след душ,оригиналът си беше заминал.Не мога да претендирам,че носът ми е толкова чувствителен,че да долови всички нюанси през цялото развитие на ароматите,но и там са много близки,особено началото и края.През ръцете ми мина и една Черна орхидея на Рефан,отново много добро изпълнение,като нищо можеш да ги объркаш.Не смятам,че има нещо такова като "рефанска нишка",просто като знае човек,че са имитации,проявява снобизъм Grinning За мен не представляват интерес,защото имам oригиналите-и Tobacco Vanille,и Black orchid.Но ако не можех да си ги позволя,с кеф щях да си пръскам рефанските и нямаше да ми пука Grinning
P.S.Капките са много важни за трайността,колкото мл е парфюмът,толкова капки се слагат,доколкото знам.

# 504
  • на североизток от Рая
 Е, Сънче, чак пък снобизъм не проявявам. И нямам толкова оригинали, че да правя паралелно сравнение. Обаче съм имала отливки. И то от оригинални парфюми. Разчитам на честността на тези, които са ми ги изпратили.
 И аз поне чувствам някакво сходство в парфюмите на Рефан, както усещам такова и при повечето ейвънски парфюми.
 Все едно, че са пълнени от едно място, просто имат щипка от нещо друго  и това прави разликата.
 Тобако ванил ще си го пръскам в по-хладни дни, но за Орхидеята не знам.

# 505
  • Варна
Правих паралелен тест на оригиналният Tobacco Vanille и Рефан 065.Ами вторият остана и след душ,оригиналът си беше заминал.Не мога да претендирам,че носът ми е толкова чувствителен,че да долови всички нюанси през цялото развитие на ароматите,но и там са много близки,особено началото и края.През ръцете ми мина и една Черна орхидея на Рефан,отново много добро изпълнение,като нищо можеш да ги объркаш.Не смятам,че има нещо такова като "рефанска нишка",просто като знае човек,че са имитации,проявява снобизъм Grinning За мен не представляват интерес,защото имам oригиналите-и Tobacco Vanille,и Black orchid.Но ако не можех да си ги позволя,с кеф щях да си пръскам рефанските и нямаше да ми пука Grinning
P.S.Капките са много важни за трайността,колкото мл е парфюмът,толкова капки се слагат,доколкото знам.
Какъв е аромата, на ванилия ли? че ми стана интересно Crazy

# 506
  • на североизток от Рая
 На мен ми слагат допълнителни капки, които си заплащам.

Тобако ванил ще си пръсна още утре, за да си го припоВня. Аз усещам нещо опушено в аромата. Другото не бих го нарекла сладка ванилия. Нестандартен е, интересен, не мога с думи да го нарисувам.

# 507
По принцип не съм ре-фенка Wink, но и за мен Тобако Ванил (с добавени капки) е откровено попадение.
Не усетих фалшив тон, придали са дори джинджифила, който съвсем фино и гладко нашепва пикантност... Дълбок, гъст аромат чародеец. Дали заради хубавото "капконапояване", но е траен върху кожата ми.

Сладък повече като мед, отколкото като ефирна ванилия.

# 508
Абе доброто изпълнение си е добро изпълнение, незнам откъде са се сдобили с Тобакото от Рефан предполагам че е от някоя Дубайска каца обаче са се справили добре.Черната орхидея за мен е едно към едно с истинската. Имах я и беше твърдо оригинална.Не съм сигурна за всичките орхидеи дето се въртят из нета обаче да не се окаже че рефанската е по-истинска само дето не е налята в черна бутилка GrinningВажно е на човек да му харесва аромата и естествено че оригиналния  е за предпочитане стига  да има възможност да си го купи. Аз ако толкова много искам един аромат няма да купувам разни глупости а ще събера пари и ще си купя това което ще ме радва.Отвреме на време обаче нямам нищо против да има такива рефански попадения и да се възползвам от тях Simple Smile Вчера взех коко ноар 025 не искам чак толкова много оригинала ще понося този по хлад.Трябва и тези захарни ексфолианти да пробвам.

# 509
След онези реклами с Азис бях твърдо решена на принципна основа да дам бойкот на Рефан, но като гледам са се взели в ръце, бутиците им имат доста хубав вид, а и рекламните кампании май са по-обрани.

Та, онзи ден мирисах една от новите им води - Мистичната роза, и много ми допадна. И захарните ексфолианти ми залипсваха... Като ви слушам и за тези реплики на Том Форд ми е интересно - може ли номерата на Ванилията и Орхидеята?

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 10:22 от Hellinger

Общи условия

Активация на акаунт