Цветята веч' зимуват,цветарките не спират да умуват...... (19)

• 22 585
  • 473
  •   1
Отговори
# 120
Да Деси но не дават плод, ако си ги сеем от семка. Преди няколко години купих мандарина от магазина и почти през цялата година ражда мандаринки, но са на половина по малки от тия които купуваме и са по киселички. Станала е висока 1.50 и я занесох на вилата при нашите, че там има повече пространство

# 121
А както при фурмите ли става - във вода и на топло или нещо по специално  изисква ?

# 122
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Както сте тръгнали и си приказвате за семки - може ли да се прихване от семки на мандарини?

Пххххх, имам плантация вкъщи от семки, които пусках на шега ... сега ако нахвърляш и поръсиш с пръст , на пролет ще ти покарат...гаранция давам  Peace

# 123
Дими първия път като реших да се прихващам авокадо го направих по този начин с клечките. Изби чак след 3-4 месеца, направо го бях отписала. Сега го зарових направо в пръстта пък ще видим какво ще стане
Аз имам авокадо което е поникнало,но костилката е засята цялата в пръста.
Гледам го тези дни ,че линее нещо Rolling Eyes....листенцата му са пожълтели по краищата.

# 124
  • София
Пххххх, имам плантация вкъщи от семки, които пусках на шега ... сега ако нахвърляш и поръсиш с пръст , на пролет ще ти покарат...гаранция давам  Peace

А, такава ли била работата ooooh! Аз все сея, чакам, чакам и нищо не покълва. А то трябвало чак на пролет да се очаква резултата Embarassed

# 125
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

А, такава ли била работата ooooh! Аз все сея, чакам, чакам и нищо не покълва. А то трябвало чак на пролет да се очаква резултата Embarassed

моите мандаринки покълнаха за около 40 дена.
влага и топлина им трябва, заравям ги плитко.

един ядлив кестен е покарал Sunglasses. на него му отне около 2 месеца да се покаже.

амарилисът ми расте от 3 страни  Crazy, детки ли си, цветоноси ли са - идея си нямам Rolling Eyes

# 126
Чародейка,какво стана с бананчето ти ?Гледам го мойто и все за тебе се сещам........  bouquet

# 127
  • На края на света !
Хич не питай за моето ,пипнах го отгоре а то започнало да загнива изрових го цялото и му изрязах загнилата част ,сега няма нищо ,а корените му са белички и хубави и дори до загниващото има наченки за издънка ,сега го преместих на много светло ,температурата е постоянна около 20 градуса ,но незнам дали ще излезе нещо newsm78

С авокадото същата работа ,стеблото започна да похавенява ,май загива , ooooh!
Хуч не ми върви с тия екзотични растения ,само палмите си растат без проблем Peace

# 128
Да се похваля и аз:

# 129
  • Русе
Весенцето,
много е хубаво коледарчето- откога си го гледаш и само ли се сгъсти?
Аз имам една клонка във вода, която се кани да цъфти, Чудя се дали за следващата коледа ще се е сгъстило (след като прецъфти ще го засадя)  Rolling Eyes

# 130
Адриана,незнам нищо за това цвете,на баба ми е,и днес като й отидохме на гости питах как се хваща,а тя ми го подари цялото! Mr. Green

# 131
vesenceto коледничето на баба ти е много красиво  Grinning

# 132
  • На края на света !
Хайде и аз да се похваля с любимата ми хризантема ,че ще прецъфти вече а аз а днес ,а утре да я снимам  Peaceмного ги обичам тия рошави хризантеми ,но само тази ми остана Sad

# 133
Ох много ги обичам тези хризантеми и честичко си купувам от магазина да си потопя във вазата

# 134
  • Виена
Здравейте
 Аз от скоро се запалих много по отглеждането на цветя  Crazy.Много се радвам,че намерих вашата темичка,защото ще ми е много полезна.Но за съжаление сега не мога да прочета всичко наведнъж и ще ви задам няколко въпроси.
 Някой може ли да ми каже как се казва това цвете http://images22.snimka.bg/004666073.jpg.Миналия ден докато се разхождах в 1 магазин за цветя и много си го харесах и си го купих.Но за съжаление като се прибрах видях,че няма бележка как се казва.И не знам къде да го сложа и как да го поливам  Rolling Eyes.
 Преди 1 месец някъде пък се влюбих в една Пахира  Heart Eyeshttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=199201.Вземах си я на момента,като не знаех,че е толкова претенциозна.Нямам къде да я сложа да е изцяло на слънчев прозорец и не знам от какво листата и доста поопадаха.Сега започнах да и пръскам листата сутрин и вечер и уж малко живна.Но не знам как трябва да я поливам.Колко пъти в месеца например,като пише рядко да се полива.
 И друго по всичките ми цветя има едни мънички мухички,които гадове се разхождат из цялата къща и мъжа ми само ми се кара,че ще ми изхвърли цветята на терасата.Дали има нещо с което мога да ги пръскам и да умрат?
 А дали трябва да си взема течен тор за да ги подхранвам от време на време цветята.Мерси много предварително.Ще чакам някой ако може да ми отговори  Hug Hug Hug.И бих се радвала ако може да се включа и аз във вашето отборче  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт