Merry Xmas and Happy New Year-United Kingdom of Great Britain and N Ireland-12th

• 19 663
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
Вие ще повярвате ли, че нямам кредитна карта?  Grinning
Сега сериозно. Въпроса ми бе повдигнат във връзка с начина на заплащане в една от бг книжарници. Помислих, че може да има промяна сега като сме ЕЮ.

Днес имам доста време и се мотам из нета и форума, когато успея да се добера до компютъра. Борбата е безмилостно жестока.  Laughing

# 106
  • Манчестър
По всички банки няма по малък чардж от 15 лири. Аз съм го решила лесно този проблем. Отворих си още една сметка в моита банка,която е saving account и имам cash card,която обаче е в сестра ми. И винаги мога да прехвърлям от единия в другия,а тя си тегли веднага парите на банкмат. Има чардж,които е минимален...имам акаунт и в Nationwide,когато теглиш в чужбина няма чардж,но ми отнема 4 дена да и прехвърля от моята банка  в Nationwide.

# 107
Здравейте,английски мами!

Искам да ви попитам нещо някой ако знае.Съпругът ми се кани да взима постоянна виза в началото на другата година.Знаете ли дали малкото мошмороче има право на британски паспорт в такъв случай?тя вече е родена.

# 108
По всички банки няма по малък чардж от 15 лири. Аз съм го решила лесно този проблем. Отворих си още една сметка в моита банка,която е saving account и имам cash card,която обаче е в сестра ми. И винаги мога да прехвърлям от единия в другия,а тя си тегли веднага парите на банкмат. Има чардж,които е минимален...имам акаунт и в Nationwide,когато теглиш в чужбина няма чардж,но ми отнема 4 дена да и прехвърля от моята банка  в Nationwide.
Toва обяснява наличието на една каш кард в нашата къща, която от години се подмотва под краката ни и която никога не ни се е налагало да използваме. чудя се пина дали е същия като на кърънт акаунта Thinking Трябва да взема да се раздвижа и разбера  и да я изпратя на майка ми, много от отдавна се каня да го направя това, но то едно ли ми е на главата. Както и да е. Благодаря  Grinning
Снашо, не съм сигурна. Знам, че ако детето е родено тук, при индефинит лийв може да кандидатства за поданство. Аве е спец в тая област. Тя да каже.

# 109
Здравейте,английски мами!

Искам да ви попитам нещо някой ако знае.Съпругът ми се кани да взима постоянна виза в началото на другата година.Знаете ли дали малкото мошмороче има право на британски паспорт в такъв случай?тя вече е родена.

Indefinite leave to remain ли наричаш "постоянна виза"? Това не е развнозначно на поданство (което предполгама наричаш паспорт). То е право на безсрочно пребиваване в страната.. Детето следва статуса на родителя, като dependant. Може да пуснеш търсачка, сигурно е писано доста по подобни теми.

# 110
miravmbd, в БГ не само, че нищо не е променено в здравеопазването, ами дори върви все по- на зле - към пълна комерсиализация и бездушие. За частните клиники е ясно - имаш ли пари, си добре дошъл и добре обслужен /въпреки, че и за доброто обслужване е съмнително/. Но за държавните - пълен кошмар. Всичко е "под масата". Иначе си загиваш. Пълно е с незаинтересовани лекари, с некадърници. Свестните на пръсти да ги броиш. Имахме такова преживяване с моя баща, че не искам да си спомням за това. И всичко тръгна от една такава кокошка лична лекарка, като тази на майка ти. И тя беше предписала лекарства на баща ми за доживотна употреба, щото било нелечимо и е от възрастта. Пълни глупости. Тези лекарства подтискаха симптомите на заболяването, като същевременно болестта продължаваше да се развива и щеше да си замине човечеца. Добре, че навреме взехме мерки с един истински специалист (да е жив и здрав човека) и фитотерапия осигурена от една фармацефтка, която и мене ме лекува непрекъснато    bouquet. Та на тези хубавици по поликлиниките трябва наистина да им тропнеш по масата, че да си вземеш документацията. Нагли и алчни са.  #2gunfire Благодаря на Бога, че се разминаха нещата, иначе онази щях да я #2gunfire #2gunfire. Напоследък това, което се чува е: "Пази Боже да не се разболяваме и да не стигаме до болница!". Та и аз все си го повтарям baby_neutral.

# 111
  • Bristol
snasho, знам, че ако детето е родено в UK, след като родителите му вземат ILR, може да кандидатстват за натурализация и то да вземе британско гражданство.

Вчера концертът беше много сладък  Heart Eyes Пяха и свириха децата, кой както може. Най-много бяха аплодирани по-неуверените участници Wink Имахме и истински оркестър! Една учителка свиреше на пиано, една на чело и двама на цигулки! Родителите също активно участвахме, сигурно изпяхме заедно с тях около 5-6 Коледни песнички  Crazy Накрая ни черпиха с греяно вино и минс пай и теглиха томбола. Единственото оплакване на мъж ми беше, че е трябвало първо да се почерпим с винцето, а после да пеем  Joy

# 112
Имам едно идиотско питане. Някой превеждал ли е от януари месец насам пари по банков път до България? За малки суми става въпрос. Какви са таксите? Преди години беше 25лири. Сега? Също така възможно ли е да се преведат парите от удобството на дома ч/з онлайн банкинг?

Малко се съмнявам.

Здравей,

С HSBC от съвсем скоро може вече и онлайн да се правят преводи до България. Всяка транзакция струва 15 лири независимо колко пари изпращаш. Отнема между 1-4 дена. Трябва да знаеш BIC i IBAN на получателя, като също имаш възможност да избереш кой да плати charges. Плащания могат да се извършват само между 8 АМ - 15.30 РМ и веднъж потвърдени не могат да бъдат оттегляни.

Надявам се да съм ти била полезна  Grinning  Peace

# 113
Cheeky, от любопитство питам, аз съм с Ллойдс. Къде се вписва ИБАНа? Когато аз правя парични преводи от моята сметка, има място за написвамне на сорт код, банкова сметка. Нещо такова беше. Ами ИБАНа къде се вписва?

Мери
, изказването на мъжа ти ме накара да се разсмея.   Laughing

Iriana, отвратителна история. Просто нямам думи.  #Crazy В моя случай, майка ми днес си е получила папката, но онази кокона се развикала на жената, която отишла да я вземе.  Rolling Eyes
Радвам се, че баща ти сте успели да го заведете на време при кадърен лекар и положението се е оправило.  Peace

# 114
  • Bristol
Не знам дали ще ви е интересно, но мен определено ме впечатли тази новина:
Цитат
NEVER-BEFORE-TOLD WIZARDING STORIES
BY JK ROWLING SELL AT SOTHEBY’S
FOR £1,950,000
- Auction record for a modern literary manuscript
- Auction record for a work by JK Rowling
-Auction record for a children’s book
- Proceeds will benefit The Children’s Voice campaign
Купувачът е Amazon.com!!! Money Money Money
А ТУК можете да видите снимки от ръчно изработената книга  Crazy

# 115
# 116
C HSBC преди седмица пратих,беше £23 таксата,а парите бяха на следващият ден в БГ.

# 117
Cheeky, от любопитство питам, аз съм с Ллойдс. Къде се вписва ИБАНа? Когато аз правя парични преводи от моята сметка, има място за написвамне на сорт код, банкова сметка. Нещо такова беше. Ами ИБАНа къде се вписва?

На онлайн формуляра има отделни полета за IBAN & BIC. По принцип БГ банката уведомява клиентите си за IBAN номерата на техните сметки и BIC кода на банката посредством извлеченията от сметките им. Нямам идея как е с Lloyds и дали въобще предлагат такава услуга  newsm78

# 118
Lloydstsb не предлагат.

На вас харесва ли ви Дж К Ролуинг? На мен ми харесва, а книгата е, като и знам цената, не смея да я критикувам. Едно малко скъпо бижу Laughing

# 119
Аз лично съм фен на Хари Потър  Blush, имам всички книжки; последната която излезе през лятото, секретарката ми я праща специално в България  Mr. Green Та, изтекоха ми очите по тази книга, жалко, че нищо няма да разберем - и добре, че приходите отиват за благотворителност. Голям маркетинг за Амазон, евала.

Игнис, гледам за твоята шапка - ама явно е много търсен артикул; минавах покрай два Ривър Айланд магазина и погледнах - няма!

Общи условия

Активация на акаунт