Къде в чужбина бихте емигрирали?

• 15 931
  • 312
  •   1
Отговори
# 90
Принципно никъде другаде не ми се ходи особено много, тук е всичко, което обичам. Харесвам Португалия, Лисабон. Там може би също бих се чувствала добре. Някак сладко провинциално в столицата, уютно, приятни хора, място само за любов.

# 91
  • 1st floor
САЩ

# 92
Реална възможност имам за Виена и Берлин. Не съм ходила там, но мисля че ще ми хареса. Все пак бих предпочела целогодишно лято и англоговорящи.

Понякога мечтая за емиграция, не за да се отърва от България...иска ми се да поживея и другаде.

# 93
  • някъде
Холандия smile3521

# 94
Вече емигрирах в Канада. Това е страната на мечите ми.

# 95
  • Sofia
Не съм се замисляла точно , но да не е европейска страна. Може би Америка, Канада.

# 96
# 97
Аз съм с добро образование. Ходя на работа, също и съпруга ми. Детето ми е на 6 год. и досега не съм му купувала дрехи от редовен магазин. Дори не влизам в такъв, защото цените са космически. Искам да му осигуря добро образование и да развия заложбите му, но не мога да го пратя в частно училище. ooooh!
Според Вас, трябва ли да съм доволна от живота в България? newsm78

# 98
Смятам да емигрирам заради детето си за да му дам по-добър старт в живота. Нямам претенции къде. Стига да говорят английски език и да мога да работя по специалността си. Sunglasses

# 99
  • София
Понякога седя и се чудя какво изобщо правя тук  newsm78
Не съм патриот и не ме е срам да го призная  Crossing Arms
Съжалявам, но освен невероятната ни природа и една шепа
приятели за друго просто не мога да се хвана  Sad
Голямата ми мечта е да живея в малък град в Америка.
От тези с правите широки улици, с подредените къщи
с гараж до тях, с чистите алеи за сутрешен джогинг,
с подстриганата зелена тревица ..................................
Може би не ми достига смелост да зарежа всичко тук и
да намеря мечтаното място, не знам  Thinking
Скоро си писах с най-добрата ми приятелка, която от 7 год.
живее в Чикаго. Писах й как сме теглили кредит за да си доплатим
за апартамента и как ще го изплащаме 20 години.
Тя ми писа, че и там е така, и те теглили за къщата и ще го
изплащат 25 години. Стана ми и смешно и тъжно като се замислих
как "и там е така". Защо кавички ли ? Ами вижте сами:

В България                                         В САЩ
кредит:                20 000 Е                                         300 000 $
период                  20 год.                                             25 год.
мес. вноска            307 лв                                              999 $
семеен доход        1500 лв                                           10 000 $
площ на жилището    70 кв.м.                                       250 кв.м.
жилище              апартамент - кутийка                  къща с двор и малък басейн
данъци                  плащат се                                    освободени

Е, видяхте ли защо са кавичките.
Данните за БГ са лично за моя случай, а за САЩ -
това, което плаща приятелката ми.
Сами си правете изводите !

# 100
Jullianna, тоз доход в САЩ месечен ли е? Малко множко ми се вижда за средна класа.
Ако в България не сте били научени да ползвате и да си правите застраховки, то тук без тях си просто загинал.
Ако ви кажа цените на разходите ни по къщата включая данъци и застраховки, може и да се откажете от емиграция. Да не споменавам цените на сметта, цените на водата, където при нас каналната е 2 пъти по-скъпа от питейната.

# 101
  • София
Jullianna, тоз доход в САЩ месечен ли е? Малко множко ми се вижда за средна класа.
Ако в България не сте били научени да ползвате и да си правите застраховки, то тук без тях си просто загинал.
Ако ви кажа цените на разходите ни по къщата включая данъци и застраховки, може и да се откажете от емиграция. Да не споменавам цените на сметта, цените на водата, където при нас каналната е 2 пъти по-скъпа от питейната.

Да месечен е. Тя взима около 4000 $,
мъжът й средно между 5 и 6000 $ - зависи.
Не желая да ми цитираш цени, а стандарт.
Защото може в Щатите нещо да е 10 пъти
по-скъпо от същот нещо в БГ, но като % от
месечния доход да е мноооого по-малко.
Ако не съм права ми кажи.

# 102
Добре, бе Джул, да приемем, че храната е 30 % от дохода. Според теб колко мислиш, че отиват за другите неща, изброени от мен? Те тук принадлежат към стандарта. Виждаме нещата под различен ъгъл.
Изобщо не искам да споря, а просто представям нещата в ежедневната им светлина.

А този доход за Щатите според мен е над средната класа. Американките да ме поправят.

# 103
  • София
Не искам да бъркам туризма с емиграцията, но Мюнхен ми изглежда най-приемливото място на света!  Blush

# 104

Съжалявам, но освен невероятната ни природа и една шепа
приятели за друго просто не мога да се хвана  Sad

Приятелите са много важно нещо. И природата също, и местата които са само такива в България. Дори и там да имаш приятели, те никога няма да са като тези приятели и познати които имаш в Бг и които познаваш от 100 години. Дори и да се интегрираш прекрасно....

Голямата ми мечта е да живея в малък град в Америка.
От тези с правите широки улици, с подредените къщи
с гараж до тях, с чистите алеи за сутрешен джогинг,
с подстриганата зелена тревица ..................................

И това писва. Голям % от хората които живеят в САЩ и изобщо в чужбина си мечтаят да се пенсионират в държавите в които са, и с пенсиите си да дойдат да живеят като пенсионери в БГ. Това не е поради причината че в Бг пенсионерите и хората живеят по-добре,  а защото има атмосфера. Стерилността, учтивите хора, изчистените улици, и прелестното здравеопачване не могат да ги задържат в тези държави.

А колкото до кредита, и в западните държави и в Бг, ако човек иска да живее добре, трябва да е учил много, да знае много, да е пробивен и да работи поне за 2-ма за да може да се докаже и успее. В САЩ се работи много повече отколкото в Бг, и тези заплати от по 6000$ са за определени професии, имащи 5 почивни дни на година, и хората са всеотдайно отдадени на работата. И не бъркайте екскурзиите с емиграцията.

Общи условия

Активация на акаунт