Къде в чужбина бихте емигрирали?

• 15 931
  • 312
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Колкото и пък да не ти е
приятен моят начин на изразяване,
не забравяй, че държа златно перо.
А ти какво си хванала? Салиери.

Ами обърни внимание какво държа !
Точно под Ника ми си пише и моето
поне се вижда, а твоето де е ?  Wink

# 121
Аз обичам България ужасно много и нямам никакво желание да я напускам.Но ако един ден е въпрос на живот и смърт бих емигрирала в Канада Peace

# 122
Не искам да хемигрирам никъде ! Не става дума само за пари ,при едно такова решение .
Повечето от българите не умеем нито да си правим сметките , нито да си търсим правата .
Лесно е да тръгна за Германия или някоя страна с изградени закони ,които работят и се спазват, а тук да минаваме на червено и да ревем ,че полицията нищо не прави.
Благодаря ! На пътешествие тръгвам навсякъде , а чинии мога да мия и в България с три дипломи !

# 123
Белгия.

# 124
  • София
Никъде за постоянно.
Но не бих имала нищо против да прекарвам, да кажем, 3 месеца през зимата в Дубай. Не на работа обаче! Laughing

# 125
Аз пък не разбирам защо я нападнахте така jullianna .

Ами всеки има право да си мисли каквото си иска и когато не е щастлив да търси щастието за себе си и семейството си другаде и ако се разочарова ще се върне и ако трябва пак да почне отначало и така... Но докато сам не опиташ как може да си сигурен дали е добре или не за теб? А пък много добре прави, че проверява информацията относно стандарта на живот дори и да е много субективна пак ще ти даде насока.

Аз съм живяла извън БГ после се върнах тук имам и сега пак заминавам надявам се завинаги този път.

Дано всеки намери своето място и бъде щастлив   bouquet

# 126
А как е в Нова Зеландия? Нищо не знам за тази страна  Embarassed
Има ли тема, в коят си разказвате за страните в които живеете? Това ще ми е интерсно да чета "Другата бг мама"  Blush

# 127
"Подарихме" предколедно на Общината, данък за къщата - 4-цифрена сума, още ме боли. Застраховката - и тя 4-цифрена.
Средната класа в Щатите е разтегливо понятие. От $40 000 до $100 000 доход, все си в нея.

Не бих се върнала с България. Не и на този етап.

# 128
  • София
Благодаря ти hand   bouquet
Тук рядко някой защитава - повечето
нападат, съскат, заяждат се и пр.
Винаги ми е било интересно защо
като напишеш, че искаш да си
опиташ късмета зад граница, започват
да ти носят вода от 9 кладенеца, видиш ли
какъв си профан и тъпанар. Там се работело
здраво за да успееш, тънеш в мизерия,
живееш като скот и т.н.
Извинявам се много, но вие откъде знаете
как аз работя, колко работя и до къде
мога да стигна работейки ???
Не са малко българите в чужбина, които са
успели, живеят нормално и отглеждат децата си,
без желание дори да се върнат тук.
Защо винаги трябва да се вади кирливото,
а хубавото да остава някъде из ъглите ?
Нима в България една голяма маса хора с
по няколко образования не живеят мизерно ?
Нима няма деца, които гладуват, нямат дрешки,
а за играчки да не говорим ?
Защо като се говори за БГ си слагате розовите
очила, а за чужбина надявате цялото си черногледство ?
Аз искам да живея в Щатите, защото тяхната система
работи - система във всякакви сфери и защото ми харесва
начинът им на живот колкото и странно да ви се струва.
Събрахме се лятото 4 приятелки живеещи по света -
едната САЩ, другата Дубай, третата постоянно пътува
от континент на континент и аз. И 4-те сме толкова различни
и всяка приема живота по различен начин.
Тази, която живее в САЩ каза, че аз бих живяла перфектно там,
защото ме познава както майка ми и знае, че там ще вирея
повече от добре. Само малко смелост ми трябва - нищо повече !
Съжалявам, че не бях кратка - аз толкова си мога  Wink

# 129
  • Linz
Ако някога тръгна да емигранствам, вероятно ще е в Централна Европа. Искам да ми е близо до България- на няколко часа път по суша. Южна Германия, Австрия, Швейцария или Италия ми изнасят. Щатите, Канада, Австралия е просто абсурд- то "няма прибиране" от там.

# 130
Джул, защо мислиш, че искам да ти донеса от 9 кладенеца вода, за да ти кажа колко е гадно тук и да си стоиш в България?
Просто искам като заминеш да си с широкоотворени очи, а не с надянати розови очила.
Истината е горчива навсякъде по света.
Мога с часове да ти разказвам колко е гот да си в Германия или някъде другаде на майната си по света. Но не изпиташ ли на собствен гръб ежедневието там, каквито и митове и легенди да ти разказвам, ще е все тая.
На мен ми е лесно - мъжът ми ме носи, имаме пари, къща, не изплащаме кредити. Ама колко са като мен?
Колко се ръбят и по нощите да работят, за да си изплатят ипотеката по къщата, застраховките или образованието на децата.
Мисля, че идеята на последвалите постинги беше да видиш медала и от двете му страни. Wink Hug
Успех през новата година и където те задуха вятъра, да си щастлива! Peace

# 131
  • София
Благодаря ти Вечернице  Hug
Аз знам, че медалът има две страни
и че никъде няма да ме посрещнат с мед
и масло, че там от кранчетата на чешмата
не тече 12 год. уиски и т.н.
Обаче недоумявам защо винаги трябва
да има такъв негативизъм лъхащ от тези
теми. Все пак всеки е свободен да опита,
да си строши главата или в най-добрия
случай да успее  Hug
Весели празници на всички !

# 132
Леле каква драма се разразила  Shocked newsm78
Джулияна, аз просто се изумих на информацията, която ти е дала приятелката ти, защото и аз като Кейси имам същите впечатления от данъчната система.  newsm78 Никой никого не отказва, но когато тръгваш нанякъде е добре да си информиран, тя Вечерница го е казала, защото има достатъчно много хора, които са "информирани" по темата и живеят в България и "информират" други за неща, които не са помирисвали на база приказките на някой. Познавам няколко случая на такива Райски градини описвани на бъдещи емигранти, които като се цопнат в гьола с години не могат да излязт от ступора, в който ги е поставило заблуждението.
Ако нямаш желание някой да ти представи и друга гледна точка можеш спокойно да тръгнеш по розовата пътека описана от приятелката ти, дано на другия край те посрещне този стандарт, който ти е описала тя!

Съжалявам, че се включих да ви разваля тона на хора.  Rolling Eyes

П.С, както мислиш, че ти си недооценена ( или подценена) в представите на хората, защото те не те знаели каква си била и какво си работила, не мисли, че като кажеш на хората, че " тези пари се изкарват с 18 ч работен ден" ни мериш с друг аршин! Повярвай ми, много добре знаем как се изкарват тези пари, по-добре от теб, защото ни се налага да ги изкарваме тук на практика, но за разлика от твоите приятели ни се налага да си мислим и това в какво училище ще си пратим детето ( съответно къде ще си купим къща и какви 4 цифрени данъци ще ни смъкнат за да можем да живеем там), налага ни се да плащаме здравна застраховка, която ако се сметне процентно и се каже на българите в БГ да си я плащат като част от заплатата ще настане революция, а и да не забравя, че ние плащаме освен гореспоменатите и още 3 вида данъци- държавни, щатски и градски.

Лиска, имаше една тема преди кого бихте искали да познавате, в която не съм се включвала, обаче ти си един от хората, с които с удоволствие бих се запознала! Peace

# 133
Джулияна, емиграцията не е за всеки.
Често плановете, които си си правил
в България, гледайки към чужбина, се
оказват неизпълними. Хора, които са
били добре в БГ, се справят и в чужбина
добре. Отиди, виж, от проба не боли
глава, България все ще си седи и чака.
Късмет на всички, решили да емигрират!

# 134
Цитат
П.С, както мислиш, че ти си недооценена ( или подценена) в представите на хората, защото те не те знаели каква си била и какво си работила, не мисли, че като кажеш на хората, че " тези пари се изкарват с 18 ч работен ден" ни мериш с друг аршин! Повярвай ми, много добре знаем как се изкарват тези пари, по-добре от теб, защото ни се налага да ги изкарваме тук на практика, но за разлика от твоите приятели ни се налага да си мислим и това в какво училище ще си пратим детето ( съответно къде ще си купим къща и какви 4 цифрени данъци ще ни смъкнат за да можем да живеем там), налага ни се да плащаме здравна застраховка, която ако се сметне процентно и се каже на българите в БГ да си я плащат като част от заплатата ще настане революция, а и да не забравя, че ние плащаме освен гореспоменатите и още 3 вида данъци- държавни, щатски и градски.

Лиска, имаше една тема преди кого бихте искали да познавате, в която не съм се включвала, обаче ти си един от хората, с които с удоволствие бих се запознала!

Не разбрах...не искаш да кажеш, че българина не подбира училището на детето си? Въобще, какво общо има с темата това че избираш училището и квартала. Shocked Колкото до здравните застраховки...това е един от пунктовете, поради които едва ли някога бих избрала Щатите като място за живеене. Нашата медицина е безплатна, данъците ни са по-малки от българските, заплатите много по-високи. Парите които получавах за месец в България ги изкарвам тук не за 18 часа, а за...4. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт