Къде в чужбина бихте емигрирали?

• 15 931
  • 312
  •   1
Отговори
# 105
Не искам да бъркам туризма с емиграцията, но Мюнхен ми изглежда най-приемливото място на света!  Blush

ivonska, и аз така си мислех, докато не посетих Австрия.  Wink

# 106
А този доход за Щатите според мен е над средната класа. Американките да ме поправят.

Да, права е Джулиана, Вечерница, средна класа е (че и повече може да е).
Но също така, ако те получават $10 000/ месец, поне 2-3 хил. отиват за данъци, а и има милион още разходи, които не са споменати в сметката.

# 107
При всички случаи не е възможно 30 % да ти отиват за храна - там храната е евтина. Е, освен ако не плюскаш супер много, ама пак трудно ще докараш 30 %. Grinning

# 108
Само Канада или Щатите. Швейцария в краен случай. Ако не, обратно в България. Или Русия. newsm78

# 109
  • София
Не искам да бъркам туризма с емиграцията, но Мюнхен ми изглежда най-приемливото място на света!  Blush

ivonska, и аз така си мислех, докато не посетих Австрия.  Wink

Още си го мисля, а Австрия многократно съм посещавала....

# 110
Джулияна, събра ми погледа с тази сметка  Shocked Кажи къде са тези заеми от 300 000$, които се плащат за 25 години с месечна вноска от 999$?! Аз за първи път чувам за такъв безлихвен ипотечен заем? Обикновено лихвите са бая високи? newsm78
И какво значи, че са освободени от данъци? Не съм чула досега някой да не си плаща данъците тук, напротив, ако си имаш къщата с басейн и двор както казваш, за 300 000, явно си в добър район, с добри училища, което значи, че обикновено данъците ти са бая високи.  newsm78
Освен това много голямо значение има дали взема 4000$ чисто или преди данъци, защото ако е преди данъци, ситуацията хич не е с по 10 000 на месец. Ако е чисто, то тогава техния( 10 000) е над средния стандарт със сигурност, но пак зависи и къде живеят, защото да вземаш тези пари в Охайо е едно, да ги вземаш във Вашингтон е друго( ама тогава пък къща с басейн за тези пари не можеш да намериш, освен ако не е надуваем разбира се  Laughing).

# 111
Джулияна, събра ми погледа с тази сметка  Shocked

Където и да емигрирате, все ще се намерят хора
в България, дето да ви правят сметка на доходите,
на разходите, да ви се завират в прането, ако може
и в гащите. И винаги ще са по-наясно с вашите дела.

# 112
хаха да, Джулиана верно изтрепа рибата с тази сметка. Тези дето живеят в САЩ трябва да кажат, до колко тази информация е реалистична за масата от хората. Защото пък моето инфо и по скоро в стил> 12-13-15ч. работен ден или работа на 2 места. 2 часа път до работа и обратно, 1-2 седмици отпуска (желателно е да не се ползват всичките за да не си нахален), високи данъци (не знам как така твоите познати не плащат данъци), лошо здравеопазване ако не можеш да си позволиш скъпа застраховка, лошо образование ако не можеш да си позволош скъпо училище и т.н.
За Норвегия само ще кажа, че е нормално около 30-50% (щом искаш в %) от дохода да отива за изплащане на заем, ако и заемите да са нормално скъпи тук, след това идват застраховки, и т.н. разходи.
А иначе нещата винаги могат да се извъртят според ситуацията в стил, колко по-добре или зле е някъде си. Хора разни, доходи разни, а и всики се задоволява с различно много. А и приоритетите са много различни.

# 113
Канада

Австралия

Рио де Жанейро

Heart Eyes

# 114
Нова Зенландия,Австралия и може би Щатите някъде Калифорния,като се замисля вече... Peace

# 115
  • София
Джулияна, събра ми погледа с тази сметка  Shocked

Където и да емигрирате, все ще се намерят хора
в България, дето да ви правят сметка на доходите,
на разходите, да ви се завират в прането, ако може
и в гащите. И винаги ще са по-наясно с вашите дела.

На никой в нищо не се завирам !
Представила съм 2 ситуации - моята и на приятелката ми.
И престани винаги да се изказваш толкова грозно и просташки -
много дразниш напоследък ! А и така да е не си ти тази, която
ще ми казваш къде, как и защо да се завирам !
Наблюдавам, че ти май се завираш навсякъде !

Казвате какви други такси и разходи има в САЩ - а тук няма ли ?
Ние не плащаме ли отделно от един скапан кредит храна, парно,
ток, вода, ясла на детето, дрехи, обувки и т.н. ?????
Това, което са ми казвали за Щатите - приятелката ми и други познати
е, че докато изплащат кредит не плащат данък сгради.
Няма как да знам на 100%, защото не живея там. Ако не е така, ОК.

И да, взимат толкова пари, но работят здраво !
Тук също доста хора работят по 18 часа, но срещу какво ?
И престанете с този басейн - писах малък, колкото да се топнеш
да се разхладиш, пък вие вече за олимпийски си мислите  Rolling Eyes

И изобщо не ми сравнявайте цените на храната, дрехи и обувки
тук и в Щатите - на светлинни години сме от тях.
Влезте в кой и да е сайт там и сами си направете изводите
в процентно отношение към дохода, какви са !

# 116
Аре, Джулиано, не гузней толкова.
Случайност е, че малко по-горе си
писала точно ти. Става дума главно
за народопсихология, а не за тебе
конкретно. Колкото и пък да не ти е
приятен моят начин на изразяване,
не забравяй, че държа златно перо.
А ти какво си хванала? Салиери.

По темата. Нещата са несъпоставими.
И затова е смешно, като си в България,
да вадиш калкулатор на хората, които
не са в България, колкото и да ти се иска.
Джулияна да ви го обясни по-лежерно.

# 117
Хипотетично бих емигрирала някъде, където е топло и слънчево, хората купонясват- например остров Бали. На практика обаче температурите не бих компенсирали всички останали фактори.
Заради това на този етап никъде. Ако се наложи нещо покрай работата ще го мисля тогава.

# 118
Не знам, защо се дразниш толкова много, просто си споделяме впечетления.

Аз като гледам мненията се делят на 2. На тези които за живяли само в БГ и тези които са живяли на повече места. Изводите са, че 2рите виждат, че няма такъв филм в които някъде тетат реки от мед масло просто всяко нещо си има цена. Може би просто проблемите са различни, но не значи че ги няма или, че живота е лесен и незоблачен.
Ако човек е склонен да седи по 1-2 часа в колата до работа, мисля че и в БГ и нулев проблема да живееш в къща с двор, че и за по-малко пари ако това искаш. Няма как да сравняваш апартамент в града с къща извън него, просто това са 2 различни избора със своите плюсове и минуси.
Мен примерно САЩ и Канада не ме привличат, просто си имам своите приоритети. Ако данък сгради според теб е толкова важен фактор ОК, според мен, примерно е много по-важно държавното образование да е на ОК ниво, а не да живея с мисълта, че ако с мен нещо, не дай боже се случи, няма да има кой да събере на детето пари за свестно училище.

# 119
Хич не ми се емигрира, достатъчно съм поживяла извън Бг, за да осъзная някои неща. И пак се случи да съм съгласна с Лиска... Еййй, Лиске, къде викаш беше ония сладолед да те черпя  Peace
Много митове и легенди все още витаят из Бг отностно живота в чужбина... До кога ли?

Mного сте прави двете с Лиска ..... Peace

Общи условия

Активация на акаунт