Условия за прием в детските заведения 2008-2009г !!! САМО ЗА СОФИЯ

• 32 934
  • 706
  •   2
Отговори
# 465
  • София
Айде сега, чак пък да с спали в училище. Аз съм тръгнала на 6, навършила съм 7 в лятната ваканция между първи и втори клас....нямало е никакво по-специално отношение към нас, нито пък сме спали там...
а това на 8 да тръгват пък е доста по-голяма недомислица....

Спали в училище не означава, че са си проспивали уроците, а че следобед спяха в една стая в училището  Peace

благодаря, разбрах и сама какво значи....

# 466
........... а и отписвайки го януари например, да не би да вземат януари ново детенце - нали приемът е само септември...
Останала съм с впечатление, че празните места се попълват, т.е. най-вероятно ще вземат друго детенце.

# 467
очаквам клеопатра да пише за начина по който ще задължат яслата да държи децата до 3 г 10 м през септември- трябва да е някоя наредба все пак

# 468
ами много лесно може да се реши - приемът да е само септември
тогава децата си остават спокойно до лятото в яслата, после месец-два ваканция и септември в градина
не е сложно, просто да се спре с приемането по всяко време на годината

# 469
  • Ланкър, планините Овнерог
Ако стане така, ще е доста гадно за другите родители, на които на единия септвмри им е твърде рано, а следващия прекалено късно, като мен. Аз говоря за тръгване на ясла.

# 470
Ако стане така, ще е доста гадно за другите родители, на които на единия септември им е твърде рано, а следващия прекалено късно, като мен. Аз говоря за тръгване на ясла.

Освен гадно, това е нерационално и неразумно, защото не можеш да си пуснеш детето на ясла на 9 месеца(според закона) и следващия ти шанс остава на година и 9 месеца.
Варианта гледачка не е уместно да се предлага! Всички трябва да имат равни права, освен задължения!
Просто трябва да има ясен регламент и за да тръгнат от  март  2008 децата на ясла просто да се включи към новата система, за да не станат злоупотреби в последния момент.

# 471
........... а и отписвайки го януари например, да не би да вземат януари ново детенце - нали приемът е само септември...
Останала съм с впечатление, че празните места се попълват, т.е. най-вероятно ще вземат друго детенце.

Обаждат се на първото чакащо ред дете.От тези деца, които са останали под чертата и не са приети.Ако то вече не се нуждае и родителите откажат, защото са си намерили начини-обаждат се на втора резерва и т.н.

# 472
  • Ланкър, планините Овнерог
Бавачката няма нищо общо с градината. За парите, които дава държавата до 2г на детето едва ли ще се намери детегледачка, на която да имам пълно доверие, а да додавам, нямам възможност. Яслата/градината е съвсем друго нещо.

Оххх, хем е супер удобно през нета да става работата, хем се притеснявам от рано. С голямата ми дъщеря нямах никакви грижи-подадох молба март и тръгна през септември.

# 473
Б
 хем се притеснявам от рано. С голямата ми дъщеря нямах никакви грижи-подадох молба март и тръгна през септември.

И при на с е същата работа с баткото нямах никакви проблеми при записването, но за малкия се притеснявам малко дали ще се класираме. Въпреки всичко сърдечно Благодаря на Клео за изнесената тук информация  Hug Пожелавам късмет на всички, дано успеем да запишем децата си където искаме Peace

# 474
  • гр.София
 Точно въпросът на nasya ме вълнува и мен. След като има в ОДЗ-то две ясленски групи с по 30 деца, би трябвало към септември поне едно 30 деца да се прехвърлят в градината и да освободят места за ясленчета. Е да,ама Директорката ми каза,че свободни бройки ще има малко (представям си към 10)-значи,там вече има чакащи и записани бебета,които пролетта ще тръгнат на ясла и ще запълнят бройките.

( И аз съм от 6-годишните първолаци,спали в училище. Май нещо копирахме руската система тогава)

# 475
  • София
Точно въпросът на nasya ме вълнува и мен. След като има в ОДЗ-то две ясленски групи с по 30 деца, би трябвало към септември поне едно 30 деца да се прехвърлят в градината и да освободят места за ясленчета. Е да,ама Директорката ми каза,че свободни бройки ще има малко (представям си към 10)-значи,там вече има чакащи и записани бебета,които пролетта ще тръгнат на ясла и ще запълнят бройките.

В нашата ясла,която е към ОДЗ са две яслени групи съответно набор 2005 и набор 2006.По списък май са 28 деца,но не съм на 100% сигурна.На първата за тази година род.среща директорката ни обясни /преди да се появи инфото за ел.подаване на документи/,че децата от набор 2005 автоматично се прехвърлят към градината,родителите само потвърждават,че искат.Клеопатра написа,че и сега това ще важи.
Което за мен означава,че трябва да се приемат 28 нови деца от набор 2007.
Ако пък от групата набор 2006 отпаднат деца поради една или друга причина викат деца от този набор,които са наред по списък.

# 476
  • гр.София
 Ali&Meli,така излиза,че лекичко съм изпуснала влака за набор 2006.
 Бяха ме предупредили,че предпочитат в яслата да взимат децата към 2 годинки(а не по-малки)- двегодишните всякак ще са се преместили до септември. Но явно не е така-има и доста по-малки дечица.
 Така или иначе,ще ида пак да говоря,жената поне е любезна.

И аз благодаря на момичетата за темата!

(А,според написаното излиза,че ENTER ще натискаме в 9.00ч, а не в
 00.00)

П.С.  Редактирам се. Би трябвало да няма значение,коя година е детето-2006 или 2007,важното да е в ясленска възраст към септември.

Последна редакция: пт, 14 дек 2007, 15:55 от blanc

# 477
Няма логика набор 2006 вече да е запълнен.
2005 отиват в 1 група, 2006 стават по-голямата яслена и следва нова група, при която е естествено да приемат деца, които им е ред да влезнат в яслата - именно след изтичане на 2години платено майчинство. Моята логика е такава. Т.е. ако се явяват 2006 и 2005, би трябвало 2006 да е с предимство - майките са излезнали от платено майчинство и трябва да работят, а 2005 при нужда ще задържат с работата- държавата им дава да стоят платено вкъщи /сега, колко са парите всички знаем/

# 478
Информация от сайта на общината:
http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=9&sub_open=26070&nxt=30

# 479
Ето какво излиза в Гугъл за kg.sofia.bg - само прес информации.

Общи условия

Активация на акаунт