Условия за прием в детските заведения 2008-2009г !!! САМО ЗА СОФИЯ

• 32 934
  • 706
  •   2
Отговори
# 510
а дали наистина сте приемат молби за ясла в ОДЗ  от първия работен ден на 2008 или сте е от 4 февруари по и-нет, да не ни излъжат и да класират писмените молби от януари преди тези по и-нет, просто прочетах такова мнение и е доста притеснително
точно това е момента, който ми се губи и на мен . Това е една широко отворена врата за корупция, разговори и пр.

# 511
  • гр.София
 mamavasi,системата трябва да приеме детето ти в ЯСЛА. Вероятно,Директорката ще има някаква възможност,в зависимост от местата и желанието й да го пусне директно на градина,над отпуснатата бройка.
 Клеопатра,не се ядосвай Hug. Някои сме по-схватливи,други не сме.
 Аз лично не очаквам да отговаряш на всеки наш въпрос или да седиш тук денонощно и да решаваш различни казуси.
 Ali&Meli, примерът ти от твоята градина ми върши идеална работа,явно и при набелязаната от мен ситуацията е подобна,щом ми казват,че при 60 деца в яссла,наесен свободните бройки ще са малко.

# 512
  • София
Момичета, нямат право да приемат ваша молба преди 4 Февруати на място в градината, дори и да отидете на пръвия работен ден Януари 2008 г., дори и да ви приемат молбата, тя няма да е валидна, защото ще си отлежава на бюрото на директорката до 4 Февруари и тогава тя ще я въведе пак по интернет.

# 513
  • София
Ето тук може да прочетете отново за това, което ви казвам, или по - точно "Остава и вариантът с молби на място, но не в писмен вид, а пак през сайта. За целта всяка градина ще получи компютър и подходящо обучение за служителите си"

# 514
  • София, център
И аз имам питане.

Ако по някаква случайност, примерно директорката въвежда по електронен път подадена при нея молба на хартиен носител, и родител също подава молба по електронен носител, ще се анулират ли молбите, или ще бъде валидна подадената първа по време?

Или, да речем, и двамата родители подават по електронен път почти едновременно? Коя ще е валидната, или и двете ще са анулирани?

# 515
  • София
Момичета, нямат право да приемат ваша молба преди 4 Февруати на място в градината, дори и да отидете на пръвия работен ден Януари 2008 г., дори и да ви приемат молбата, тя няма да е валидна, защото ще си отлежава на бюрото на директорката до 4 Февруари и тогава тя ще я въведе пак по интернет.
Ох моята фантазия работи и да попитам.Директорката кои молби ще въведе  първо на тези подали в началото на годината или на тези,които са отишли от 4.02 нататък?Ето тук е тънкия момент и дали ще може да се избегне субективния фактор?

# 516
  • София
Ако стане така, ще е доста гадно за другите родители, на които на единия септвмри им е твърде рано, а следващия прекалено късно, като мен. Аз говоря за тръгване на ясла.
За това последно реши ли се нещо? Все си мислех, че догодина ще ме засяга приема и ви четях информативно-защото голямата тръгна на ясла март, сега ви чета че не може. Или трябва да си пусна детето на ясла на година и четири м. или да стоя без пари няколко месеца следващата година в неплатен отпуск. Ти разбра ли нещо за това във вашите градини? Май ще търся някой да гледа бебо и да ходя да питам на място. 

# 517
мисля, че след като молбите ще се приемат през интернет не би трябвало да търчите с молби и в градините. Ако системата не заработи ще стане ясно още в началото. Какъв е тоя зор да се попълват молби и в интернет и да се носят на ръка??
Nansen, остава двамата родители да подадете и по интернет и на хартиен носител в градината  Joy
айде, стига моля ви се... добре, че няма още едно място, където може да се носят, сигурно и там щяхте да търчите...
Хората гледат да улеснят системата, ние зорлем ще си създаваме допълнителни главоболия..
И това е за София, ми не се сещам човек в София ако няма интернет, то да няма поне някой близък, който да сърфира из нета...

# 518
аз имам сериозен въпрос относно отварянето на нови градини и групи в съществуващи такива. Как се развиват тези проекти и кои ще бъдат реалност?
И как ще се регулира броя на децата в групите, ясно е, че ще има отново спуснати отгоре деца на този и на онзи, но ще се спре ли с практиката на безумни бройки?

# 519
mamavasi,системата трябва да приеме детето ти в ЯСЛА. Вероятно,Директорката ще има някаква възможност,в зависимост от местата и желанието й да го пусне директно на градина,над отпуснатата бройка.
 Клеопатра,не се ядосвай Hug. Някои сме по-схватливи,други не сме.
 Аз лично не очаквам да отговаряш на всеки наш въпрос или да седиш тук денонощно и да решаваш различни казуси.

детето ми вече е на ясла
искам да тръгне на градина през септември и вече дори е записано
единствено ме притеснява по новия начин да не ми отхвърлят молбата
честно казано имам и яки връзки, ама мисля че е редно проблема да се реши принципно, а не както досега- всеки по отделно и както може
и аз благодаря за разясненията, но клеопатра беше писала че искат да споделят проблемите и да се решат, а пък сега излиза че трябваше да сме просто много доволни от новата система и да не питаме нищо, че излиза че не сне схватливи и се заяждаме
според мен или трябва да с еподава само по този начин, но да се оставят децата в яслите ДО СЕПТЕМВРИ и после да преминават в градина, или да се приемат децата родени в началото на годината през пролетта, когато ги изписват от ясла
редно е да се приеме някаква наредба, за да има яснота, а не навсякъде да е различно

# 520
  • София
Хората гледат да улеснят системата, ние зорлем ще си създаваме допълнителни главоболия..
И това е за София, ми не се сещам човек в София ако няма интернет, то да няма поне някой близък, който да сърфира из нета...
Да хората искат да ни улеснят,но да създадат една усъвършенствана система,има много неясноти по тази.

# 521
Да хората искат да ни улеснят,но да създадат една усъвършенствана система,има много неясноти по тази.

ooooh!
Как разбра?

# 522
неяснотите не идват от самата система за записване по интернет, а от нередностите по принцип при записването, оттам и неяснотите

# 523
  • София
неяснотите не идват от самата система за записване по интернет, а от нередностите по принцип при записването, оттам и неяснотите
Да може и така да се каже!

ooooh!
Как разбра?

Ами чета темата и сама за себе си правя изводи.Има детайли,които трябва да се изпипат и едва тогава да се пусне /лично мнение/.Тази система трябваше да бъде разяснена на директорите много по-рано,а не в последния момент...
Имам познати,които не знаят за това електронно подаване на документи и най0-вероятно ще си висят пред градините.
В крайна сметка не всеки чете БГ Мамма   Wink.

# 524
  • София, център
еlito, гледам смешно ти е станало тук.

Недей да четеш тогава!

Общи условия

Активация на акаунт