Условия за прием в детските заведения 2008-2009г !!! САМО ЗА СОФИЯ

• 32 934
  • 706
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Чета и не вярвам на очите си  hahaha,
ама каква е тази масова идея да си създавате и измисляте сами проблеми. Клео е написала толкова добре всичко и на толкоз прост език, а вие пак и пак едно и също повтаряте. Вземете обмислете това което ще напишете, и чак тога го напишете. Прощавайте много, но не знаете ли колко сте смешни отстрани.

# 526
проблема ми е че детето е родено на  3 януари, и системата явно ще го отхвърли
мисля че го пиша за 5 път
Прочела съм много добре постингите ти. След като имате кака в градината, ще ви приемат с предимство.
Проблемът ти очевидно е , че детето ще е в яслена група, а не в градинска първоначално, което според мен не е проблем.

# 527
И аз имам питане.

Ако по някаква случайност, примерно директорката въвежда по електронен път подадена при нея молба на хартиен носител, и родител също подава молба по електронен носител, ще се анулират ли молбите, или ще бъде валидна подадената първа по време?

Или, да речем, и двамата родители подават по електронен път почти едновременно? Коя ще е валидната, или и двете ще са анулирани?
Когато се регистрираш в системата го правиш с ЕГН-то на детето. Ако заявлението вече е регистрирано, не може някой със същото ЕГН да иска да го направи наново. Системата ще му каже , че има вече такова ЕГН. Единственото , което другия родител може да прави е да добавя нови желания или да трие стари.

# 528
мисля, че след като молбите ще се приемат през интернет не би трябвало да търчите с молби и в градините. Ако системата не заработи ще стане ясно още в началото. Какъв е тоя зор да се попълват молби и в интернет и да се носят на ръка??
Nansen, остава двамата родители да подадете и по интернет и на хартиен носител в градината  Joy
айде, стига моля ви се... добре, че няма още едно място, където може да се носят, сигурно и там щяхте да търчите...
Хората гледат да улеснят системата, ние зорлем ще си създаваме допълнителни главоболия..
И това е за София, ми не се сещам човек в София ако няма интернет, то да няма поне някой близък, който да сърфира из нета...
Mr. Green  Hug

# 529
Благодаря за разясненията!
Искам да кажа, че тази система е по-добрият вариант от висенето пред детските градини, а който няма нет и не знае, ще отиде на втори януари и ще му кажат на място. Така че, не виждам проблем Simple Smile

# 530
аз имам сериозен въпрос относно отварянето на нови градини и групи в съществуващи такива. Как се развиват тези проекти и кои ще бъдат реалност?
И как ще се регулира броя на децата в групите, ясно е, че ще има отново спуснати отгоре деца на този и на онзи, но ще се спре ли с практиката на безумни бройки?
Елито, знае се само, че през 2008г. ще работи да започне строежа на нови 10. В момента, в който има достатъчно места за децата естествено, че ще се намали броя на децата в групите. Поставете се на мястото на тези, които ги гледат, нали не се мислите, че им е по-лесно да гледат 25 вместо 15? Просто в момента няма друг начин.

За проектите ще разпитаме по-подробно, но просто не сега, защото в момента приоритет е системата. Както знаете проблемите с градините са много, нека ги караме един по един.

# 531
mamavasi,системата трябва да приеме детето ти в ЯСЛА. Вероятно,Директорката ще има някаква възможност,в зависимост от местата и желанието й да го пусне директно на градина,над отпуснатата бройка.
 Клеопатра,не се ядосвай Hug. Някои сме по-схватливи,други не сме.
 Аз лично не очаквам да отговаряш на всеки наш въпрос или да седиш тук денонощно и да решаваш различни казуси.

детето ми вече е на ясла
искам да тръгне на градина през септември и вече дори е записано
единствено ме притеснява по новия начин да не ми отхвърлят молбата
честно казано имам и яки връзки, ама мисля че е редно проблема да се реши принципно, а не както досега- всеки по отделно и както може
и аз благодаря за разясненията, но клеопатра беше писала че искат да споделят проблемите и да се решат, а пък сега излиза че трябваше да сме просто много доволни от новата система и да не питаме нищо, че излиза че не сне схватливи и се заяждаме
според мен или трябва да с еподава само по този начин, но да се оставят децата в яслите ДО СЕПТЕМВРИ и после да преминават в градина, или да се приемат децата родени в началото на годината през пролетта, когато ги изписват от ясла
редно е да се приеме някаква наредба, за да има яснота, а не навсякъде да е различно
Едно е да задаваш въпроси и да предвиждаш евентуални проблеми, друго е да не четеш и да си питаш едно и също, а пък и да не вярваш на това, което ти отговарят  ooooh! Нека да не спорим. Пак ти казвам, говорихме, че ако подадеш молба за ЦДГ и детето няма да е навършило 3г към 31.12. тогава системата ще те изхвърли.
Ако подадеш молба за ОДЗ няма никакъв проблем.

# 532
  • София
Клеопатря,кажи моля те днес и вчера състоя ли се разяснителната кампания на директорките, защото ми се иска другата седмица да се срещна с нашата и да не ме гледа  Shocked като и заговоря за електронно подаване на документи?

# 533
неяснотите не идват от самата система за записване по интернет, а от нередностите по принцип при записването, оттам и неяснотите
Поздравявам те от все сърце за това изказване   bouquet

# 534
Клеопатря,кажи моля те днес и вчера състоя ли се разяснителната кампания на директорките, защото ми се иска другата седмица да се срещна с нашата и да не ме гледа  Shocked като и заговоря за електронно подаване на документи?
не знам, след като така се казали на представянето, сигурно.

# 535
клеопатра, нашата градина няма яслена група, защото е цдг, а не одз!
и освен това поради липса на помещения, в неговия набор е само една 1 група, а не две както обикновено
както и да е, явно темата на мен лично не ми е от полза, благодаря все пак за разясненията

# 536
ама каква е тази масова идея да си създавате и измисляте сами проблеми. Клео е написала толкова добре всичко и на толкоз прост език, а вие пак и пак едно и също повтаряте. Вземете обмислете това което ще напишете, и чак тога го напишете. Прощавайте много, но не знаете ли колко сте смешни отстрани.

bouquet

За системата имаше информация в почти всички вестници вчера, мога да ги изброя поименно /правя сутрешен пресклипинг за клиенти всекидневно/. По ТВ казаха кога ще пуснат новината.
Ако не гледаш новини, не четеш вестници и ме комуникараш с приятели /"една приятелка на друга приятелка казала..."/ и без да имаш интернет е достатъчно да разбереш. Междупланетарно не знам дали е пусната още новината.... Laughing
Лично аз в още 3 форума за мами я чета тази информация, в "Моето бебе и аз" аз я пуснах като тема.
В понеделник звънни на директорката, ще има изнесена информация и по входовете на ДЗ.
Споко де.............без предварителна паниране не можем май.

Мерси Клео за свършената работа, голямо благодарско.  bouquet

# 537
  • София
Благодаря!Аз мислех че си в течение на това разясняване.Значи ще се срещнем,ако се добера до директорката,пък ще видим какво знае тя!

# 538
  • София

В понеделник звънни на директорката, ще има изнесена информация и по входовете на ДЗ.

Много благодаря за това инфо,както и на Клео за предимството на ясленчетата в ОДЗ-тата /яз вече и благодарих де  Wink/!

# 539

bouquet

За системата имаше информация в почти всички вестници вчера, мога да ги изброя поименно /правя сутрешен пресклипинг за клиенти всекидневно/. По ТВ казаха кога ще пуснат новината.
Ако не гледаш новини, не четеш вестници и ме комуникараш с приятели /"една приятелка на друга приятелка казала..."/ и без да имаш интернет е достатъчно да разбереш. Междупланетарно не знам дали е пусната още новината.... Laughing
Лично аз в още 3 форума за мами я чета тази информация, в "Моето бебе и аз" аз я пуснах като тема.

И аз много ти благодаря за свежата доза хумор, имах нужда от нея  Laughing   bouquet

Момичета, писах ви в обедната почивка, днес и утре съм по всякакви партита, така че не разчитайте много на мен  Peace

Общи условия

Активация на акаунт