Il était une fois...Или в очакване на Père Noël!FR-9

• 21 619
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
Честит 3 -ти рожден ден на Никол! Расти здраво, умно и умерено палаво дете!  Hug
Мистик, наздраве и за твоя рожденик!

мари-рус, в посолството не правят регистрации на децата. Ако и двамата сте бг-граждани и детето е такова, така че трябва да се регистрира и да му се извадят ЕГН и бг паспорт, но това става в общината ви в БГ. Посолството служи за заверка на необходимите документи, като например превода на акта за раждане или пълномощни разни, ако друг изважда документите в Бг. Там може и да му се извади пасаван за първото пътуване , ако искате да правите всички документи на място в БГ. По принцип не си длъжна да съобщиш на посолсвото като се роди детето. Като му дойде вемето , питай, ни! Аз минах два пъти по този път.
А за секциото-не знам! моят се обърна от седалищно в ...39 седмица! А и в моята болница не искаха и да чуят за секцио #Crazy, канеха се да ме пускат да раждам нормално седалищно разположено бебе! Ама ми се размина в последния момент(става въпрос за втората бременост, вярно, че тогава бебетата повече се въртят).

# 121
  • MERIGNAC, FRANCE
Мистик, 4естит ти рожденник!
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

mari_rus , и аз не съм регистрирала дребосъка в посолството - вси4ко направихме в БГ. Възползвахме се само от това 4е предлагат безплатен превод на акта за раждане до навършване на 6 месеца на бебето.
А за секциото и аз не мога да ти кажа, моето не беше планувано  Rolling Eyes 

# 122
Благодаря за отговорите момичета!Значи няма да се занимавам тук с посолства Grinning Моята бебка пък от 7 ми месец като е застанала седалищно и така си е и до сега Thinking Питам дали може да избирам датата защото ако мога ще се поинтересувам малко и от нумерология, благоприятни дни и такива работи.
Мистик,  newsm59  на патерици на рожденика!

# 123
  • MERIGNAC, FRANCE
Здравейте, мадами  Hug
Каня ви на следобедно кафенце   food010

Ето ви един линк, където игра4ките са с - 45 процента днес и утре само :
http://www.pam-pims.com/jouets.htm

# 124
Мамо Щрумф мерси за кафето ,днес имах голяма нужда от него ,но ми се размина....а линка нещо не ми се зареди....
При нас заваля сняг -мек,пухкав и мокър ....моят син много му се кефи , даже снежен 4овек си направи , и след като обилно се намокри се прибра,доволен....
Мистик и ние не сме съвсем без памперс ,а ве4е сме на 2години и два месеца....не мисля 4е детето ми е назад или пък трябва да се тревожа.... Peace(сори 4е ти отговарям тук ,но в другата тема не ми се пише...)..
Мария Кара това за второто дете дето много се въртяло , при всяко второ ли е? или има и изклю4ения?
Хайде лек уикенд от мен.

# 125

Мария Кара това за второто дете дето много се въртяло , при всяко второ ли е? или има и изклю4ения?

Мамба, честит ви сняг, направете по един снежен човек и за нас! Grinning
А това за вторите бебета не знам дали е някакво правило. бях го чела в една книга за бременни, че второто по-късно заема дефинитивната си позиция в матката и при мен това се потвърди(всъщност в 38 се беше обърнал с д-то напред, а после в 39 пак се беше завъртял...и двете маневри без да разбера какво става Laughing). Предполагам, че има изключения и не всички са такива шавливи...
Лек уикенд и от мен!
Мама Щ, мерси за линка, отивам да разглеждам, че имам още шопинг да правя...

# 126
Mama Strumpf, имате нова снимка. Grinning.Много е порастнал Тони.
И ние сме харесали същият подарък,писахме на дядо Коледа. Simple Smile Laughing

# 127
  • MERIGNAC, FRANCE
Notre Damme, това е подаръка от служебния Дядо Коледа, който минава по-рано  Wink  Laughing  А като мине и истинския - ще сменя и другата снимка  Grinning
Много  Hug за Вики, който съм сигурна 4е е бил послушен и ще си полу4и подаръка  Heart Eyes

Мамба, я ни покажи Матео и направения от него снежен 4овек, защото ние сняг едва ли ще видим  Laughing

Лек уикенд на вси4ки  Hug

# 128
Мамба, това за второто детенце и при мен се оказа вярно. Ники много се въртеше, беше страшно подвижен и риташе ужасно. Това в комбинация с проблемната бременност беше... веселба.

Мари_рус - сега посолството няма да ви трябва, но преди да пътувате за БГ, ще трябва да извадиш там пасаван за бебето. Иначе няма как да влезе в БГ.

# 129
  • MERIGNAC, FRANCE

Мари_рус - сега посолството няма да ви трябва, но преди да пътувате за БГ, ще трябва да извадиш там пасаван за бебето. Иначе няма как да влезе в БГ.

Ако таткото е французин, може  Peace

# 130

Ако таткото е французин, може  Peace

Да, така е. Извинявам се. Аз имам опит с родители българи. За деца с френски татковци не съм компетентна.  Embarassed

# 131
  • MERIGNAC, FRANCE
Предимството на френските татковци е, 4е детето може да влиза и излиза от БГ без никакви други декларации и пълномощни  Wink

# 132
Това е Габи и нейния първи снежен човек:

бъйрзах одеве че имах работа сори
Снега в Пловдив е разкошен Grinning Heart Eyes

Последна редакция: сб, 15 дек 2007, 16:58 от mama Svetli

# 133
  • MERIGNAC, FRANCE
mama Svetli, намaли малко снимката, 4е не ми влиза в екрана  Laughing  и виждам само едното о4е на Габи, а снежния 4овeк изцяло ми се губи.

Последна редакция: сб, 15 дек 2007, 23:07 от Mama Strumpf

# 134
Ей ,мама Светли много хубав снежен 4овек.
Потвържадавам за снега в Пловдив наистина е разкошен,и ледената пързалка ве4е работи...
Ти така и не мина втори път да се запознаем,а тия люлки ми изглеждат познати ,да не сме на една улица в Пловдив...
А ако знаете колко хубаво е украсена София...Пловдив незнам ,нямах време да мина да видя ,но София е страхотна...
Мамо Щ. нямам снимки ,тъй като ме нямаше там когато са правили снежния 4овек с баба си...
Мария Кара и Сбъдващи ме4ти благодаря за отговорите ..
Моят син иска ку4енца 4ао-4ао и трактор....

Общи условия

Активация на акаунт