Il était une fois...Или в очакване на Père Noël!FR-9

• 21 618
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
От няколко дни тичам по задачки,нямам време за нищо-и ето,отварям форума и откривам темата ни на привършване.Извод-все да съм заета  Laughing

Днес направих интересно запознанство.В магазина,на опашката се бяхме подредили зад една българка и френскиът й съпруг.Заговорихме се и дамата се оказа една от учителките в бг училище.Кой казва,че светът е голям...
Разбрахме се утре да се видим на купона на Посолството.В програмата има театър-приказката за Василиса Прекрасна,анимирана от френска комедиантка.Да се чуди човек какво търси руска приказка,разказана на френски в бг Посолство на Коледен празник  newsm78

Светли,Мамба-така ми се иска да съм в Пловдив,така ми е кеф да го оглеждам заснежен...
Светли-снимката е суперска,Габи е много хубава. Hug

Мамба-ти какво така се вълнуваш от положението на вторите деца?Да не криеш някоя изненадка в ръкава Wink или само Дядо Коледа чакаш  Outta Joint

Честит рожден на Никол и Роберто на патерици.Хубави хора сме това стрелците ,брейй  Mr. GreenПък сме и много...

Мари–рус-какво да ти кажа за френския  newsm78-подкрепям изцяло идеята на Щрумфи да му се направи радикална промяна на граматиката  Laughing

# 136
Мамба виноват наистина ненамерих време да мина втори път Embarassed
А улицата е Сава Муткуров живеем до моста н аГерджика точно Simple Smile

Шомон Потвърждавам го Стрелците сте страхотни хора  Hug Heart Eyes Голямата дъщеря скоро има рожеден ден и тя е Стрелец а и 90 процента от най добрите ми приятелства са с тази  зодия   bouquet Hug Heart Eyes

# 137
Хайде и аз да се включа по темата със снега и в частност - ледените пързалки.

Днес майка ми ми се обади и каза, че са направили езерото Ариана в София на пързалка и ще ми изчисти кънките и като си отида за Коледа ще ме води да карам Wink  Аз доста се развеселих, представих си се, все едно съм на 8 години Simple Smile
Явно майките си остават винаги майки независимо колко големи са дъщерите им!
Може би трябва и аз да се изтипосам на снимка, но надали ще съм толкова сладка като малката Габи Simple Smile

# 138
Охо ,и други вклю4или се... Hug
Мамо Светли , ами не сме далеко- ние сме то4но срещу хотел Ленинград ,на Арабаконак ,жалко 4е нямаш време ,щеше да е хубаво да се запознаем ...а за Стрелците съм съгласна,макар 4е и те си имат някои характерни 4ерти...
Кой каза за софийската пързалка ,да открита е, официално тази ве4ер ....
И в Пловдив на панаира има ,жалко 4е нама да мога да се ка4а ....
В тази връзка -Шомон признавам си , 4акам не само Дядо Коледа а и краят на  юни....но пък по Коледа стават 4удеса ,та си 4акам и тях.... Wink
Ина4е да, за неразбралите 2 в 1 сме от 3 месеца... Wink
Нямам време за ленти4ка ,като остане ,ще сложа...
Хайде успешна нова седмица...

# 139
Е, най-после. Сега и официално честитя на Мамбата - леко мътене и здраво бебе. И скоро да се похвалиш че пола на бебето е точно какъвто го искате!

# 140
  • MERIGNAC, FRANCE
Мамба, я си признавай бързо тогава какво о4акваш  Laughing
Мамо Щрумф , 4е то си пише в заглавието на темата кого О4аквам - Дядо Мраз ,упс , Дядо Коледа или Père Noel... Laughing Peace

Хм, има нещо гнило в Дания... newsm78

Ина4е да, за неразбралите 2 в 1 сме от 3 месеца... Wink

Знаех си аз, 4е има нещо гнило  Wink
Ха, 4естито   bouquet

# 141
Честито Мамба,
леко бременеене ти пожелавам Simple Smile

Явно ще трябва и за вас да се излагам на пързалката Laughing

# 142
Ееее, май всички я подозирахме Мамба, ама тя много упорито отбиваше нападките! Честито и лека бременост! (моят термин с Яна беше на 27 юни Grinning, мога точно да си представя на какъв стадий си сега)

А ние днес, парижанките, бяхме на Коледното парти в посолството! Отзивите са смесени и ...умерени  Laughing
Хайде лека нощ!

# 143
  • O.A.E./ Пазарджик
Натрисам ви се в темичката да питам нещо и какво да видя-супер новина. Мамба, честито и леко бременеене   bouquet

Та въпроса ми е  Laughing
На мъжа ми предлагат работа в голяма фирма с клонове почти в целия свят. Трудното е , че трябва да избира, а освен от нет, нямаме реална престава за местата.
Едното е Марсилия. Та за това се вмъкнах да ви помоля за помощ.
Трябва ми  инфо от "първа ръка" за стандарта на живот. Най-вече как е здравеопазването и образованието за децата? Дали има арабски училища и какво сте чули за тях?
И всякаква информация, която мислите ще ни е полезна.
Благодаря ви предварително  bouquet

# 144
  • MERIGNAC, FRANCE
Добре дошла, Мария  Hug
За Марсей знам 4е е един от градовете с най-голям процент араби, та няма на4ин да няма и арабски у4илища.
Здравната система според мен е доста добра и може да се каже безплатна, ако имате и мютуел (т.е. 4астна застраховка, но по4ти вси4ки фирми осигуряват такава за служителите си).
За образователната - нямам още преки наблюдения. Само да ти кажа 4е децата тръгват на 3 г. на у4илище и всяка сряда е ваканция.
Другите мами да допълват или поправят, ако не са съгласни с мен  Wink

# 145
  • на езерото
   Здравейте момичета ! Много Ви благодаря за пожеланията Heart EyesНашата рожденичка е още болна , малко ни беше поуплашила около рожденият си ден, но сега нещата са по-добре.Не беше яла няколко дни и снощи си поиска месо Shocked,опекох и пилешко бутче , а тя милата го омете за отрицателно време и ни разправяше , че това било храна за мъже Shocked hahaha:не знаем откъде и го роди главицата...
  Мамба  bouquet честито , лека бременност , прекрасна новина за Коледа!
 Мистик честито на патерици за съпруга  bouquet.
 Относно стрелците, не знам какво да Ви кажа Thinking, свекървата е стрелец и е човек с който никак не се разбирам , не исках малката да е стрелец  Naughty, но това е положението.
 Iventse, завиждам ти че ще си бъдеш у дома за Коледа!Голяма носталгия ме е друснала, направо ме е срам от мен  Embarassed но никак не ми харесва тук, всичко е хубаво, чисто , подредено но ми е много празно в душата и много болно за БГ.
 Мама Светли, много е красива малката госпожица Heart Eyes
 Хайде Парижанки разкажете за купона Praynig

# 146
Мамба честито   bouquet Heart Eyes Hug

pinka горе главата  Hug Heart Eyes

# 147
Пинка, крайно време е да се видим! Мисли активно за варианти, аз също.

Мариабутти, Марсилия е страхотен град, с много възможности за децата и вас. Образователната система във Франция е далеч от перфектното, но пък има частни училища (и някои държавни) с много добра репутация и ниво на обучение. За арабски такива нямам информация. Здравната система е добра, разходите се покриват почти изцяло (ако имате мутюел, но вероятно ще имате). От голяма важност е избора на добър личен лекар за вас и педиатър за децата.

Оппа, забравих да се похваля. Записах от януари Бобо на стол, голяма борба беше, но успях. Малко скъпичко се оказа, но облекчението за ежедневието ми е голямо. Дано да му хареса и да яде сам, че е глезан и каприз страшен по отношение на храната.

# 148
Я виж ти - Мамба, честито! Ама че мистерия поддържаше толкова дълго време. Да не би и около Клео да има такива загадки? Thinking 

Mariabutti, на първо четене намерих само това като информация - май няма специално арабско училище http://www.imarabe.org/temp/centrelangue/autour/apprendre-d.html
но ще поразпитам, имам познати от Марсилия, ако намеря нещо ще ти пиша.

Мише, дано се справи Бобо със стола! И аз така бях записала Сашо първата година, но нищо не се получи. Все пак, ти нямаш други варианти, и наистина е облекчение. Колко скъпо е при вас? Тук  купоните са по 3 евро.

Аз да кажа най-после една добра дума за детската градина. На Сашо още от самото начало му е скучно там, но едва тазгодишната учителка, която забелязала, че той може да чете, се нави да направи нещо по въпроса. Изготви досие и не знам след какви формалности, заедно с директорката беше решено, че ще направят един пробен курс за него - ще ходи в продължение на 3 седмици в СП . В събота беше пробния ден, за да проверят дали наистина ще се справи - и се оказа, че едва ли не бил най-добрия в класа, единствения му проблем бил, че не можел да пише слято буквите. Така че от януари месец ще ходи на нещо като пробен стаж и ако се окаже че се справя, сигурно направо ще си продължи. Но дори и да не стане, не е толкова страшно. За мен по-важното е, че най-после обърнаха внимание в училище и са готови да направят нещо. Peace А на Сашо много му хареса в "голямото училище", скъса се да се хвали, че правили диктовка Laughing

# 149
Чумби, браво на твоя Сашо! Както казваш, важното е че са решили да направят нещо за него! Peace
На Мамбата вече съм й честитила, да не се повтарям...още помня как ме хвърли в тъч с тези Близнаци  Party Wink

Аз чакам с нетърпение 22, денят, в който, ако всичко е ОК, ще литнем за снежна и приветлива България! До тогава ме чака мноооого работа. От други страни в Европа ми казват, че е тихо и спокойно във фирмите. Да, но аз във ФР такова нещо досега не съм видяла! По-скоро е супер напрегнато, защото гоним крайни срокове, докато някои са на коледен шопинг... Thinking

Дерзай душа!
Клео.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт