Il était une fois...Или в очакване на Père Noël!FR-9

• 21 617
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
  • O.A.E./ Пазарджик
Благодаря ви за инфото  bouquet
не е задължително да ходи в арабско. Освен, ако системата му не се признава световно.
Не знам и как ще се оправим с езика newsm78

# 151
  • на езерото
    Мишенце, крайно време е да организираме нещо.Ние чакаме гости в четвъртък или петък от БГ родителите ми, ако искате да измислим нещо за 29 ако Ви е удобно разбира се.Ние освен в Анеси не сме ходили никъде,така че ще ни е интересно навсякъде, дано не Ви е проблем че ще вземем родителите ми с нас.Браво за стола и Никол е голяма глезотия с яденето ooooh!, идвало-ми е понякога през прозореца да я изхвърля #2gunfire Mr. Green
 Клео, весело изкарване на родна земя Peace
 mariabutti , успех Ви желая, бързо и лесно адаптиране  bouquet

# 152
Ей, девойки, къде зачезнахте по коледни маршета и вен шо! Нищо не казвате за последната президентска клюка - е, поне откъм шоу  много го докарва Сарко! Не съм я видяла тази снимка с Карла Бруни, но подозирам, че й стига до кръста Joy

# 153
  • MERIGNAC, FRANCE
О, и аз 4етох за разходката им в Дисниленд  Laughing

# 154
Много набързо-кратка историйка за освежаване на руския език:
Итак, обычная московская квартира, 2018 год.
- Пап, можно я с твой карточки сниму 99 баксов? За книжку надо заплатить--
- А, что за книжка?
- Hу, этот. Достоевский. "Преступление и наказание".
- Так зачем покупать. У нас же есть.
- Да? А в каком файле?
- Причём тут файлы. Вот же он, на полке стоит-
- Фу-ууу. Это же бумажная книжка!
- Hу, и что? Я ж в твои годы её читал.
- В твои годы, в твои годы- Там поиска нет. Как я, по-твоему, цитаты
находить буду? Аудио-сопровождения тут нет. Анимационных картинок тоже нет.
Только текст, в котором даже шрифт и тот поменять нельзя- Ты что? Меня же
в школе всё засмеют! Сам такую читай.
- Hу, ладно. Вот, возьми DVD. Лет пятнадцать назад купил.
- Чего? DVD? А чем я этот антиквариат, по-твоему, прочитаю? В политехнический
музей его сдай. Ты мне ещё перфоленту с Достоевским предложи!
- Если ты такой умный, то поищи сам в сети, да скачай нахаляву.
- Бесплатно скачать книжку!?
- Hу, да. А как же ещё? Hа книги Достоевского за давностью лет авторские
права не распространяются- Hаверняка, где-то она лежит.
- Ты, что пап! Это может у вас, в начале века, всё скачать нахаляву можно
было. Ты что не слышал, что уже лет пять, как авторские права на все книги
навечно переданы Американской Ассоциации Издателей Книг. Или ты хочешь,
чтоб меня как члена секты Дмитрия Склярова в тюрьму пожизненно засадили?
- Так, Достоевский же не американец! Причём тут американские издатели.
- А кого это волнует? Ты, папа, случаем не антиглобалист?
- Hет, что ты! Hу, сынок, жалко же почти 100 долларов тратить за файл. Hу,
одноклассников лучше попроси файл этот дать. У них-то точно же есть. А
ты им потом свой какой-нибудь файл дашь.
- Ага! Если они мне своего Достоевского дадут, то где я его читать буду?
- В смысле, "где"? Они свою копию у себя дома, а ты свою тут.
- Hу, ты совсем отстал. Книжку можно читать лишь с того компа, с
которого её купили. Да и код поляризации там другой будет-
Короче, пап, давай деньги!
Я куплю себе нормальную книжку.
- Hу, ладно. Вот, тебе одноразовый пароль на снятие 99 баксов с нашего
счета. В наше время 100 долларов были большими деньгами-
- Ок. Скачал. Thanks.
- Hу-ка, дай и мне посмотреть- Слушай, сынок, а что это за картинки?
Такого вроде бы в романе не было-
- Дык, это же баннеры. Без баннеров книжка стоит 699 баксов.
Открытый файл пестрел мигающими объявлениями: "Axe Proffessional, 2018 -
современные топоры с лазерной заточкой"; "Косметический салон 'У Лизаньки' -
мы не дадим вам превратиться в старуху"; "Мучают проблемы? Психологическая
служба доверия 'Порфирий'"; "Кредитуем, обналичиваем. Hизкий процент";
"RASKOLNIKOFF.COM - вызов шаловливых старушек в любую точку земного шара"-
- Слушай, сынок, а что это текста романа не видно? Подождать что-ли надо
пока баннеры исчезнут?
- Hу, ты как будто с Луны свалился! Сто лет ждать будешь. Текст же надо
через поляризационные очки читать. Без очков только реклама видна!
- А это ещё зачем?
- Как зачем? Чтобы никто, кроме заплатившего, не мог книжку читать!
Прикинь, если бы я купил книгу, а кто-то, ничего не покупая, у меня через плечо
тоже мог бы её читать-
- Глупость какая-то. Hу, а если б я тоже очки одел бы?
- Ха, ну ты даёшь! Файл же настроен только на мои очки. Hа других очках
другой код поляризации.
- Ладно, а ну дай-ка свои очки. Я через них книжку посмотрю.
- Как посмотришь? Они же тебя по сетчатке не опознают. Ты в них ничего
кроме сообщения, что ты надел чужие очки не увидишь! Ладно, пап, не мешай со
своими глупостями! Мне надо пока лицензия не кончилась быстро всё
прочесть, а иначе надо будет либо аренду файла продлевать, либо книжка сама
уничтожится. Hе мешай, я читаю-

3 часа спустя-
- Уффф! Hу, всё. Я прочитал!
- Как всё прочитал? "Преступление и наказание" за три часа?!
- Hу, да. Я и быстрее всё прочел бы, если б рекламных пауз каждые
полчаса не было бы.
- Всё равное не верю! Кто такой, например, Свидригайлов?
- Кто-кто?
- Аааа, всё понятно. Кто такой Лужин? Кто такая Соня Мармеладова?
- Hу, ты даёшь! Откуда же я знаю! Я ж Home Edition читал. У меня только
про то, как Раскольников старуху топором убил, а потом сдался с повинной.
Про всяких остальных надо Professional версию покупать или вообще Enterprise
Edition. У нас же денег столько нет.
- Мда-а, с ума сойти, куда катится мир!
- Скатился уже. Лет пятнадцать назад надо было думать, если не ещё раньше- "

# 155
Ох, Шомон, голям майтап  Joy Joy Joy

# 156
  • пак на Рив Гош
Шомоне, готина история   Laughing Тъкмо за такива като мен, дето трябва да си поопреснят руския Simple Smile

Мамба, близнаци, значи Wink Честито, лека и безпроблемна да е!

Сбъдваща мечти - дано на Бобо да му хареса на стола. Колко са при вас купоните? Дават ли ви предварително менюто?

Чумби - браво на Сашо! Добре, че накрая се пребори да му обърнат внимание.

Мистик, къде зачезна?

мама Светли - много сладка щерка Simple Smile

Пригoтвихте ли вече подаръците? Аз даже и не съм и почнала още. Мислехме миналия уикенд да оставим Камбанката на свеки и да изкрама два дни "entre adultes et consentants" Simple Smile, но наш'та госпойца пипна върлуващия наоколо вирус и се тръшна болна, та се глeдахме вкъщи. Сега оздравя, ама и мен зарази, та подсмърчам на пресекулки из хола.  Grinning

Четох и аз за разходката в Дисниленд (то това май днес е на първа страница из цялата преса). Как така изведнъж излезе наяве баш след като Кадафи си тръгна? Wink

# 157
Ротске, аз също съм болна, не съм изчезнала. Само с руския съм много зле и не ми издържаха силиците да прочета историята докрая. А бях най-добрата по руски в 3ти клас едно време...И с колко русначета си кореспондирах... Май ще трябва да прочета разказа на Шомонски.

Значи и аз чух, че и клюкарско списание си купих, за Сарко и госпожица Бруни. Честно да си кажа, Сарко печели точка при мен. Аз много харесвам Карла Бруни, най-вече заради музикалната и кариера, която е много сладурска, но и като модел не ме дразнеше  Wink Само където едно време се движеше с рок-звезди ( един от изветсните и любовници е Миг Джагър ), а сега явно други властни мъже я блазнят. Което е разбираемо. Има нещо в това джудже Сарко. Може би е лукавият поглед, тази голяма глава на това дребно тяло. Може би затова французите го оприличават ( тъй неадекватно ) с Наполеон...
И Чумбата вика, че щяла да му е до кръста. Ами той явно си пада по високи, Сесилия беше с две глави по-висока от него. Той едва ли надвишава 170см. Подозирам, че мьозюрира доста по-малко  Grinning

Мамбата уж тайна щеше да пази, клетви трябваше да давам, че от моето перо няма да излезе, а тя не можа да издържи  Laughing

Лека нощ момичета!

# 158
Мамба,майна,честито.Леко бременеене...
И май днес ми е ден да пускам текстове:
PARIS (AFP) - Le directeur de cabinet de la ministre du Logement, Christine Boutin, loue un appartement à loyer modéré appartenant à la RIVP (Régie immobilière de la ville de Paris) depuis 1981, a-t-on indiqué au ministère du Logement confirmant une information du Canard Enchaîné.

(Publicité)
Interrogé par l'AFP, le ministère a expliqué que Jean-Paul Bolufer louait un logement à la RIVP depuis 1981 et qu'il payait ses loyers depuis cette date au tarif fixé par la Régie.

Selon l'hebdomadaire satirique daté de mercredi, M. Bolufer, préfet hors cadre, bénéficie d'un appartement de 190m2 dans le quartier de Port-Royal (Vème arrondissement), avec vue sur la chapelle du Val-de-Grâce, au prix de 6,30 euros le m2. Les prix du secteur, remarque l'hebdomadaire satirique, se situe généralement dans le parc privé entre 20 et 30 euros le m2.

M. Bolufer se serait vu attribuer ce logement en 1981 quand il était directeur adjoint du cabinet de Jacques Chirac, alors maire de Paris.

Selon le Canard, il l'aurait même sous-loué entre 1989 et 1996, alors qu'il avait été nommé à Toulouse puis de 1997 à 2007, alors qu'il bénéficiait d'un logement de fonction à Paris comme directeur des Journaux officiels.

Dans un communiqué transmis en début de soirée à l'AFP, le ministère du Logement "s'étonne du contexte dans lequel ces allégations apparaissent s'agissant d'une situation locative bien connue".

"Le directeur de cabinet tient à faire savoir qu'il est titulaire du bail de son actuel appartement depuis 1981 sans avoir bénéficié à aucun moment d'un privilège personnel (...) Si des erreurs ont été commises, elles ne peuvent être imputées qu'à une mauvaise gestion du bailleur à qui il appartient d'exiger, le cas échéant, de ses locataires toutes les justifications requises", ajoute le communiqué.

"Tout autre commentaire qui revêtirait un caractère diffamatoire relèverait désormais de l'intervention de son avocat", conclut le ministère.

Поредното френско скандалче.Кой казва,че само нашите политици са корумпирани.
Давам кратко резюме за новодошлите мами- Директора на кабинета на министърката  newsm78 по въпросите на жилищното настаняване от 81 година държи 190 квадратов държавен(направо да си кажем социален) апартамент в 5 квартал на Париж срещу наем от около 1200 евро.А би трябвало за тази квадратура да се ръси поне с 5 500 евро.Получил е апарта по времето,когато Ширак е бил кмет на града  LaughingИ докато е ползвал служебен апарт е преотдавал под наем този.
Роца-и аз за това се питам  ooooh!-хитра маймуна е нашият Сарко-евала.
Чумби-браво на малкия-голям  мъж Сашо

# 159
Я да се поразпиша още малко, докато съм на линия, че скоро ще зачезна за известно време. Първо ще се качим на планината за два дни на нещо като тренировка за студа и снега в България, а после, живот и здраве - отлитаме истински.

Роце, какво се чудиш че точно след Кадафи се появи историята с Бруни - нали трябва да се поддържа интереса и шоуто да продължава, за да не се интересува народа от по-наболели проблеми. Ако целта е управление както в древния Рим с хляб и зрелища, засега второто е повече от успешно Grinning 

Хи-хи, Шомон, много труден този съвременен руски бе! Аз май съм на ниво Достоевски, ще трябва да си апдейтвам познанията явно!  А за френските политици - о, те са много по-изтънчено корумпирани от нашенските! Нашите имат още доста сол да изядат, докато ги настигнат! Тъкмо това коментирахме с мъжа ми, че от тази история доста народна пара ще отиде за  теню де соаре на Карла Бруни и други екстри Close   Close (иначе и на мен ми е симпатична, а и явно си е направила сметката)

Да ви кажа, най-после се добрах до първата книга на Стивън Кларк и установих, че втората повече ми харесва   Rolling Eyes

Болните да вземат да  пият повече горещи и силни неща и да оздравяват

# 160
  • MERIGNAC, FRANCE
Току-що про4етох за тежката катастрофа, станала снощи по пътя София - Сандански  Sad Във връзка с едно от мненията на свидетел, който казва 4е шофиорът е разговарял с един от пътниците докато е карал, се сетих как миналата седмица в един градски автобус един французин направи забележка на шофиора, който разговаряше с една жена за ста4ките. Аз си мисля 4е ако направя подобна забележка на български шофиор, по-скоро ще бъда напсувана и свалена от автобуса  Rolling Eyes Жалко за невинните жертви  Cry

# 161
Много готина руската история на Шомон, на моменти трудничко разбирах, ама толкова с 3 години руски в началното училище Simple Smile Поучително де, сигурно и ние ще сме много странни на децата ни някой ден с тези информации на 'хартиени носители', които сега четем Wink

Аз за наш Сарко нямам много да споделя, но никак не харесвам ниските мъже по принцип! Naughty

Mama Strumpf, ние гледахме по българската телевизия за катастрофата вчера, ужасно е направо, уж толкова се говори за войната по пътищата, а нищо не се подобрява; кога ще се стреснат малко и тия безумни шофьори не знам? Ама що се изненадвам като и в нашия форум се обсъжда дали жените стават за шофьори, а не как да се спре опасното шофиране  newsm78

# 162
Ивенце-а забеляза ли към края как нашият млад герой е успял да прочете само кратка версия,защото версия ПРО се заплаща допълнително???
И как собственик  на книгите е американски монополист???
Ще ми се да вярвам,че няма да я докараме чак до там  Peace
Хубава история-затова не се сдържах да ви я пусна-въпреки съвременния руски  Laughing

# 163
Здравейте и от мен Simple Smile Съвсем скоро се регистрирах във форума, и като виждам, че си има и френска тема - да не пропусна !
Имам въпрос към Чумби - откъде купуваш марон гласе, много е вкусен, но никога не ми се е налагало да го търся. Скоро заминаваме за България за празниците, и искам да занеса.
Благодаря предварително
и Весели празници на всички !

# 164
Ve4na, привет! Сега, след като си ни открила, надявам се че ще останеш завинаги  Wink 

А на въпроса ти - аз  съм доста далече от Париж, но би трябвало и там да ги  има навсякъде по големите супермаркети в момента! Винаги пускат в най-различни разфасовки специално в  периода преди коледните празници! Иначе през годината трябва да се търсят в  специализирани магазини.

Ей от този вид минават за най-добрите Artisan Provençal, в дървена кутия, но има всякакви, при това доста по-евтини

Общи условия

Активация на акаунт