Il était une fois...Или в очакване на Père Noël!FR-9

• 21 612
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Chumbi, сърдечно благодаря за милото послещане, и бързия отговор. Много ви се радвам Simple Smile Ще остана... Wink
Марон гласе съм яла от една кутия, като сладоледените, но твоите много ме впечатлиха. Сигурна съм, че вкъщи ще ги харесат (ще докладвам Stuck Out Tongue)
Сещам се за едно място, където може да ги има - INNO Plazа със сигурност.
Много ми е коледно настроението, надявам се и при вас да е така с пълна сила, да сте здрави и щастлили всички ! До скоро Simple Smile

# 166
  • пак на Рив Гош
Не съм Чумби, ама да си кажа Wink
Marrons glacés има във всеки от по-големите супермаркети, заедно с шоколадите по Коледно време (но качеството е отразено в цената. в смисъл, прилични са, но не нещо изключително)  Grinning.
Гледам, че си в Париж. Ако търсиш marrons glacés artisanales, на rue d'Odessa (на Монпарнас, улицата коиато се "качва" отдясно на кино Мирамар) има един artisan chocolatier, който прави и марони. Може да провериш и в La grande épicerie de Paris на Bon Marché.

P.S. Забравих да кажа "добре дошла" на Ve4na... aма нали бързам да се изкажа, като теле пред майка си Simple Smile

P.P.S. Като говорим за Президента. Преди няколко дни гледам новините сутринта, Камбанката се мотае наоколо. В един момент дават репортаж от Assemblée Nationale, един чичко се пеняви на микрофона и Камбанката се обръща към баще си и казва : "Папа, това Саркози ли е?".  Laughing Между другото, и аз харесвам как пее Карла  Grinning

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 21:46 от Rotsa

# 167
Ve4na-добре дошла и добре заварила...Дано те четем редовно   bouquet
Въпросните кестени-(ей тук, до компа,си имам една кутия Wink),си ги купих от Lidl  за 4,50?(18 броя).Видях ги също и в другите супермаркети наоколо.Както казва Чумби,в момента не са дифицитна стока.Е,тия не са артизанал,но стават...Пък и в бг хората едва ли са експерти  Laughing
Аз сладкиши редовно си купувам в  Lidl-фен съм на немското качество на шоколада и подобни глезотийки.Всичко е произведено,без да се пести захарта  Laughing

# 168
Шомон, да, прочетох го цялото, и дори това за различните поляризации Wink Много ми допадна, как за различните очи е специално настроена 'книгата'! Много идеи са преплетени, и доста алюзии има към съществуващи вече технически практики. Ако не беше толкова притеснителна цялата история, щеше да искрено смешна!

Ve4na, добре дошла! Мисля, че и аз съм виждала марон-гласе в големите магазини, а мисля, че дори ги има и в някой boulanger-ита. Тук е момента да си призная, че изобщо не съм ги пробвала, ама сега ще го направя Simple Smile Може да занеса и в България на нашите. Нали с мъжа ми ще направим един 5 дневен гастрол в София другата седмица  Sunglasses

Сега виждам, че и в Lidl има, ние имаме един срещу нас, ще мина утре, таман може да взема и някой нискокалоричен Stollen   Wink

# 169
Ох, не съм още френска бг-мама, а и не се знае кога и дали ще стана, ама само да ви кажа, че много се забавлявах с клюките за Саркози и Карла Бруни, на която и аз съм фенка и дори сега я слушах в Monsieur Gainsbourg Revisited. И от кога се каня да и купя един от албумите. А пък сестра и е супер готина актриса и в тояфилм направо се влюбих в нея.

# 170
  • MERIGNAC, FRANCE
Добре дошла, Ve4na!
Аз за пръв път опитах марон гласе преди седмица, и все си мислех 4е има и шоколад вътре  Grinning

# 171
Поздрави на всички!
Добре дошла на Вечна Simple Smile
Шомон, смешна историйка е тази руската Simple Smile) ама и плаши ...
Мамба, честито и леко!!!
Аз още никакъв подарък не съм купувала, а е крайно време. Днес биах на Дефанс с Митака да гледаме филма за Пчелата. Като си тръгвахме към 4 народа се изсипваше на талази от метрото направо не ми се мисли следващите дни какво ще е. Thinking

# 172
  • MERIGNAC, FRANCE
Надин, и аз още не съм купувала подарък за нашия папа  Confused Искаше ми се да му взема един GPS, но си мисля 4е след няколко месеца ще имам  по-голям избор, а и моделите ще са по-перформантни. Даже не съм сигурна 4е предлагат карта и на България сега.
А нямам никаква друга идея за подарък... Споделете какви ще са вашите подаръци, дано ми дойде нещо наум.
Лека нощ  Hug

# 173
Mama Strumpf, те винаги ще излизат нови и нови модели. Карти за БГ има, не се притеснявай.
"Ние" ( съпружеското тяло) сме спецове почти по тези устройства, но не тези от този вид: , а към джобен компЮтър иили телефон с голям екран, снабден с карта вклшючваме това:. Скъпия вече е сменил 3-4.

Последна редакция: чт, 20 дек 2007, 11:23 от Nadin

# 174
Здравейте момичета Simple Smile Аз тези дни си полежах в клиниката в която ще раждам заради контракции и кървене но всичко е ок само където бебка е все още седалищно но вече почти съм се настроила за секцио Simple Smile Мами а вие от къде пазарувате за малките, аз предимно съм купувала дрешки и мислим и обзавеждането да е от verbautet .

# 175
Добре дошла на новата парижанка в отбора. Весело да ти е в нашата компания!
Ей, парижанките, станахте много силни бе.
Тук за вече почти 4 години жив българин не съм видяла. Имаме един български ресторант, но никога не сме го видяли отворен.

# 176
Мари_рус, за дрешки пазарувам предимно от C&A и H&M, напоследък предпочитам първите - качеството им е по-добро. Дрешки пазарувам и от френски магазини, но инцидентно. Тези горните най ми пасват като дизайн и номерация за моите калпазани.
Други бебешки неща пазарувах много по интернет. Харесам си нещо, търся го като най-изгодна оферта и така... До сега издънки не съм имала. Ако се колебая, първо виждам нещото как е на живо в големите бебешки магазини - Aubert или Autour de bebe и после поръчвам. Имам няколко големи покупки от немски интернет магазини, които се оказаха доста сполучливи. Обзавеждане - не сме купували нищо особено. Бебешкото ни креватче е от Autour de bebe, креватчето на баткото от IKEA.

# 177
Здравейте момичета  Simple Smile
Rotsa, Chaumont, Iventse, Mama Strumf, Nadin, Сбъдваща мечти, благодаря на всички за милите думи! Всички тук сте сладурки (естествено, прочетох ви преди да се регистрирам   Blush
Сега тръгвам по магазините, имам много неща да купя, и ми е такава тръпка    Kissing Heart
Утре заминаваме за България, ще поостанем до средата на януари, като се върна ще ви пиша (ако разбира се, не се стърпя до довечера).

Желая ви весело посрещане на празниците  santa2 , много радост в домовете ви и щастливи и здрави дечица  txtloves Two Hearts  Heart Eyes

Kissing Heart

# 178
Карла Бруни повече не искам и да я чуя...Набара яка пачка този път...Не виждам какво друго да му е харесала на Мосю Гномски. Властта и славата са силно оръжие за свалка.

Иначе детските магазини и дрехи са ми слабост. Откакто намерих и един хангар за ventes privées на маркови дрехи на 200 метра от вкъщи (добре скрит и закътан), всяка седмица му удрям по една визита. Поне мога всичко да пробвам преди да го купя, приемат дори и échanges et retours. Пускам адреса, има ги в различни градове, на някой може да му се окаже в близост.

Вчера прекарахме половин ден в CHU de Nantes с Йо и трябва да ви кажа, че ако са само детските зимни болести, трябва да се чувстваме щастливи. Има толкова мъка по света, толкова малки и невинни страдащи същества...  Tired

Най-голямото изпитание на този свят е да си родител.

Весели празници и последен предколеден шопинг!
Бъдете здрави,

Клео.   bouquet

# 179
Клео, изказала си моето мнение за г-ца Бруни. Преди ми беше леко безлична, ама сега ми е съвсем противна.
За CHU и ние имаме опит, покрай издирване на кинезирепапевт за Ники по време на предните 4 почивни дни които се бяха събрали. Прекарахме половин ден в детското спешно на университетската болница тук. Пожелах си никога да не ни се налага да постъпваме в такова отделение.

Общи условия

Активация на акаунт