Il était une fois...Или в очакване на Père Noël!FR-9

• 21 602
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
  • пак на Рив Гош
Шомоне, merde alors  Sick! как са успели да влязат през онзи малък прозорец?! Добре, че не си била сама вкъщи с бебо и не сте пострадали, както и че не са ви взели нищо. Ама да знаеш, че чужд човек ви е ровил из нещата е изключително гадно! Все пак ви пожелавам весели празници и да забравите по-бързо тази неприятна случка.

Мише, дано накрая да си намерила подходящ фризиор! Че такива са рядкост Simple Smile. Още повече и сравнително евтин. А снимка с новата прическа? Wink
На Picard и аз съм им фен. От тях купувам замразените зеленчуци, както и някои полуфабрикати, основно антрета (от 3 години насам Новогодишната вечеря те ми я готвят, нищо, че имам "любими рецепти" Wink ).
Иначе утре вечер вечерята ще е полу-френска, полу-българска - нечетен брой ястия, питка, ама и фоa гра и пушена сиомга Laughing Подаръците - на 25-ти сутринта (защото ще има само за Камбанката, възрастните, живот и здраве, ще си направим подаръка за следващите 20 години през февруари Grinning)

Мистик, някой път може да метнеш как правиш картофките с бирен сос, че звучак като ястие, достойино за уважение Simple Smile. Оздравявай бързо!

Мариякара, наистина Коледното маршé изглеждаше финансово изтощително, но поне само 2 подаръка купувахме, та оцеляхме Simple Smile И си намерих италианските алкохолни бонбони, дето купувам за всяка Нова година Grinning

Mari_Rus както го описваш, голямо празнуване ще е с вашите съседи Simple Smile. За Ikea спомени нямам за намаления по Коледа, и май "soldes" не правят в истинския смисъл на думата (ама може и да не съм права, де). Знам, че имат частични намаления (както повечето мебелни магазини и тези за декорация и обзавеждане) в края на август-началото на септември, ама за друго време, не се сещам...

Iventse, лек път и весело изкарване на празниците. До Нова година ли ще останете, или се врущате преди това?

На всички ви пожелавам весели празници с любимите хора!  Hug

# 211
Момичета днес вечерта май ми падна тапата, едно такова много слузесто бяло-жълто, да ви попитам как е слузеста запушалка или какъвто е термина за тази дума на френски за да мога утре да се обадя и да обясня на доки, на вас колко време преди раждането ви падна?Ние още и дата за секциото не сме определяли Thinking хич не ми се ражда толкова рано Sad ама кой ме пита мен!

# 212
  • MERIGNAC, FRANCE
Мари_рус, не мога да ти помогна с тапата, ама май е бушон  newsm78 
Да не ни изненадаш за Коледа с едно здраво и хубаво беб4е  Grinning
Ако е така - желая ти леко и безпроблемно раждане  Peace

# 213
След падането на тапата, може да минат 3 дни, но и повече от седмица.
Отиди утре на лекар и спокойно!
Аз пък накрая на моята бременност давах всичко, че да родя по-рано.

# 214
Привет!

Благодаря ви за топлото посрещане! Много се радвам, че мога да се включа във вашата компания  Simple Smile
Както казах, ние ще пристигнем в Бордо към края на януари. Ще се установим там за неопределен период от време- моят мъж започва работа по проект и явно не само ще се установим, ами направо ще си се попреместим да живеем там. Тази година, лятото, живяхме в Merignac, но тогава престоя беше относително кратък- само няколко месеца. В момента все още незнам в коя част ще се настаним този път, но скоро ще разбера  Simple Smile И, междувременно, искам да помоля мамите с малки деца да ме насочат към някои добър педиатър, защото бебчето ми още няма месец и тепърва ще започнат разните там ваксини, имунизации и въобще трябва някой да следи как расте и се развива. Разбрах, че всички ваксини във Франция са съвместими с българските и нашата педиатърка ни увери, че няма проблем да му бъдат поставени там. Затова ще съм ви много благодарна, ако ми препоръчате добър лекар, клиника, изобщо място, където мога да водя малкия на редовни прегледи. Това е основното, което ме притеснява, ще съм много по-спокойна, ако ми дадете съвет!
Иначе и ние сме в предколедна треска  Grinning Тази година ще е много по-специален празника и наистина искаме да го отбележим подобаващо! Пожелавам и на вас много светла Коледа,  весело посрещане на Новата година и много щастливи мигове с любимите хора!  santa2
Спокойна вечер на всички и доскоро!  Wink

P.S. mari_rus, това наистина може да е тапата, може и да не е, но най-добре верно отиди на доктор! При мен тапата падна точно ден преди да родя. Успех и леко раждане! Peace

# 215
  • MERIGNAC, FRANCE
Мей, както може би си видяла ве4е в профила ми аз живея в Мериняк  Wink Нашият педиатър е то4но в центъра и е също така хомеопат. Славата му е преминала и оттатък Гарона, т.е. има клиенти, които идват 4ак от рив дроат.
Има малка разлика във ваксините, т.е. някои които са задължителни в БГ, тук са само препоръ4ителни.

# 216
Гледам, че Марито свети в синьо, кой знае къде чете из форума за тапите  Wink
Мари, а как се чувстваш? Някакви болки/контракции имаш ли? Дай един бърз отчет, че няма да можем да спим  Laughing

# 217
Mari, а имаш ли други симптоми? Може и да не е тапа.
Ние за пръв птт тази година ще караме празниците във Френско и ми е малко странно и тъжно че няма да сме с близки и приятели.

Иначе купихме вчера Ла Буш дьо Ноел, а съм се заредила с кори за баница и сирене, благодарение на Ивентсе, та ще фабрикувам и баница с късмети.

Ротса, метни някоя рецепта за сомга  ако ти остане време. Ние с Ивентсе уважихме марШето на Дефанс още миналата седмица и дегустирахме френското сладко вино. На мен ми хареса, беше много ароматно и приятно.
Мишенце, аз фризьор още тук не сйм намерила, браво на теб! Представиам си какъв кеф е било !

Весел празник на всички и много, много подаръци!

п.с. А парижанките ако имат свободно време между Коледа и Нова година може да си спретнем едно празнично кафепиене

Последна редакция: пн, 24 дек 2007, 02:59 от Nadin

# 218
  • пак на Рив Гош
Mari_rus, тапата е "bouchon muqueux", ако не ме лъже паметта. Моята падна 4 дни преди да родя, но дори и в деня на раждането нито имах разкритие, нито контракции (тo и затова ме вкараха в блока). Говори с лекаря днес, той ще ти каже най-добре какво да правиш. Само спoкойно и без паника Simple Smile

Надин, каква рецепта за сиомга искаш (къде, по дя***ите, е "ер малък"???)? Пушена или нормална? Иначе аз сряда-петък работя, но на 31-ви съм в почивка, както и уикенда, та може да се организираме за по кафе. Вие откъде купувате корите за баница с Iventse?

Мистик, страхотна снимка на малката мишка! Имам чувството, че има твоите очи...

Гледам, отборът в Мериняк нараства Simple Smile

# 219
За корите за баница - има ги в по-големите магазини. Карфур и E.Leclerc със сигурност.
Корите се казват http://www.croustipate.com/famille/pates_insolites/30.html и изглеждат така:

Мари, може и да не е тапата. В тапата по правило трябва да има и малко или повече кръв. Ако е тапата - 1-2 до 7 дена след това идва раждането. Предполагам че вече сте ходили до болницата, но пиши ако си тук.

# 220
  • на езерото
  Здравейте момичета Heart Eyes
 Чета Ви , но набързо имам гости и програмата ми е страшна Crazy
Мари, на мен тапата не ми е падала (или аз не съм разбрала Embarassed) направо ми изтекоха водите, но аз преносих близо с 10 дена, желая ти успех и леко раждане, много скоро да си гушкаш госпожицата Heart Eyes
 Шомонче, много съжалявам за станалото, като бях студентка два пъти разбиваха стаята ми, доста неща ми откраднаха и знам как се чувства човек Tired, както и момичетата са писали добре че не сте били там.Пожелавам ти весело изкарване на празника и успешна нова година Heart Eyes
 На момичетата който вече са в родината , желая приказно изкарване на празниците Peace
 Мистик бързо възстановяване и моля дай тази тайна рецепта за бирените картофи Praynig
Mei добре дошла сред нас!
 Мишенце, ЧРД на любимият на патерици, много любов и семейно щастие Ви желая!

# 221
  • MERIGNAC, FRANCE
И аз използвам корите за баница, които Мишенце е показала, защото турските магазини са ми малко дале4ко (а и веднъж турските кори се бяха слепили много гадно и оттогава избягвам).
А какви други неща сте предвидили за дове4ера, освен баницата?

# 222
Надин, каква рецепта за сиомга искаш (къде, по дя***ите, е "ер малък"???)? Пушена или нормална? Иначе аз сряда-петък работя, но на 31-ви съм в почивка, както и уикенда, та може да се организираме за по кафе. Вие откъде купувате корите за баница с Iventse?
Ротса, за нормална Simple Smile)
За кафето аз съм за:) само кайи кога ти е удобно ще се обадим и на Ани, тя съвсем отписа форума .
Корите за баница Ижа ги купува от турския магазин под техния блок, не знам какви са по-късно ще ги отворя, дано не са слепени Praynig Вие ме хвърлихте сега в притеснения Thinking .
Иначе и аз съм купувала от Ошан такива каквито Мишенце е показала и са много добри.

# 223
Съвсем ще го обърнем на готварски мини-форум, ама няма как по Коледа.
Менюто ни за тази вечер :
Тиквеник (пече се вече) - вит, с орехчета и канела ; питка с пара; пълнени чушки с боб;ориз с маслини и гъби; пататник; плодове; ядки; пуканки; греяно вино.
Утре за Коледа ще направя обезкостено пълнено пиле.
За Новогодишното меню ще ползвам Пикард, има един куп неща които ми се иска да опитаме от там.

Ето и моята рецепта за сьомга, правя я винаги така че в къщи я харесват. Даже и злояд Бобо я обича.
Парчета сьомга без кожата осолявам добре, посипвам с черен пипер, сух копър, понякога слагам и сух чесън. Нареждам в йенска тава, заливам с течна сметана (до половината на парчетата, може и повече ако искаме сос) и пека на умерена фурна (180 градуса) 1 час или силна фурна (220 градуса) 40 минути.

# 224
mari_rus,при мен тапата падна 2 седмици преди раждането съпроводена с кръв.Ослушвай се,скоро ще е !И леко и бързо раждане!
На всички ви,весело изкарване с приятни изненади на сутринта под елхата! Grinning
Черпя ви с парче баница с късмети :
http://www.banici.net/

Последна редакция: пн, 24 дек 2007, 15:14 от Notre Damme

Общи условия

Активация на акаунт