Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 2

• 123 134
  • 447
  •   1
Отговори
# 105
Напълно ти съчувствам, защото и аз съм на същия хал  #Cussing out. В общи линии появат ли се веднъж може би ставаш предразположен и оттам насетне цял живот борба с гъбите  #2gunfire Като между другото каза, че имаш парене, карала ли си цистит? По принцип последно като ходих ми казаха, че при мен може да е и възпаление на пикочните канали. И понеже при жената всичко е навързано, от там и промени в Ph-то, а от там и гъбички.

# 106
няма нищо чуждо Simple Smile карала съм да, имах няколко кризи  може 3 или 4 и от последната мина почти година без да се появява.  И аз с простите си познания за това и след като изчетох куп неща за гъбички и цистит ми проблясна че може би е свързано, но кой да ти каже или да прояви малко съчувствие и да ти помогне. Имам предвид докторите.       Объркана съм и търся точен съвет   или поне от човек който си е изпатил.
Единствено се притеснявам дали тези гъби няма да навредят на бебето когато раждам. Знам че се провежда лечения непосредствено преди раждането. Кажи ми при теб как беше . Опиши ми твоя случай и с цистита.

# 107
Напълно ти съчувствам, защото и аз съм на същия хал  #Cussing out. В общи линии появат ли се веднъж може би ставаш предразположен и оттам насетне цял живот борба с гъбите  #2gunfire Като между другото каза, че имаш парене, карала ли си цистит? По принцип последно като ходих ми казаха, че при мен може да е и възпаление на пикочните канали. И понеже при жената всичко е навързано, от там и промени в Ph-то, а от там и гъбички.
Aera би ли обяснла по подробно за възпалението на пикочните канали и отразяването му на PH - то. От години имам хроничен цистит. Малко да ме духне вятър и съм с цистит. Явно има връзка, но не ми е ясна. Ако си наясно, моляте сподели  Praynig Hug

# 108
Честита Нова Година момичета! Много здраве и късмет през 2008 г.
И така съжалявам за късния отговор. По повод цистита - обикновено освен билкови таблетки, изписват и антибиотик за лечението му. След приключване на лечението обаче, при мен специално, започваше адски сърбеж и силно течение. Когато ходих при гинеколожката, тя ми каза, че след цистит обикновено се появяват гъбички, а може и брадавици (в моя случай и двете). Брадавиците ги изгаряше, чувстваш известен дискомфорт известно време и заедно с това полижинакс. След това всичко се оправяше. Но така или иначе циститът си е възпаление на пикочните канали и при жената всичко е навързано. Изкарал ли си веднъж цистит, вече ставаш предразположен, а оттам и към всякакви течения и т.н.

# 109
Здравейте,
Честита нова година на всички и успех в борбата. И при мен случаят е, като при много от вас. При преглед лекарката ми установи, че имам някакво възпаление плюс раничка на шийката. Дотук проведох четири курса на лечение с какво ли не - глобули Клотримазол, Бетадин, Полижинакс, орални таблетки - Микомакс, Низорал, прахчета Нимезил. Временно имам някакво подобрение и от днес - пак е същото - обилно белезникаво към светложълтеникаво течение. Освен, че ми писна да слагам и пия какво ли не, страшно се притеснявам. Лекуват ли се въобще гъбички?
Лекарката ми искаше да се "изчисти" възпалението, за да ми направи цитонамазка, но май при следващото посещение ще я заставя да ми пусне всички възможни изследвания, каквото и да струва това.
Иначе и аз имам оплаквания от цистит - обостри се от един обилен сняг тази година и оттогава - малко като изстина и започва паренето при уриниране и честити позиви за посещение в тоалетната. Възможно ли е това да е отключило отново гъбичките? В чудо съм се видяла. А пък видно е, че лекарите малко през пръсти гледат на нещата.
Моята е доста внимателна и отговаря на всички въпроси, но...
Моля ви за съвет или споделяне на челен опит, преди да се отчая съвсем.

# 110
  • Провинция
Честита Нова Година на всички!Пожелавам ви от все сърце много здраве,щастие и късмет!Успех на всички в борбата с гъбички,ранички,инфекции....Искам само да спомена,че  на скоро проведох нещо като виртуална(по I-net) консултация с един уж доста добър гинеколог.Не знам дали да му вярвам на думите,че гъбичките не водят до стерилитет,и че Кандида-та не е много опасна и не води до чак толкова сериозни увреждания.Вие как мислите-може ли гъбичките,Кандида или някакъв друг род,да доведат до стерилност?На мен това ми е най-голямото притеснение,защото бих желала да си имам свои деца след време!

# 111
Е, и аз това се чудя.
Защото и аз не съм раждала и макар да съм без половинка в момента (при тези обстоятелства, този факт ме радва, защото представям си каква мъка е да се лекуват и двамата партньори от такова упорито нещо), и аз мечтая за дечица един ден, дай боже да е скоро.
Та могат ли или не да доведат до стерилитет?

# 112
  • Провинция
Е, и аз това се чудя.
Защото и аз не съм раждала и макар да съм без половинка в момента (при тези обстоятелства, този факт ме радва, защото представям си каква мъка е да се лекуват и двамата партньори от такова упорито нещо), и аз мечтая за дечица един ден, дай боже да е скоро.
Та могат ли или не да доведат до стерилитет?

Хм... newsm78...По моята логика би трябвало да могат,за съжеление...Понеже мисля,че всяко нещо-било то и нещо безобидно,дребно,не се ли лекува на време,води до нещо друго,от там до трето...възпаления и разни такива...което рано или късно стига до "фаталния край!"Ама пък от друга страна-знам ли-всичко е възможно,може пък и на истина да са нещо нормално за нас,жените и  да не оказват такова сериозно влияние върху  въпроса за децата...А пък и като се замисля има доста жени с Кандида,а пък си имат вече дечица на които да им се радват....А,и че се сетих сега,питанията ми станаха две:
1.Кандида и гъбички лекуват ли се въобще,или само се тъпчеме с разни химии за облекчаванв на симптомите до период на "затаишие"(аз сега сам така от две седмици-течение ама никакво нямам,парене,болки-абсолютно нищо)?
2.Водят ли до безплодие гъбичките?

# 113
...Така...
Понеже и аз се терзая от тези въпроси и чета, ето какво стряскащо мнение открих в друг форум: "--------------------------------------------------------------------------------

аз знам от моя гинеколог, че хроничните гъби си личат по това, че са много навътре във влагалището, а тези, които няма как да не се излекуват са близо до входа...хроничните, за съжаление нямали лечение"

Там са публикувани и стряскащите истории на жени, които се лекуват по 8 и повече (до 13 години), без резултат.
Няма ли лек за тази напаст? (Сега съм решила на своя глава да си взема имуностимулатори, ако няма полза, няма да има и вреда). И освен поредното посещение при лекарката, не знам какво друго ми остава, а надеждата ми посърва все повече....

# 114
  • Провинция
...Така...
Понеже и аз се терзая от тези въпроси и чета, ето какво стряскащо мнение открих в друг форум: "--------------------------------------------------------------------------------

аз знам от моя гинеколог, че хроничните гъби си личат по това, че са много навътре във влагалището, а тези, които няма как да не се излекуват са близо до входа...хроничните, за съжаление нямали лечение"

Там са публикувани и стряскащите истории на жени, които се лекуват по 8 и повече (до 13 години), без резултат.
Няма ли лек за тази напаст? (Сега съм решила на своя глава да си взема имуностимулатори, ако няма полза, няма да има и вреда). И освен поредното посещение при лекарката, не знам какво друго ми остава, а надеждата ми посърва все повече....

Доста шокиращо!Може ли да ти пиша на лични?!

# 115
Давай, стига да се справя Wink

# 116
  • Провинция
Давай, стига да се справя Wink

Писах ти  thumbsup

# 117
Може да е истина това, че хроничните гъбички, които са навътре във влагалището не могат да се лекуват. Но много жени имат хронични гъбички, т.е. ако те водеха до стерилитет, всяка втора жена щеше да е стерилна. Въпросът е при наличието на някакви симптоми да се провежда съответното лечение, за да не се задълбочи инфекцията, оттам да даде някакви усложнения и оттам и до стерилитет. Според мен веднъж появят ли се тези гадини, вече си става хронично, лекуваш ги, временно облекчение, след това при всеки удобен случай пак се появяват. Незнам дали понякога това не се дължи на неадекватно навременно лечение от страна на гинеколога, а изпуснеш ли го в началото, после ходи го гони.
Като спомена за имуностимулатори, в момента пия Цитросепт с надеждата да свърши някаква работа, но ще видим. Пия го от 4-5 дни и още отзиви не мога да дам.  

# 118
Аз на този етап се отървах от гъбички. Освен, че пия цитросепт, се отказах напълно от всякакви интимни гелове, колкото и да са добри. Имам и Себа мед и Лактацид, но от чистата топла вода засега нямам никакво дразнене. Колкото и да ви се вижда странно, чувала съм го и от други жени във форумите, а сега вече се уверих напълно и не предполагах, че е толкова важно. Просто трябва да намерите причините, които ги провокират. Успех!

# 119
  • Провинция
Аз на този етап се отървах от гъбички. Освен, че пия цитросепт, се отказах напълно от всякакви интимни гелове, колкото и да са добри. Имам и Себа мед и Лактацид, но от чистата топла вода засега нямам никакво дразнене. Колкото и да ви се вижда странно, чувала съм го и от други жени във форумите, а сега вече се уверих напълно и не предполагах, че е толкова важно. Просто трябва да намерите причините, които ги провокират. Успех!

Напълно съм съгласна с теб!Само ще добава и:Лятото и началото на есента непрекъснато се тъпчех с хамбургери,пици,сладки изделия,носех само прашки-дантелки,връзки,панделки...И симптомите за гъбичките постоянно се обаждаха.Но от известно време на сам хапвам повече кисело мляко,греипфурт,тестени и сладки изделия много рядко,а бикините,боксерките и прашките са ми само памучни.Ефект има без лекарства,без глобули,без нищо.Но много важно е това да не взимаш всичко при сърце и да си по-спокоен.Не мога да кажа,че вече нямам гъбички,но поне не се обаждат толкова често.Това са мои наплюдения от личния ми опит.Няма да навреди никому да пробва за около  2-3 седмици,а най-добре месец(защото ефекта се усеща след известно време) и да види дали и при него ще подействат тези "правила".Пожелавам късмет на всички в борбата с тази напаст.

Общи условия

Активация на акаунт