Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 2

• 123 138
  • 447
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте. Аз съм от преборилите се засега и т.к. съм ползвала много от съветите във форума, реших да споделя моя около 15 год. опит. Проблемите ми започнаха когато бях на 20, изпила и мазала всичко. На първо място искам да ви кажа че с годините лечението става по трудно, гъбичките по упорити и най-важното лекарствата не действат, а имат обратен ефект. Ще започна от начина по който се излекувах - последния ми генеколог ми направи изследване, какви точно гъби имам, след като му обясних проблемите си той ми предписа Микосист (в предната пишеше че другото му име е Микомакс, но не съм сигурна), изпих 3 таблетки само аз т.к. мъжа ми нямаше нужда в този момент, след това забременях. По време на бременността получих много неприятно течение, но само две от изследванията показаха Кандида - след първото изследване доктора ми предписа Канестел гел, второто изследване бе в началото на 9 месец  генеколога каза, че е по добре да се изчака и да не се вземат лекарства. След раждането (секцио) за две години и половина забравих за течение и гъбички, за детето няма никакъв проблем, въпреки че при секциото излязоха зелени води. В момента имам засилено течение, но все още бисто или чисто според лекарите. За мен по-важно е профилактиката, по възможност да не стига до гъби, бактерии и да не се налага лечение с глобули.
След лечение всяка година минимум по два пъти с глобули стигнах до момента в който използването на глобули усложняваше положението. Имах гъби (аз ги деля първи етап гъби, втори етап кандида) установени с изследване, сложих глобули две седмици след като свърших глобулите положението се утежни и получих кандида и събеж, пак глобули и нистатин, скапване на стомаха и само временно решение. Описаните от Вас приеми на глобули и лекарства по - горе ме провокира да Ви напиша - Глобулите не помагат, а с времето усложняват проблема.
В момента спазвам следните павила:
1. Антибиотик се пие само в краен случай, задължително с Низорал или Нистатин (мисля че има и по ефективно от тях, но ми бе предписано преди около 3 години и така и не намерих рецептата)
2.Внимавам когато ползвам обществени тоалетни - т.е. не се сяда или в краен случай се слага тоалетна хартия
3. Много важна връзка - оказа се като ми изстинат краката, започват да ме болят яйчниците и те изстиват, веднага до 1 час започва обилно течение. Обикновенно при овулация, настинка или някакъв стрес винаги се увеличава секрецията, през такъв период докато  бях по майчинство (вкъщи) си сменях белиото по 4 пъти на ден съпроводено с измиване само с вода, сега когато съм на работа използвам ежедневни превръзки, но най добре е честото измиване само с вода - 2, 3 пъти на ден. Ако занемаря личната хигиена за 1 ден, на следващия се започват сърбежи и всички знаем ... Много внимавам да не ми изстинат яйчниците, предпочитам да се облека малко повече, но да не развия гъби.
4. Внимаван с какво се храня, в темата много добре бе описано за киселото мляко и цитросепта, но те са помощни средства и помагат в начален етап, ако се стигне до сивкаво течение и кандида за предпочитае е алопатичната медицина и среща с гинеколог. Киселото мляко за храна или промивки трябва да съдържа булгарикус бациликус (извинявам се ако не е точно), т.е. - Данон, Верея, Пършевица - не вършат работа. Ако имате съмнение, че нещо в организма има бактерии приема на 1 кисело мляко на ден минимум 10 дни много ще ви помогне.
5. Не съм ползвала хомеопатия за този проблем, но я ползвам за други проблеми и много ми помага засега, но при нея лечението е продължително.
6. Лекаство започващо с Гино не се приема, за полижинакс ще питам 10 пъти дали няма друго преди да го сложа. Според мен те действат първия път или най - много на втория прием след това кауза пердута
7. Много внимавам какви превръзки използвам и пак миене само с вода през деня. След раждането или с възрастта миризмата и течението се увеличават, а това са неща което не понасям -  оказа се че най добре е измиване само с вода
8. Ако имам сериозен влагалищен проблеми си правя преглед на гърлото, стомаха, изследване какви са бактериите и ако дълго време няма подобрение проверка за хламидия. 
9. Намалих до минимум лекарствата с изключение на витамини - дългото кърмене е много добър начин да свикнеш да се храниш и живееш здравословно

Във връзка с лечението едновременно, това също трябва да се съгласува с лекаря, ако моя мъж се лекуваше всеки път заедно с  мен досега да съм го отровила. Само на два прегледа генеколога ми предписа лечение и за него. Профилактично вкъщи имаме крем за мазане, ако се съмняваме че се развива нещо. Много странно  при мъжа ми два пъти се получи подуване, зачервявяне сърбеж, които и двата пъти го лекуваха с инжекция еднократно + крем за мазане, а в същото време аз имах само по обилно течение.
Вече е много късно, ако се сетя още нещо ще пиша. извинявам се ако има правописни грешки и повторения. Успех в борбата

# 286
привет на всички страдащи за сега (надявам се) момичета нека и аз да се оплача Cry преди месец имах спонтанен аборт в 12 гс доиде ми на 25 ден свърши преди два дни и сега имам страшен сърбеж мажа се с канестен крем трябва ли да пия хапчета newsm78

# 287
Изследва ли се за хламидия и другите гадове, които причиняват спонтанен аборт??? Kонсултирай с лекар за това е моята препоръка. Другото: пила ли си антибиотици? Както всички знаем -  те причиняват гъбички Sad Наистина отиди на лекар и ако не си правила изследване за хламидия -  направи си поне за твое успокоение, това в момента е най-разпространената гадина сред полово зрялото общество. На това отгоре и е гадна  Twisted Evil
 Peace  Hug
lamby , мерси, полезно инфо Wink

Последна редакция: вт, 26 фев 2008, 11:27 от РАЛ

# 288
Сигурно много пъти е задаван въпросът, но нямам време да ровя назад в темите, та въпросът ми е докато кърмя мога ли да лекувам течение? Кое лекарство става и кое не? Ако някой е минал по този път да сподели, че не ми се ходи на лекар.  Cry
Днес говорих с гинеколожката си по този въпрос. Ако е кандида, може само с глобули, нищо през устата. Полижинакс или Гино-певарил.
Гино-дактарин също става. Но си направи изследване да се види какво точно се изолира.

# 289
 newsm78 Здравейте, момичета да споделя --- Пак ли са гъбички??? От 1/2 години периодично ми се появят гъбички постояно ги лекувам с всички исписани в темата лекарства. Та, от четири месеца несъм имала гъбички, но сега ми се случи нещо странно, миналия месец като ми доиде цикъла имах сърбеш и много неприятно усещане, но реших че е от превръските, този мецец ги смених с памучни, но пак имах такова усещане. Чуда се дали не са пак  гъбички, newsm78 през другото време нямам бяло течение, което се появява при гъбичките, имам, но е слабо newsm78 Днес ходих на лекар ама не ми жсе секрет понеже още не съм се "исчистила" хубаво, но ми каза че имам леко зачервяване на "входа" Embarassed 
Момичета вие какво мислите по този проблем ? 

# 290
Здравейте, имам ужасно бяло течение и днес ходих на гинеколог, предписа ми Gyno-Prevaryl 50 i Mycomax...
И понеже ми е за първи път, бях толкова шашната, че си глътнах езика....
Май още съм шашната, така че не ми се смейте, за въпросите дори и да са тъпи Simple Smile
Първо да питам за партьора - едва ли се налага и той да се лекува при положение, че сексът е бил само с презерватив, нали ?
И второ - как стои въпросът със секса по време на лечението ?
Глобулите са изписани по 1 вечер, в опътването пише, че не е желателно да се използват презервативи, тъй като веществата в лекарството могат да го повредят...
А през останалото време през деня, когато не е поставен глобул ?
И изобщо, ако е възможно, то латекса на презерватива не е ли и той предпоставка за гъбички ?
Охх, не знам и аз какво пиша вече и какво мисля, дано да се отърва от тези гадове Sad((((

# 291
Ами щом имаш зачевяване - най-вероятно е възпалено местенцето. Това от своя страна може да е от всякакви микроорганизми. А може и да е от прекалена чувствителност. По-добре изчакай резултата от микробиологията на секрета Simple Smile
И аз нямам течение, но имам дразнене - понякога леко, понякога(особено при овулация) по-умерено засилено newsm78 Само микробиология може да покаже май! Или другите видове изследвания за гадинки  Twisted Evil
Успех Wink
Ами,  Chocolate_milk , наистина не трябва да се прави секс по време на лечението! На моите глобули нищо не пишеше -  дали може или не, но след допира с латекса още по-кофти беше усещането там вътре Wink. Освен това ти лекуваш раздразнение във влагалището, а знаеш след секс, особено с презерватив, какво е усещането Wink Аз лично бих се въздържала...вече  Laughing

Последна редакция: вт, 26 фев 2008, 21:14 от РАЛ

# 292
Как се трие вече пратено съобщение  Rolling Eyes newsm78 Embarassed

Последна редакция: вт, 26 фев 2008, 21:16 от РАЛ

# 293
рал  много благодаря за  отзевчивоста 12 дена след аборта ми правиха цитонамазка всичко ми беше в норми  или сега трябва да си правя други ако знаете как не ми се ходи  след като всичко още ми е много прясно smile3511 почвам да се замислям и аз за превръзките ползвам паломита и за цикъл и от ежедневните им     абе защо всичко все ние жените  1dishes newsm28 1ironing wash или просто да си купя от хапчетата които споменавате и да продължа да се мажа  341uu

# 294
Според мен най-добре отиди на гинеколог  Peace И ако е добър най-напред ще ти пусне изследвания, а не направо да те тъпче с лекарства без да знае какво ти има всъщност. Знам как се чувстваш, и на мен ми писна, но здравето преди всичко... А само да питам: изследване за хламидия правиха ли ти? Ако да и е било отрицателно, има голяма вероятност наистина да са гъбички, при положение, че съвсем скоро са ти пускали микробиология(микрибиология ли ти пускаха или цитонамазка?) и е била чиста  newsm78 Ако не е прекалено нагло - какви бяха причините за аборта  Sad

# 295
цитонамазка беше  причините никои не ги знае наи вече аз немога да си обясня а лекарите казаха  природата си знае работата     така е трябвало да се случи и да не се притеснявам че съм била още млада и тем  подобни и след аборта никои нищо не ми предписа  да пия smile3515 newsm61  абееееее с една дума  авторката на темата много правилно е писала ПИСНА мИ Banghead #Sniper Rage

# 296
Тогава задължително тест за хламидия  Naughty Дава се кръв, струва 20лв (ИгГ и ИгА) и е готов за два дена. Много е коварно това "животно", от опит знам Sad Дано при теб всичко да е ок  Praynig Но за твое успокоение най-добре си го направи, не искам да те плаша! Ако не е това, тогава вече микробиологията ще покаже какво е. Само така се предписва лечение, според мен, иначе, както беше казал някой : "лечение по хвърляне на боб" си е чиста загуба на време и пари .... в някои случаи.  Peace

# 297
 newsm78 момичета, пак съм аз, Embarassed във връска с моят проблем, който ви разказах по горе. Чудя се още може ли да ми се е нарушила киселинноста и за това да ме "нападат" тези гадове аз се мия почти всеки ден с Лактацит  Фемина може ли да ми навреди ??? newsm78

# 298
По принцип при по-голяма чувствителност е възможно раздразнение от дамски превръзки, от интимни душ-гелове, от ароматизирани тоалетни хартии и кърпички! Дори съм чувала и от бельо  newsm78 Пробвай да не ги ползваш известно време тези гелове интимни. Ако не мине до три дни - отивай на чичо доктор Wink

# 299
  • София
newsm78 момичета, пак съм аз, Embarassed във връска с моят проблем, който ви разказах по горе. Чудя се още може ли да ми се е нарушила киселинноста и за това да ме "нападат" тези гадове аз се мия почти всеки ден с Лактацит  Фемина може ли да ми навреди ??? newsm78

Той е за външна употреба и не мисля, че може да ти промени киселинността отвътре. По вероятно е да е от нещо друго.Аз откакто почнах да използвам този гел се чувствам значително по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт