Кое е най-странното име на дете което сте чували?- 5

• 26 308
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
  • България
Преди време  се запознах с момиченче Епифани

# 121
Преди време  се запознах с момиченче Епифани
ЕпифанИя  е Богоявление, може би оттам идва името.

# 122
  • София
Преди няколко дни на приятел на мъжа ми си кръсти новородената дъщеря Али-Теодона /ударението на Али е на А-то/. И определено ми се стори странно името.

# 123
Надявам се да не засегна някого, но ще си позволя една забележка.
Името Персиян не може да идва от хан Пресиян, защото ханът всъщност се казва Пресиан (836 - 852 ,племенник на Маламир). Произнесено в англоезична държава Persian ще звучи персиец, защото това означава. Не казвам, че името е лошо или не ми харесва. Дори съм на мнение, че темата се разводни и се споменават като странни имена, които са често срещани в някои краища на България. На нас ни звучат странно, но доста от имената, които ни учудват са си български. И да, децата възприемат странните имена като такива, защото копират нашето поведение. В развитите демократични държави (някой спомена Америка) имена като Сури, Шакил и т. н. не звучат странно, защото това са многонационални държави и хората са свикнали да срещат всякакви имена, а и уважават традициите на останалите. За нас някои имена са смешни, но родителите сигурно имат причини, които обуславят тяхното решение. И да, в България дядовците и бабите на нашите деца смятат за въпрос на чест и уважение да си кръстиш детето на тях. Майка ми, която се казва Пенка още не може да ми прости, че кръстих детето си Полина. Как да и кажа, че не мога да изляза на балкона и да се провикна "Пенеее, прибирй се мамо за обяд"

# 124
Е, не виждам какво лоши има в името Пенка, освен, че е старомодно вече.........
В университета имах един преподавател-алкохолик, който се казваше Бъчваров и един друг, от катедра спорт - преподавятеля по фехтовка - Ножаров Laughing.
Е тук направо съм озадачена - най-нормални и широко разпространени фамилии  newsm78, какво им е смешното незнам...
Боил.....Малко бебенце с някакво измислено уж царско име, от което ще се срамува в училище.
А името Боил наистина е царско и хич не е лошо, само дето е рядко срещано....чак пък да се срамува

# 125
В университета имах един преподавател-алкохолик, който се казваше Бъчваров и един друг, от катедра спорт - преподавятеля по фехтовка - Ножаров Laughing.
Е тук направо съм озадачена - най-нормални и широко разпространени фамилии  newsm78, какво им е смешното незнам...

Асоциацията, мадам, асоциацията Grinning

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 12:12 от Pingwina

# 126

Не казвам, че името Пенка е лошо, а визирам зависимоста на бабите и дядовците от избора на име на внучето. На фона на Мерилин, Елизабет и Моника (все съученички на дъщеря ми) името Пенка наистина звучи старомодно. Нищо повече.

# 127
  • София
Ееее, не скапвайте и тая тема де  Confused Confused Confused

Аз лично пиша за имена, които ме развеселяват
и наистина ми е странно решението на родителите.

Моята приятелка пък си кръсти дъщеричката
Кристина Калина - сигурно е странно за някои,
за мен е адски красиво и оригинално!  Peace

Да,
Пена, Гана, Тодорка, Иванка, Груьо, Кондьо и т.н.,
да не изброявам, сигурно са прекрасни имена
и са били популярни,
но в днешно време, звучат почти трогателно  Rolling Eyes

И все пак, всеки решава сам за себе си и за детето си!

Забавлявайте се!!!
  Peace Peace Peace

# 128
Познавам доста мъже с името Щоно.Братовчедка ми си кръкти детето Сгуро, естествено на свекър си Cry, на галено му сазват Сгурчо Laughing
Други мои познати си кръстиха детето Коян, на дядо Койчо. #Crazy

# 129
За първи път чувам за Щоно и Сгуро  Laughing
Сега се сетих - имах съученик Ивац. Твърдеше, че е българско име, но не съм срещала друг с такова име.

# 130
  • София
Сега се сетих - имах съученик Ивац. Твърдеше, че е българско име, но не съм срещала друг с такова име.

Ивац и Желяз са братя и това са стари български имена. Peace Някога родителите им и моите бяха първи приятели, но отдавна са си загубили дирите, съответно и аз със синовете им. Не че има един Ивац в България, но е много вероятно да е точно той. Laughing

# 131
Не, явно е друг, защото въпросният Ивац имаше брат близнак Ивайло.  Wink

# 132
  • София
Тюх, жалко. Тамън щях да те разпитвм за тях.

# 133
  • България
Аз пък се сетих, че имах съученик Иля.
.Братовчедка ми си кръкти детето Сгуро, естествено на свекър си :cry
Е как може  Confused вярно, че всеки сам си решава , ама не мислят ли за децата си. аз лично никога не съм си харесвала името  и затова така реагирам

# 134
ВАСИНЕЛО, на моя позната. Кръстено е на дядо Васко и баба Нела.
Най- смешното в случая е , че като малък от едната страна му викаха Васко , а от другата Нелко.

Общи условия

Активация на акаунт