Кое е най-странното име на дете което сте чували?- 5

• 26 321
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
Баба ми се казваше Димка. От малка ми беше странно как може да са я кръстили така. Особено след като чух как във входа на една съученичка били подпалили димка. И можете да сте сигурни, че никой не ме е настройвал срещу това име.

Майка ми пък се казва Мина и бях безумно изненадана, когато в първи клас ни заведоха във военния музей и видях нещо голямо и кръгло, което наричаха мина  Crazy

# 106
  • София
Вилислав

Не е най-странното, но определено ме учуди, когато разбрах.

# 107
......................До колкото знам в карловския край Щипка и Чонка са нормални имена.

Е, малко преувеличаваш... Чонка  - да, ама Щипка - мноооооого свободни съчинения....

# 108
Дъщеря ми има съученичка на име Ладия

# 109
  • тъгата в мен
имаме роднина,кръстен на ВЛАД.ИЛ.ЛЕНИН-Владилен!!!Дъщеря му е Уляна,а нейното дете-по традиция  кръстиха пак на дядото-владилен!
има много странни имена,но за даден регион са доста срещани .Например в Бург.окръг има села с КЕРА,ЗГУРА,ТОЛЬО-от Христо и ред други!
на мен винаги ми е била смешно името КУНКА!
п.п.
баба ми е се казваше Каличка(имаме парче гръцка жилка:))),но  аз знам,че е от гръцки и на бълг.се превежда Добринка!

# 110
Днес ми казаха за едно момиченце от Варна,което е кръстено Санта-на Санта Клаус  Grinning

# 111
 Богиня е отделено от Графия, като подобен случай, тъй като съм наясно, че не е титла и въпреки това за мен е странно име, защото богините имат имена, но като майка имаш право да избереш което име искаш и с гордост да го отстояваш Hug

Последна редакция: нд, 09 дек 2007, 13:05 от Rebeka Sch.

# 112
Днес ми казаха за едно момиченце от Варна,което е кръстено Санта-на Санта Клаус  Grinning
E,познавам такова момиченце от Варна, което е кръстено Санта, само че не на Санта Клаус, а на баба си Санта.
Всъщност, познавам 2 такива момиченца, но те се познават помежду си, така че със сигурност не са кръстени на Санта Клаус.

# 113
  • София
Боил.....Малко бебенце с някакво измислено уж царско име, от което ще се срамува в училище.

# 114
Боил.....Малко бебенце с някакво измислено уж царско име, от което ще се срамува в училище.
Защо да се срамува? Би трябвало да се срамува, ако е Трактор или Гъбарко.
И защо си мислиш, че някой трябва да се срамува от името? Можеш да се срамуваш от фамилията, ако е опетнена, но от името си- не трябва!!!

# 115
  • UK
Не мога да повярвам, че някой нарече име като "Боил" "измислено, уж царско". Оо

# 116
Днес на един рожден ден на който беше поканена дъщеря ми се запознах с една майка на име Нирвана   и нейната щерка Химена

# 117
Днес на един рожден ден на който беше поканена дъщеря ми се запознах с една майка на име Нирвана   и нейната щерка Химена
Ami to  по наследство се предава Joy бабата го е предала на майката.
Ама преди 20-25 години да си кръстиш дъщерята Нирвана май много странно ми се струва

# 118
Anette, не преувеличавам. Имам позната от този край и от нея знам за тези имена.

# 119
В университета имах един преподавател-алкохолик, който се казваше Бъчваров и един друг, от катедра спорт - преподавятеля по фехтовка - Ножаров Laughing. А дядо ми има съседи Мъдолеви... Не знам какво да мисля за тях... Laughing
За личните имена... ами името Благородна някак ме смущава.

Има един художник, който се казва Петринел Гочев.
И то як художник, макар името му да е странно.

Мдаааа,за него става въпрос и наистина е много як художник и не само това.

Ха ха, и аз познавам Петринел Laughing  Но не съм го виждала отдавна. Айде да пуснем нова тема: "Какво става с Петринел?"
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт