Кое е най-странното име на дете което сте чували?- 5

• 26 302
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
  • русе
Познавам една директорка на детска градина - Скарлет Гвоздейкова
И една жена  в Пловдив- Жасмина Скакалечкова
А, да не забравя и адвокат  Галилей Хайверов !!!

# 181
"Пеперудка"
"Господин /Господинка"

# 182
Матка - леля на моя кум от чирпанския край, Щирка - една много интелигентна и готина баба от Сандански, Кадифея - една позната, Владимира-Георгия - (кумовете са гърци Simple Smile ) и едно момиче на име Череша - не помня от къде беше, запознахме се на кандидатстудентски изпит преди години

# 183
          Никол за момиче. Ужас! Къде са старите български имена.

Може да не е българско,ама чак пък странно. Shocked
Аз не виждам нищо странно..една приятелка се казва таяка и името ми харесва много. Wink
и аз не виждам нищо странно в това име.Моя много добра приятелка си кръсти бебето така и много ми харесва. Peace

# 184
  • зад пънчето, под трънчето
Като си говорим за кръщаване на дядото или бабата, според мен някой стигат до крайности, само за да угодят:
като Георгия / на дядо Георги естествено/
А докато бях бременна и мислехме за име на щерката, родата непрекъснато ни предупреждаваше, че не трябвало да се кръщава на починал роднина. Добре де, ама като ми харесва името... теглих им една майна  smile3534, но и досега клатят глави недоволно   smile3512 Пък и ако изброиш родата до девето коляно, остават само бисери като Лимонка и т.н.

# 185
Две прекрасни имена Есен и Пролет. Странното е, че са сестри и още по-странно е, че родителите в момента работят и по останалите сезони.  Shocked

# 186
В панагюрския край най-често срещани и до днес са-Лушка,Кунка,Станка,Дочка
А за мъжки-Рад,Луко

# 187
аз да добявя,баба ми се казва Милка.Директорът ни в основното училище беше с фамилия Ташев(беше ни много смешно на хлапетата) Laughingедната ми братовчедка се казва Пламенна с ударение на "а",но ми харесва това име. Peace

# 188
  • София
В панагюрския край най-често срещани и до днес са-Лушка,Кунка,Станка,Дочка
А за мъжки-Рад,Луко
Познавам и Лушка, и Рад. Не ми се струват странни, а пък и другите изброени... newsm78

# 189
"Евана" 
Момиченцето като порасне ,сигурно ще  й сменят "В-то_ с "Б"

# 190
Не смятам имената които ще изброя за странни, по-скоро необичайни и редки. И леко смешни, особено баба ми, която
се казва Въла, а сестра и, Цона. Пра-баба ми беше Цанка.

Мойта мама се казва Снежинка, а братовчтка и, Пиринка. Приятелката и е Евламбия
Имах хазяйка на име Рилка. Познавах и една Вихра (харесва ми това име), имах съученици с имената Рашко и Борил.

Да не се смея на чужд кръб искам да спомена, че дъщеря ми се казва Лилияна Wednesday, но то си има история, която е: на път за болницата във Вторник през ноща, казах на мъжът ми, че каквото и да става  детето ще бъде родено в Сряда, защото нямам намерение да раждам 2 дена, а тои вика: "Ами хайде тогава второто и име да е Wednesday (като  Wednesday Adams ot  "Семейство Адамс")".  Американците, както е известно,  имат по две първи имена и фамилия, вместо първо, бащино и фамилно име.
Та така моята Лилиянка стана и Средичка, но на английски това не звучи странно.
О, да, свекър ми обича ме задява със следната песничка : Lili-оn-a-Wednesday, never on a Tuesday" На Лилито това и харесва.

# 191
  • San Diego, CA
Ламбичка-майка ми,но всички галено и казват Бинка.Исках да кръстя сина си на нея,но освен Ламбо,друго подхождащо  на нейното име не се сетих,затова го кръстих Борис-производно на галеното и.

# 192
  • някъде
Преди години четох във вестника статия за г-н Ковчегарски.Странно ми е Диаманди.Но пък аз кръстих момиченцето си София-Мари.На моя приятелка е Мина-Магдалена.За мен са много красиви,за някой ще са странни.

# 193
Най- странното име което съм чувала е Шмилена.

# 194
Шунда- майката на един познат, колкото и да е нелепо така се казва  Joy
Триндафиля - бившо гадже на един приятел.

Общи условия

Активация на акаунт